Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

16.08.2015
Ennätysyleisö näki makean voiton

Ennätysyleisö näki makean voiton
Crocodiles v Trojans 31-27 (10-13)

Turun Yläkentällä kirvelevän kahden pisteen tappion aiemmin kuluvalla kaudella kärsinyt Crocodiles otti kerrassaan makean revanssin kaadettuaan Anders Trojansin ennätysyleisönsä edessä mainion viimeisen hyökkäysvuoron käännettyä takaa-ajoaseman voitonjuuhlaksi. Numerot kirjattiin vauhdikkaan ja kovatasoisen kamppailun jälkeen kotijoukkueelle numeroin 31-27 (10-13)-

Voitto takasi runkosarjan voiton ja kotiedun syyskuun alussa pelattaviin semifinaaleihin. Nyt jäädään odottamaan kuka tuohon kamppailuun sitten puolestaan saapuu vastustajaksi. Varmaa kuitenkin on, että lauantain matsi oli parasta mahdollista urheiluviihdettä seuran ennätysyleisön edessä, joka kirjataan nyt numeroin 1195.

Isännät aloittivat pisteiden tekemisen ensimmäisellä neljänneksellä Yann Dika-Balotokenin kiertopelillä joka tuotti 29 jaardia ja TD:n. Spencer Cutlan potki lisäpisteen ja numerot olivat 7-0. Hyvät asemat TD:lle järjestivät juoksuillaan Damonshay Pitt ja Mika Nissinen. Kuitenkin jo ennen kotijoukkueen maalia Trojans ennätti yrittää kenttämaalia, jonka kotijoukkueen puolustus kuitenkin blokkasi.

Trojans tuli kuitenkin voimalla peliin, mutta Rickey Stevensin päivän ensimmäinen TD kavensi toisella neljänneksellä numeroiksi 7-6 lisäpistepotkun mentyä pöpelikköön. Sama kaveri teki vieraiden toisenkin maalin ja ja lisäpisteen jälkeen vieraat olivat johdon 13-7. Ennen taukoa Spencer Cutlanin kenttämaali nosti Crocodilesin kolmen pisteen päähän. Kotijoukkueelle tarjouti mahdollisuus TD:n tekemiseenkin, mutta Trojansin puolustus pysyi tiiviinä, eikä touchdownia saatu aikaan. Näin oli tyytyminen Cutlanin kenttämaaliin.

Asiat eivät näyttäneet järin hyvältä toisen puoliajan alussa Rickey Stevensin tehtyä ottelun kolmannen maalinsa muhkealla 52 jaardin juoksulla. Jani-Petteri Malka potki lisäpisteen haarukkaan ja vieraiden johto oli 20-10. Eipä tarvinnut ihmetellä, miksi ustapukuisten sivurajalla tunnetila oli korkealla ja paikalla olleet junnut saivat turkulaisten fanien kanssa tuulettaa.

Pitkään ei Trojans saanut kuitenkaan nauttia touchdownistaan. Crocodiles vastasi kuitenkin nopesti heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan. Kovin hyvin ei homma kuitenkaan näyttänyt etenevän. Crocodiles otti driven aikana 20 jaardia rangaistuksia, mutta vastaavasti vieraiden Ilkka Koiranen syyllistyi rumaan horsecollar-taklaukseen tarttuessaan Damonshay Pittin hartiasuojukseen takaapäin. Siitä seurasi 15 jaardin rangaistus. Lopulta Justin Sottilaren heitto neljännellä yrityksellä tavoitti arvokkaan TD:n tehneen synttärisankari Vili Rajamäen ja Cutlanin potkulla numerot olivat 17-20 vieraille.

Trojansin seuraava hyökkäysvuoro alkoi joukkueen omalta 37 jaardilta, mutta hyökkäys ei edennyt mihinkään ja näin edessä oli lentopotku. Turussa kahteen kertaan Crocodilesia harhautuksillaan jymäyttänyt Ville-Valtteri Suojanen sai pallon snapista hyppysiinsä jääden katselemaan ja odottamaan, mihin pallon potkisi. Liika aikailu kuitenkin kostautui pahemman kerran ja vieläpä pisteinä taululla. Lisää jytkyä nimittäin tuli kun linjasta läpi puskenut Lane Stuht nosti lapiomaisen kätensä potkun eteen blokaten sen. Mies poimi itse torjumansa pallon hyppysiinsä ja palautti sen maaliin saakka vieden kotijoukkueen johtoon.

Jos joku kuvitteli, että jännitysmomentit olisi jo tarjoiltu loppuun saakka, niin arvio ei olisi voinut osua enempää pieleen. Eihän ottelu olisi ollut todellinen trilleri, elleivät vieraat olisi vielä nousseet johtoon ottelun viimeisellä neljänneksellä. Robert Johnsonin korvaajaksi hankittu Trojansin uusi pelinrakentaja Sean Shelton löysi heitollaan ulottuvan Aappo Salorannan, jonka TD herätti keskustelua tuomariston parissa, mutta lopulta raitapaitojen kädet nousivat ylös maalin merkiksi ja näin vieraat johtivat Malkan onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen 27-24, kun kellossa oli 5.12 minuuttia.

Tuo aika riitti kuitenkin mainiosti kotijoukkueelle. Monen mielestä aikaa oli jopa hiukan liikaakin ja sitä olisi pitänyt ensin kuluttaa enemmän pois ennen kuin maalia olisi haettu. Drive oli kuitenkin katketa. Neljännellä yrityksellä Trojansin puolustus hötkyili paitsion arvoisesti antaen Crocodilesille ilmaiseksi uudet yritykset, joita ei jätetty hyödyntämättä. Yhden lyhyen juoksun jälkeen Justin Sottilaren 63 jaardin heittokuvio Spencer Cutlanin näppeihin vei kotijoukkueen uudelleen johtoon. Lisäpisteen painuttua sisään numerot olivat 31-27 Crocodilesille.

Trojans sai vielä pallon haltuunsa. Aikaa kellossa oli tasan puolitoista minuuttia. Yleensä sellainen riittää siihen, että maalia päästään ainakin yrittämään, mutta nyt Crocodilesin puolustus astui vahvasti esiin. Ensin Trojansin linja syyllistyi kiinnipitoon ja näin lähtökohdat olivatkin paljon huonommat. Edessä oli ensimmäinen yritys ja 20 jaardia matkaa uusiin. Tommi Pinnan kopilla Trojans sai viisi jaardia hyvää, mutta uusi rangaistus pilasi tuon hyvän nopeasti. Seuraavalla downilla puolestaan Thomas Malagodi säkitti pelinrakentaja Sean Sheltoni ja näin Trojans olikin omalla 23 jaardillaan ja edessä oli neljäs yritys ja 23 jaardia edettävänä uusiin. Sheltonin heitto ei omia tavoittanut ja kun kellossa oli vain 14 sekuntia sai Justin Sottilare laittaa polven maahan ja lopettaa ottelun siihen.

Jos Crocodiles hävisi Turun kamppailun kahdella pisteellä ja juuri erikoisjoukkueiden osaamisessa, nyt asetelma oli päinvastoin. Vieraiden Jani-Petteri Malkamissasi molemmat kenttämaaliyrityksensä, joista toinen blokattiin ja toinen painui ohi. Lisäksi blokattiin yksi lentopotku ja yksi lisäpistepotku.

Puolustuksen linjassa Crocodilesin Lane Stuht, Thomas Malagodi ja Filip Zacok aiheuttivat yhdessä seitsemän kertaa vastustajan pallonkantajan kaatamisen aloituslinjan takana. Kertaalleen Juhani Koivumäki luki nopean heittopelin tehden saman tempun ja kerran "Junnu" poimi yhden Sheltonin heitoista syötönkatkoksi, jota hän palautti lähes 30 jaardia. Vieraiden puolustuksessa tuore hankinta, Marcus Bratton, oli todellakin mies paikallaan poikien kaksi syötönkatkoa ja pelaten miltei kaikkialla.

Vaikka Trojans saalisti enemmän jaardeja kuin kotijoukkue, otti se myös peräti 127 jaardia rangaistuksia. Vähällä ei päässyt kotijoukkuekaan, vaan ragnaistusjaardeja tuli yli 80.

Lauantain ottelussa kulminoitui kotijoukkueen halu voittaa ja näyttää se, että piikkipaikka kuuluu sille. Tapahtumassa nähtiin myös paljon pinkkiä. NFL:sta tuttua Roosanauha-keräystä Seinäjoella ansiokkaasti pyörittävä jalkapallojoukkue Apollo oli kutsuttu mukkaan paikalle ja tempaus onnistui sekin mainiosti. Wild Life Dancers esiintyi Apollon peliasuissa, lahjoituksia kerättiin ja hyvää mieltäkin tuotettiin melko mukavasti. Keräystuottojen summa lasketaan ja tilitetään Apollon toimesta alkavalla viikolla. Isot kiitokset kuuluvat silti koko paikalle saapuneelle katsojajoukolle ja kaikille keräykseen osallistuneille.

Pelin jälkeen Crocodilesin valmennus ja pelaajat jaksoivat kiitellä ja kehua kannustusta.

- Tällä kertaa karsittiin ne virheet mitä tehtiin Turussa. Toki nytkin tehtiin toki joitain virheitä, mutta niistä noustiin. Ihan erityinen kiitos pitää laittaa yleisölle. Oli ihan uskomatonta pelata tuollaisen yleisön edessä, kiitteli hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelä.

- Syntttäripoika Rajamäen ja Stuhtin maalit olivat isossa roolissa ja antoivat meille momentumin. Lopussa puolustus oli taas paikallaan, Mäkelä lisäsi.

- Hyökkäys on nostanut tasoaan. Hyökkäyksen linja antoi hienosti tilaa Sottilarelle. Oli tämä mahtavaa. Yleisö oli kerta kaikkiaan loistava, täydensi Kotanenkin. Draaman kaari oli täydellinen. Oli yleisöä, tehtiin Roosanauhan muodossa hyvää ja voitettiin peli, riemuitsi päävalmentaja Henri Kotanen


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle