Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

06.06.2015
Crocodiles taipui mestareille

Crocodiles taipui mestareille
Roosters - Crocodiles 38-29 (24-20)

Kauden avasottelu Helsingin Velodromilla ei sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan vierasjoukkueen osalta. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin monenmoista ja yleisö sai kyllä koko lipunhinnalla vastinetta rahoilleen.

Ensimmäistä kauttaan vastuuvalmentajana toimiva Henri Kotanen oli hieman sekavin tuntein ottelun jälkimainingeissa.

- Kummallakaan puolellla palloa ei onnistuttu saamaan pitkiä onnistumissarjoja. Mielestäni jännitys ja ajoittainen pikku paniikkikin taisivat ratkaista matsin, harmitteli Kotanen.

Peli alkoi Crocodilesin potkaistessa pelivälineen isännille. Spencer Cutlanin potku olikin erinomainen myötätuuleen ja sen poimi yhden jaardin linjalla Andre Smith, mutta palautuksen aikan tehdyn virheen johdosta Roosters pääsi liikkeelle syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan, tuomariston asetettua pallon kahdeksan jaardin kohdalle.

Kolmella yrityksellä Roosters ei päässyt lainkaan eteenopäin, vaan Onni Juvosen puntti lensi vastatuuleen 38 jaardille, mistä Damonshay Pitt palautti sitä 20 jaardia antaen hyökkäykselle loistavat asetelmat. Ei toiminut vieraidenkaan hyökkäys toivotulla tavalla, vaan jälleen vaihtoi peliväline omistajaa ja kehiin asteli kotijoukkueen hyökkäys. Jaycen Spearsin vahva juoksupeli tuotti tulosta tällä kertaa ja lisäpisteyrityksen onnistuttua isännät olivat kuin varkain 7-0 -johdossa.

Velipekka Jaakonsaaren komean 32 jaardin palautuksen jälkeen Crocodilesin hyökkäysvuoro tuotti tulosta. Lyhyet heittopelit tuottivat tulosta, mutta juoksua ei saatu kulkemaan nyt, eikä koko ottelussa. Lopulta pelinrakentaja Justin Sottilare kuitenkin löysi ratkaisevalla heitolla vasta mnaanantaina Suomeen saapuneen Harry Innisin.

Ottelun ensimmäinen erikoisuus nähtiin lisäpisteyrityksessä. Roosters blokkasi Spencer Cutlanin potkun ja Andre Smith palautti sen maaliin saakka ansaiten näin kotijoukkueelle kaksi lisäpistettä ja oltiin numeroissa 9-6. Tällaista näkee äärimmäisen harvoin millään tasolla, mutta heti seuraavalla hyökkäysvuorolla moinen juttu uusiutui kaikkien yllätykseksi.

Speearsin juostua toisen TD:nsa Crocodiles puolestaan blokkasi isäntien yrityksen ja Yann Dika-Balotoken poimi irtopallon hyppysiinsä palauttaen sen maaliin saakka ja oltiin lukemissa 15-8.

Pari seuraavaa hyökkäysvuoroa eivät muuttaneet tulostaulun numeroita, mutta Justin Sottilaren heittäessä pallon omalta maalialueelta pois, tuomitsi tuomaristo sen tahalliseksi epäonnistuneeksi heitoksi täysin oikein ja näin Roosters sai kahden pisteen arvoisen suorituksen kuin lahjaksi. Toki heiton jo irrottua Sottilaren käsistä kotijoukkueen pelaaja taklasi täysin tarpeettomasti pelinrakentajaa, mutta se jäi huomaamatta tuomariryhmältä. Tilanne oli varmasti kaikille hieman sekava joka tapauksessa ja näin lukemat olivat kotijoukkueelle 17-8.

Vieraat jatkoivat takaa-ajoaan onnistuneesti saaden aikaan pitkän hyökkäysvuoron, jonka päätteeksi Sottilare löysi Crocodilesin illan hahmoihin kuuluneen Timothy Thomasin 18 jaardin siivulla. Lisäpisteen jälkeen oltiin numeroissa 17-15 ja kellossa oli aikaa jäljellä 1:06 ensimmäistä puoliaikaa.

Eipä olisi monikaan uskonut, että viimeinen minuutti olisi vielä tarjonnut pari maalia lisää. Ensin Roosters iski kipeästi pelinrakentaja Josh Hollingsworthin johdolla joukkueensa johtoon 24-15.

Parasta osaamistaan Crocodiles näytti ensimmäisen puoliajan lopussa tullen alle minuutissa läpi kentän ja onnistuen maalinteossa. Kellossa oli nimittäin enää 16 sekuntia valkopaitaisen vierasjoukkueen saatua pallon haltuunsa aloituspotkun jälkeen omalla kuuden jaardin linjallaan, mistä Yann Dika-Balotoken palautti pelivälineen 33 jaardin juoksullaan omalle 39 jaardin linjalle.

Harvapa osasi odottaa, että vieraat saisivat enää loihdittua mitään aikaiseksi 61 jaardin päästä isäntien maalista. Toisinpa kuitenkin kävi. Justin Sottilare pisti pystyyn ilmasirkuken nakellen palloa uuden brittilaiturin, Timothy Thomas hyppysiin kerta toisensa jälkeen ja lopulta viimeisen heittonsa TD:n arvoisesti. Cutlanin lisäpistepotkun jälkeen taukonumerot olivat 24-22.

- Se oli hyvä drive. Pelit olivat valmiiksi tiedossa, kehui Kotanenkin.

Tauon jälkeen kolmas neljännes mentiin tasapäin Roostersin otettua ensin 31-22 -johdon, jonka Crocodiles kuitenkin kuittasi Timothy Thomas illan kolmannella maalilla Justin Sottilaren heitosta.

- Emme saaneet yksilöinä loppuun asti suorituksia sille tasolle, jolla pystytään pelaamaan. Kutsujen sisäänviennissä oli myös ongelmia, myönsi Kotanen.

- Jatkossa treeneissä mennään myös niin, että teen kutsut sivurajalta, pyöritteli Kotanen.

Viimeisellä neljänneksellä tunteet ja peli menivät vuorotellen vuoristorataa. Crocodilesin otettua riskejä Roosters pääsi viimeistelemään vielä yhden maalin ja näin päätösnumeroiksi jäivät 38-29.

Oli pelissä hyvääkin. Vieraat väläyttelivät, mutta peräkkäisiä onnistumisia tuli harvakseen.

- Palautukset toimivat hyvin. Yksilöistä Tuomas Leinonen ja linjassa Lane Stuht olivat hyviä. Tietenkin Timothy Thomas kolmella maalillaan oli vahva, lisäsi Kotanen.

Nuori Filip Zacok onnistui erinomaisesti saalistaen komeasti taklauksia ja yhden säkityksen, joka tosin kirjattiin Etienne Roudelille. Juhani Koivumäen 9 ½ taklausta ja yksi syötönkatko olivat numeroina parasta puolustuksessa. Damonshay Pitt palautti potkuja hyvin ja keräsi lisäksi 8½ taklausta.

Vaikka Lane Stuhtille löydettiinkin vain 2,5 taklausta niitä oli tosiasiassa jonkun verran enemmän. Parasta Stuhtin pelaamisessa oli kuitenkin se, että miehen pysäyttämiseen vaadittiin joka kerta vähintään kaksi punanuttua, ellei enemmänkin. Jatkossa Crocodilesin on onnistuttava hyödyntämään Stuhtin tuplaaminen, sillä jossain on joku kohta avoinna muille puolustuksen miehille.

Peli ei ehkä ollut kaikkein parasta laadultaan, mutta jännitysmomentteja, yritystä, onnistumisia ja epäonnistumisia nähtiin sellaisella vauhdilla, että formuloiden kiihdytys jäi toiseksi.

Peli osoitti taas kerran sen, että kannattaa lähteä paikanpäälle seuraamaan Vaahteraliigaa. Parempi joukkue otti voitoneikä tuomaristoakaan voi erityisen paljon moittia. Kun kentällä on 22 gladiaattoria ja vain neljä tuomaria jää tässä vihreiden kenttien armottoman kovassa shakissa aina jotain näkemättä. Tälläkään kertaa raitapaidat eivät vaikuttaneet tulokseen millään tavalla, eli silloinhan homma meni hyvin.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle