Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

08.08.2015
Vantaa seuraava rasti

Vantaa seuraava rasti

Vaahteraliigan kärkeen kaikkien ulkopuolisten tahojen ansiokkaista annustuksista huolimatta kavunnut Crocodiles matkustaa runkosarjan viimeiseen vierasotteluunsa Vantaan MUP Areenalle sunnuntaina. Samalla on kyseessä kolmas peräkkäinen vieraspeli. Kaksi edellistä on selvitetty komeasti kaatamalla sekä helsinkiläinen 69ers 33-7, että porvoolainen Butchers 22-14 ansaitusti.

Vaikka kyseessä on sarjan ainoa nollakerholainen ja jumbojoukkue, se ei tarkoita missään nimessä sitä, että peliin voitaisiin lähteä takki auki, henkselit paukkuen ja seuraavan viikonlopun merkittävää Trojans -ottelua tai playoffien kotietua mietiskellen. Keskittymisen on oltava tässä hetkessä ja seuraavassa ottelussa, eikä henkisiin repsahduksiin ole varaa, sillä mikäpä maistuisikaan TAFT:lle paremmin kuin sarjajohtajan kukistaminen...

TAFT menetti viime kauden jälkeen melkoisen määrän huippupelaajiaan. Poissa ovat Roostersiin siirtyneet Roope Metsä ja Niko Kuikka, sekä Saksaan siirtynyt Okko Outinen. Vielä kun ulkomaanavut eivät ole onnistuneet kantamaan joukkuetta, on tuloksena ollut toistaiseksi vain tappioita. Viime vuonna paikasta playoffeissa taistellut joukkue on siis kokenut melkoisen muodonmuutoksen, joka ei ainakaan vielä ole kantanut hedelmää.

Edellisessä kamppailussaan TAFT hävisi 69ersille vieraissa 43-6. Tuota tappiota edelsivät 38-0 tappio Trojansille vieraissa ja 41-10 tappio Roostersille Velodromilla.

Tähän mennessä Vaahteraliiga on ollut mielenkiintoisempi kuin vuosikausiin. Yllättäviä käänteitä on nähty miltei poikkeuksetta viikosta toiseen. On hyvin mahdollista, että runkosarjan voittavalla joukkueella on tilillään kolmekin tappiota, mikäli pelit menevät edelleen alkukauden tavoin ristiin. Tällaista ei kymmenen ottelun (tai vähemmän) sarjassa ole tapahtunut koskaan Vaahteraliigan historian aikana. Syystäkin sarjaa voidaan kutsua kaikkien aikojen tasaisimmaksi.

Crocodiles ei varsinaisesti ole tilastoissa juhlinut, eikä ennätyksillä mässäillyt. Se on oikeastaan sinänsä täysin yhdentekevää, koska vain pelien voittaminen on olennaista. Ja vielä kun hiukan tarkennetaan, erityisesti juuri niiden oikeiden pelien voittaminen on olennaista ja siihen tässä koko ajan pyritään. Tai no, onhan joukkueella toki liigan paras puolustus pisteiden valossa. Keskimäärin Crocodiles on antanut vastustajilleen 12.4 pistettä matsissa. Vielä kun huomioi sen, että 87 annetusta pisteestä 38, eli lähes puolet, syntyi jo kauden ensimmäisessä pelissä voisi sanoa, että eteenpäin on menty.

Tai niin joo, onhan myös Crocodilesin heittopuolustus liigan paras. Mielenkiintoista on myös se, että Crocodiles on yllättäen liigan ylivoimaisesti paras joukkue red zonella. Ja löytyipä sellainenkin yksityiskohta, että Crocodilesin puolustus on liigan paras myös annettujen jaardien keskiarvossa. Sen lisäksi Crocodiles on antanut vastustajilleen vain 10 touchdownia. Kakkosena kyseisessä tilastossa ovat Trojans ja Butchers, joita vastaan on tehty 17 TD:a. Hassua, että myös heittotehokkuudessa Crocodiles on liigan paras, eikä siinä kaikki, myös heittopuolustuksen tehokkuus on liigan paras. Eikä se juoksupuolustuskaan nyt ihan kamalan huono ole, sillä Crocodiles johtaa myös säkitystilastoa. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin red zone -puolustuskin on liigan paras.

Edelliset kaksi kappaletta kertovat Crocodilesista sen olennaisen. Kyse on JOUKKUEESTA, ei yksilöistä. Kun jokainen pelaa joukkueelle, myös yksilöt näyttävät hyviltä. Varmasti sieltä henkilökohtaisistakin tilastoista joku vesipeto löytyy, mutta se ei silti ole olennaista. Ei etenkään kun edelleen Vaahteraliigassakin tilastointi on paikkakuntakohtaisesti sangen eritasoista. Jossakin homma hoidetaan mainiosti, jossakin sellaisetkin pelaajat saavat taklauksia, jotka eivät ole käyneet edes kentällä. Jos resursseja olisi, olisi mahdottoman upeaa, jos kaikki matsit tehtäisiin loistavan live-tilastoinnin jälkeen videolta uudelleen, mutta se haave taitaa kaatua resurssipulaan.

Jutun karattua ihan jonnekin muualle kuin olennaiseen, palataan taas pyörittelemään otteluun liittyviä ajatuksia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Silloin Crocodiles voitti kamppailun melko helposti numeroin 53-0. Justin Sottilare heitti ottelussa kuusi touchdownia ja juoksi itse yhden. TAFT ei päässyt missään vaiheessa millään tavalla peliin. Sen juoksuhyökkäys jäi seitsemään jaardiin, eikä heitoillakaan edetty kuin 31 jaardia. Crocodilesin puolestaan eteni lähes 500 jaardia, joten ei ole syytä ihmetellä numeroitakaan.

Historiassa joukkueet ovat kohdanneet yhteensä 12 kertaa, joista Crocodiles on voittanut viimeiset 11. Viime kaudella vierasvoitto irtosi lukemin 23-20 ja siinä saatiin todellakin vääntää ihan tosissaan.

Jos Crocodilesin puolustus pelaa sen nykyisellä tasolla tässä ottelussa, on TAFT:lla taatusti vaikeuksia saada pinnoja taululle. Puolustuksen linja on ollut erinomainen ja parantanut peliään mitä pidemmälle kausi on edennyt. Jos siitä eivät ole juosseet 69ers, Butchers tai Trojanskaan, ei siitä juokse varmasti TAFT:kaan.

Vastaavasti hyökkäyksessä pelinrakentaja Justin Sottilarella on monenlaisia aseita, joita mies voi käyttää. Siinä riittääkin pohdittavaa vantaalaisten puolustuksella, sillä yhteensä yhdeksän eri pelaajaa on napsinut koppeja Sottilaren heitoista tällä kaudella. Juoksuilla on otettu nettojaardeja noin puolet siitä, mitä heitoilla, mutta tuo tilasto huononi pahasti Porvoossa, missä aloitussnapit eivät oikein olleet kohdillaan.

Tämmöisillä eväillä nähdään sunnuntain ainoassa Vaahteraliigan ottelussa MUP Stadionilla TAFT ja Crocodiles klo 16.00 alkavassa matsissa. Tervetuloa paikalle erityisesti kaikki pohjalaiset, mutta tietenkin myös koko jefuväki. Onhan jenkkifutis parasta livenä.

Tulokset Vaahteraliigassa
2015 Crocodiles v TAFT 53-0
2014 TAFT v Crocodiles 20-23
2013 Crocodiles v TAFT 27-13
2013 TAFT v Crocodiles 30-45
2012 Crocodiles v TAFT 21-6
2012 TAFT v Crocodiles 20-29
1998 TAFT v Crocodiles 0-55
1995 TAFT v Crocodiles 6-28
1995 Crocodiles v TAFT 58-0
1994 TAFT v Crocodiles 0-10
1994 Crocodiles v TAFT 60-0
1992 Crocodiles v TAFT 13-14


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle