Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

25.08.2015
Vain preliminääri jäljellä

Vain preliminääri jäljellä
Vaahteraliigan runkosarja päättyy sarjavoiton varmistaneen Crocodilesin osalta jo torstaina, jolloin Nelonen Pron TV-ottelussa Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalle saapuu vieraaksi tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva helsinkiläinen 69ers. Varmistaakseen paikkansa 100% semifinaalissa ja päästäkseen uudelleen tänne Seinäjoelle, on kapealla materiaalilla matkustavan sixtareiden voitettava torstain ottelu. Silloin ei lauantain tarvitse jännittää Turussa pelattavaa Trojans v Butchers -kamppailua millään tavalla.

Lähtökohtaisesti Crocodilesille torstain kamppailu käy hyvästä harjoituksesta tulevaa välieräpeliä silmällä pitäen. Tuli nyt sitten vastaan kuka hyvänsä. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuka matkustaa Seinäjoelle 5. syyskuuta pelattavaan semifinaaliin, sillä kaikki vastustajat on voitettava, mikäli mielii kannua nostella. Siinä mielessä on aivan turha pyöritellä torstain ottelun tulosta millään liitutaululla tai nettisivuilla, eikä edes Butchersin kannata murehtia, miten peli menee.

Ei ole Crocodilesillakaan niin mittavaa materiaalia, että voitaisiin penkittää aloittavat pelaajat huilimaan tässä koitoksessa. Pääsääntöisesti niillä pelaajilla mennään, jotka rosterissa ovat. On kuitenkin kristallinkirkas asia, että kaikki pikkuvammat parannellaan nyt kuntoon, eikä sellaisten kanssa tässä ottelussa ole mitään mieltä lähteä pahentamaan kolhuja.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Helsingin Velodromilla isännät nöyrtyivät 33-7, eli tähän mennessä 69ers ei ole onnistunut koskaan voittamaan Crocodilesia. Tulokaskaudellaan, vuonna 2013, 69ers hävisi ensin Seinäjoella 46-15 ja sitten kotonaan 33-19. Viime kaudella tuli ensin nokkaan kotona 31-0 ja runkosarjan lopulla Nordic Nutrients Areenalla 13-6. Tuossa pelissä vieraat olivat todella lähellä ottaa ensimmäisen krokotiilinnahkansa, mutta haaveeksi se kuitenkin jäi.

Crocodiles puolustus vastaan Jabari Harris
Yksi ottelun teemoista tulee olemaan viime kaudella Porvoon Butchersia edustaneen pelinrakentaja Jabari Harrisin omien juoksujen pysäyttäminen. Ironista, mutta tällä kaudella 69ersiin kesken kauden tullut Harris on pelannut kauden parhaat ottelunsa juuri entistä seuraansa vastaan. Helsingissä Crocodilesin puolustus pystyi pysäyttämään Harrisin yhtä kertaa lukuunottamatta. Nyt ei tarvitse antaa edes tuota yhtä pitkää siivua, sillä vauhtiin päästessään Harris on paha pideltävä.

Ajatuksena saattaa hyvinkin olla se, että pakotetaan Harris heittämään, mikä ei muutamasta erinomaisesta esityksestä huolimatta ole miehen vahvin ase. Toki hän mieluusti etsiin heitoillaan joko Wolverinesista tullutta Sebastien Sagnea tai RJ Longia. Molemmat saalistivat Butchersia vastaan yli 100 jaardia, mikä on kova suoritus millä tahansa tasolla. Harris puolestaan juoksi yli 160 nettojaardia ollen ihan liekeissä.

Puolustuksen takakenttä saa neljä syötönkatkoa poimineen Juhani Koivumäen, kokeneen Tuomas Leinosen, läpimurron tehneen Santeri Inkisen ja vikkelän Yann Dika-Balotokenin johdolla olla hereillä ja pelata samalla tasolla kuin tähänkin saakka.

Ilahduttavaa on ollut Crocodilesin puolustuksen terävyys erityisesti redzonella, eli viimeisellä 20 jaardilla. Siellä juoksut on tapettu tehokkaasti yhteensä toistakymmentä säkkiä keränneen linjan johdolla, eikä heitoillakaan ole pystytty murentamaan betoninkovaa puolustusta.

Crocodiles hyökkäys vastaan vieraiden puolustus
Vaikka Crocodilesin hyökkäys on ajoittain pelannut kovinkin ailahtelevasti, on se pääsääntöisesti ottanut vastustajiltaan juuri sen, mitä on tarvittu. Jaardeissa ei välttämättä ole oltu ylivertaisia ja ajallisestikin vastustaja on monesti dominoinut peliä. Usein vastustaja on päässyt aina edellä mainitulle redzonelle saakka, mutta siellä on tullut seinä vastaan.

Vastaavasti Crocodiles on ollut itse kohtuullisen vahva juuri redzonella. Sinne on päästy 23 kertaa ja vain kahdesti on Crocodiles jäänyt ilman pisteitä. Peräti 15 kertaa on tuloksena ollut TD ja kuudesti kenttämaali.

Pisteiden valossa Crocodilesin hyökkäys on ollut sarjan toiseksi tehokkain. kauden saldo on 40 touchdownia, joista 26 on syntynyt heittäen. Nyt on Justin Sottilaren kuitenkin oltava heittohyökkäyksessä hereillä, sillä vastustajan takakentällä pelaa kahteen suuntaan raatava RJ Long, joka on napsinut eniten syötönkatkoja liigassa kuluvalla kaudella.

Jos nyt on juoksuhyökkäyksen aika, palloa tarjotaan varmasti erityisesti voimahyökkääjä Mika Nissiselle Damonshay Pittin lisäksi. Tälläkin kaudella on nimittäin kato iskenyt juuri tähän kalustoon kipeästi. Hajalla ovat Velipekka Jaakonsaari ja Jussi Koivumäki, joiden varaan laskettiin paljon keskushyökkääjärotaatiossa.

Hyvät fiilikset
Jo edellinen kotiottelu jätti varsin hyvät fiilikset pintaan paikalle saapuneelle runsaslukuiselle yleisölle. Toiveena on, että tälläkin kertaa Crocodiles voi tarjota hyviä otteita ja viihdykettä koko rahalla kaikille paikalle saapuville. Vaikka peli onkin mahdollista väijyä Nelonen Pro-kanavalta laadukkaana live-lähetyksenä, fakta on se, että jefu on edelleen ylivoimaisesti parasta paikan päällä. Tervetulo torstaina klo 18.30 Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalle.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle