Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

30.07.2015
Vieraaksi teurastamoon

Vieraaksi teurastamoon
Sarjassa toisena oleva Crocodiles matkustaa lauantaina kohtaamaan sarjakolmosen, Porvoon Butchersin. Ottelu on tällä kaudella ensimmäinen ja luultavasti myös viimeinen luonnonnurmella pelattava kamppailu, sillä Butchers pelaa edelleen kaupungin keskuskentällä, missä ei tekonurmea ole. Toki sarjatilanne saattaa muuttua torstai-illan huumassa Trojansin ja Roostersin ottaessa mittaa toisistaan Turussa.

Tämä ei luonnollisestikaan ole huono juttu, se vain antaa kotijoukkueelle yhden edun, sillä Crocodiles ei ole treenannut luonnonnurmella lainkaan. Kauanko tottuminen alustaan sitten ottaakaan, jää nähtäväksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, eli Jouppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalla pelattiin Crocodilesin kauden ensimmäinen kotiottelu. Siinä isännät olivat selvästi parempi joukkue kentällä voittaen kamppailun 28-7. Vieraiden ainoan TD:n teki tuolla kertaa puolustuksessa pelannut Roman Runner, joka nappasi syötönkatkon ja palautti sen pohjiin saakka.

Nyt on kuitenkin otettava huomioon, että tuosta ottelusta on jo tovi ja sen jälkeen on tapahtunut todella paljon. Paljon on tapahtunut varsinkin Butchersin kohdalla, sillä jenkkejä on laitettu kierrätykseen ja uusia on tuotu tilalle. Uudet pelimiehet ovat Crocodilesillekin erittäin tuttu Stacey Thomas ja RB Joey Pasquale. Tilaa ovat tehneet RB Justin Duhaney ja linjamies Marcus Edwards.

On huomioitava myös se, että Butchers on kaivanut esiin sen taistelutahdon ja yrityksen, jota on totuttu näkemään aiemmilla kausilla ja jonka voimalla joukkue on noussut haudan partaalta eloon. Niin tapahtui Butchersin edellisessä kotiottelussa, jossa kotijoukkue oli jo 30-10 -tappioasemassa ottelun viimeisen neljänneksen alkaessa mutta nousi todelliseksi klassikoksi muodostuneessa kamppailussa dramaattisten loppuhetkien myötä 31-30 -voittoon.

Ellei moinen matsi vedä katsojia kentänlaidalle seuraamaan huippupelejä, ei sitä tee mikään muukaan missään lajissa. Draaman kaari oli kuin suoraan Hollywood-tuotannosta.

Huomioitavien asioiden määrä sen kuin vain jatkuu. Isäntien hyökkäys on kokenut selkeän uudestisyntymisen kauden ensimmäisen ottelun jälkeen. Ai miten niin? No, kannattaa vaikkapa vain vilkaista tilastoja. Sarjan ylivoimaisesti paras kotimainen pelinrakentaja, Miro Kadmiry, on parantanut otteitaan ja noussut heittotilaston kakkoseksi, mitä ei oikeastaan ole totuttu porvoolaiskuupalta näkemään Vaahteraliigassa koskaan. Sen lisäksi Miro on onnistunut löytämään kolmannen asteen yhteyden viime kaudella Crocodilesia edustaneen Roman Runnerin kanssa. Pallo taivaalle ja Roman poimii sen kerta toisensa jälkeen. Ei siis ihme, että kiinniotto-tilaston top 5 -pelaajista Runnerilla on selvästi paras jaardien keskiarvo, eli jos koppi tulee, mies pääsee keskimäärin lähes 17 jaardia eteenpäin.

Numeroista voidaan siis päätellä, että Crocodilesin puolustuksen takakentän on syytä olla hereillä heittopelien kanssa. Samahan oli tilanne Velodromilla 69ersia vastaan. Ensimmäinen tavoite oli pitää viime kaudella juuri Butchersia edustanut pelinrakentaja Jabari Harris pocketissa ja pakottaa kaveri heittämään. AIka pitkälle näin tapahtuikin ja se homma kyettiin käsittelemään tyylillä. 69ers ei heittämällä maaleja tehnyt ja Harriskin pääsi vain kerran karkuun.

Helsingin keikka toi myös lommoja joukkueelle. Jussi Koivumäen polvivamman vakavuus selviää vasta tuonnempana. Juho Nätyngin kohtalona oli sormivamma,joka on estänyt treenaamisen. Helsingistä sivussa olivat eri syistä myös Tuomas Leinonen, Harri-Pekka Aho, Joni Virtanen, Henri Jaakkola, Jari Ylimäki, Aatu Suhonen ja Tobias Mäki. Simo Suurkuukan kausi puolestaan on ohi polvivamman takia. Tällä kaudella poissaolot on onneksi pystytty kestämään viime kautta paremmin, eli ei tässä hätää sinällään ole.

Epäilemättä Butchers lähtee juoksemaan tässäkin pelissä. Joey Pasqaule osoitti heti olevansa pätevä kaveri pallon kantamiseen kerättyään 112 jaardia Trojansia vastaan. Myös pelinrakentaja Miro Kadmiryn jalkojen vauhti tunnetaan. Kadmiry juoksi seitsemän kertaa ottelussa Trojansia vastaan heittäen siinä sivussa komeat 240 jaardia ja kolme maalia. Heittopuolen targeteista olikin jo puhetta, eli Roman Runner on se kaveri, jolle palloa pyritään tiukoissa paikoissa toimittamaan. Toki sieltä löytyy muitakin ja Stacey Thomaskin ehti tekemään TD:n, eli hereillä on oltava.

Vieraiden hyökkäyksen teurastamolle johdattaa pelinrakentaja Justin Sottilare, joka johtaa Vaahteraliigan QB-tilastoja heittojen määrässä, jaardeissa, touchdowneissa ja valitettavasti myös syötönkatkoissa. Toisaalta, tekevälle sattuu, mutta viimeiset pari peliä Justin on heittänyt huomattavasti alkukesää tarkemmin. 69ers-matsin syötönkatko oli itse asiassa onnistunut juttu Crocodilesin kannalta, sillä heitto lähti neljännellä yrityksellä puntin sijaan ja päätyi isäntien kympille. Näin puolustus saikin huomattavasti paremmat asetelmat kuin lentopotkulla tai syötön maahanlyönnillä.

Energiapiikki on tullut myös Damonshay D-Nice Pittin juoksupelin myötä. Ensin mies kaatoi Roostersin touchdowneillaan ja viimeksi hän saalisti yhden maalin lisäksi peräti 170 jaardia juosten. Ensimmäiset ottelut puolustuksen takakentällä pelannut Damnshay on osoittanut olevansa keskushyökkääjien aatelistoa nousten tilastoissa vauhdilla. Miehen jaardien keskiarvo on seitsemän jokaisella kerralla, kun soikio kainaloon isketään, eli hän on siinä tilastossa Vaahteraliigan parhaimmistoa.

Nyt siis alkavat aseet olla kohdillaan, koska laitahyökkääjistä Timothy Thomas on ollut ihan ilmiliekeissä ja tilillä onkin jo kahdeksan TD:a. Sen lisäksi lyhyet heitot ovat tarttuneet loistavasti Harry Innisin hyppysiin, eikä mies juurikaan kaadu kentän pintaan, ellei tilannetta kunnioita läsnäolollaan vähintään kolme vastustajaa.

Vaikka porvoolaiset kertovatkin mainoksissaan vastaan tulevan krokotiilipoikia, on meillä ihan vakaa aikomus lähettää paikalle miesten edustusjoukkue. Saattavat siis hyvinkin yllättyä. ;-)

Ottelu pelataan lauantaina 1. elokuuta Porvoon Keskuskentällä klo 16.00 alkaen ja kaikki syrjä-Suomen (lue Etelä-Suomen) pohjalaiset ovat tervetulleita sankoin joukoin kannustamaan Crocodilesia tälläkin kertaa. Niin niin niin, saa sinne tulle muualtakin, eikä se huono homma ole jos paikalle saapuu myös Butchersin kannattajia. Jenkkifutis on nimittäin ihan huikeutta paikan päällä.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle