Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

24.07.2015
Mahtaako olla numerot hallussa?

Mahtaako olla numerot hallussa?
Crocodiles matkustaa lauantaina Helsinkiin testaamaan pirteästi alkukaudesta pelanneen paikallisen 69ersin osaamisen ja taidot. Nyt kolmatta kauttaan Vaahteraliigassa pelaava 69ers on kausi kaudelta parantanut peliään ja taistelee tällä hetkellä ihan tosissaan paitsi playoff-paikasta, jopa kotiedusta pudotuspeleihin.

Viime kaudella joukkueen saldo oli neljä voittoa ja kuusi tappiota. Vaahteraliigan debyyttikaudella voittoja irtosi kymmenestä matsista vain yksi. Viime kaudella Crocodiles voitti ensimmäisen kohtaamisen Helsingissä 31-0 jättäen isännät vieläpä miinusjaardeille hyökkäyksen osalta.

Vierasjoukkueen kaikki maalit syntyivät eri pelimiesten toimesta. Mika Nissinen, Doug Webster ja Velipekka Jaakonsaari juoksivat TD:t, Gerard Gooden palautti rähmäyksen maaliin ja Viuli Rajamäki potkaisi yhden fiilarin kahden lisäpisteen lisäksi.

Kotiottelu sixtareita vastaan ei ollutkaan mikään läpihuutojuttu, vaikka aika moni tuntui niin ounastelevan. Sen sijaan peli oli todella tiukka puolustusten yhteenotto, jonka kotijoukkue pystyi rypistämään edukseen lukemin 13-6. Jo tuossa pelissä oli selkeästi nähtävissä, miten vieraat olivat luoneet nahkansa tykkenään uusiksi. Crocodilesin maalit ottelussa syntyivät Roman Runnerin ja Vili Rajamäen touchdownien myötä.

Kaudella 2013, jolloin sixtarit vasta opetteli talon tavoille, kotijoukkue vei vieraitaan mennen tullen ottelussa, jossa kenttä peittyi lumivalkoiseksi juuri ottelun aattona. Lukemat kirjattiin 46-15 Joc Crawfordin juostua ottelussa neljä maalia.

Crocodiles puolustus – 69ers hyökkäys
Vierasjoukkueen tuhoisin ase on tälläkin kaudella ollut timantinkova puolustus. Vaikka mukaan lasketaan varaslähtönä pelattu Roosters –matsi, jossa puolustus oli vielä hakusessa, on päästettyjen pisteiden keskiarvo alle kaksi touchdownia matsia kohti. Se on liigan paras. Kakkosena on sarjajohtaja Trojans, joka konttasi ihan kunnolla torstain TV-pelissä Butchersia vastaan johdettuaan peliä jo 30-10 viimeisen neljänneksen alussa.

Crocodilesin puolustus on nollannut vastustajan hyökkäyksen totaalisesti kolmessa ottelussa viidestä. Merkittävin parannus viime kauteen on tapahtunut linjapelaamisessa, joka antaa avaimet puolustuksen muille osa-alueille toimia hieman vapaammin.

Viimeiset kolme peliä ilman MM-kisoissa pelannutta ranskalaista Yann Dika-Balotokenia pelannut Crocodiles saa nyt miehen mukaan puolustuksen takakentän rotaatioon pysäyttämään viime kaudella Butchersissa pelanneen pelinrakentaja Jabari Harrisin ilmasirkusta.

Harris tuli seuraan korvaamaan loukkaantuneen Cedric Johnsonin ja osoitti heti ottelussa Butchersia vastaan, että viime kauden heittopelien katastrofimainen olemattomuus oli vain harmaa muisto menneistä. Mies pisti palloa rajulla prosentilla onnistuen 18/26 heitoistaan. Lisäksi hän juoksi itse 120 nettojaardia ollen joukkueensa tehokkain millä hyvänsä mittarilla.

Käytännössä Crocodilesin on pidettävä siis Harris pocketissa ja estettävä pelinrakentajan omat juoksut. Heittokarusellissa katseet kohdistuvat viime kaudella Wolverinesissa pelanneeseen Sebastien Sagneen, joka napsi Porvoota vastaan kolme koppia, mutta peräti 132 jaardia, sekä kahteen suuntaan pelaavaan RJ Longiin.

Jos on onnistuttu nollaamaan Butchersin, TAFT:n ja Roostersin hyökkäykset ei ole mikään mahdoton ajatus, että myös 69ersin sinällään terävä hyökkäys pystyttäisiin pitämään riittävän hyvin kurissa.

Crocodiles hyökkäys – 69ers puolustus
Vaikka ottelusta ei välttämättä olekaan tulossa mitään erityistä pistejuhlaa, on pakko uskoa siihen, että vieraiden hyökkäyksen tylsyttäminen totaalisesti on liian haastavaa isännille. Näin, siis vain ja ainoastaan numeroiden, eli tilastojen valossa. Tässä kohtaa on varmasti syytä muistuttaa, että tilastot ovat peräisin menneistä peleistä, eikä niillä ole isommin merkitystä tulevan kanssa.

Spekulointi on kuitenkin sinällään hirmuisen viihdyttävä taitolaji, joten lähdetään kokeilemaan onneamme sen suhteen.

Ensimmäinen fakta on se, että omalle pelipaikalleen puolustuksen takakentältä palannut Damonshay Pitt on pallonkantajana ottanut jaardeja yli seitsemän jaardin keskiarvolla, joka kelpaa mukavasti tässäkin ottelussa. Periaatteessa miehen etenemisen puolittaminenkin riittää kivasti pyörittämään juoksuhyökkäystä.

Toinen fakta on se, että 69ersin puolustus on antanut keskimäärin yli 30 pistettä ottelussa. Jos Crocodiles onnistuu tekemään tuon määrän pinnoja voi melko lailla varmasti sanoa joukkueen voittavan kenet vain tällä hetkellä Vaahteraliigassa.

Kolmas fakta on se, että pelinrakentaja Justin Sottilare, on viskonut palloa taivaalle viidessä ottelussa yli 1000 jaardia, eli eniten liigassa. Tulos on ollut hänelle sangen tyypillinen, eli touchdowneja on saatu kyllä tuuletella, mutta niin on jouduttu kiroilemaan syötönkatkojakin. Suhde on kuitenkin ihan kelvollinen 15-8, eli kumpaisiakin on miehellä eniten tämän kauden sarjassa.

Neljäs fakta tässä kohtaa on se, että sixtareiden heittopuolustus on ollut sarjan huonoin. Oikeasti. Siis heikompi kuin TAFT:lla. Vastaavasti heidän juoksupuolustuksensa on sarjan eliittiä.

Näillä evästyksillä Crocodiles lähtee hakemaan voittoa iki-ihanalta Velodromilta. Sinne ovat tervetulleita kaikki Etelä-Suomen pohojalaaset kannustamaan vieraita. Niin no, voihan sinne tulla muutenkin porukkaa ihan vain seuraamaan jenkkifutista, jonka viihdearvo paikanpäällä seurattuna on korkea. Matsi alkaa klo 17.00.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle