Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

08.05.2015
Mielenkiintoinen avaus kaudelle

Mielenkiintoinen avaus kaudelle
Vaahteraliigaan uuden vastuuvalmentajansa, Henri Kotasen, johdolla valmistautuva Crocodiles tarjoaa jenkkifutiksesta kiinnostuneelle Suomelle sangen mielenkiintoisen tapahtuman yhdessä viime kaudella divarissa mestaruutta juhlineen Wasa Royalsin kanssa. Pohjalaisjoukkueet iskevät nimittäin yhteen lauantai-illan ratoksi Nordic Nutrients Areenalla tarkastaen sen, mikä ero on Vaahteraliigalla ja I divisioonalla, vai lieneekö sitä eroa lainkaan.

Royals on kerännyt runsaasti positiivista julkisuutta nousten ryminällä I divisioonan johtavaksi seuraksi aiemmin Nebraskan yliopistossa pelanneen Seppo Evwarayen opeilla. Evwaraye keräsi mainetta NCAA:n alaisissa yliopistopeleissä, mutta lopullinen läpimurto NFL:aan jäi kuitenkin haaveeksi niin Carolina Panthersissa kuin Minnesota Vikingsissakin.

Nyt mies keskittyy kotikaupunkinsa jenkkifutiksen nostamiseen maamme eliittiin, eikä homma ole lähtenyt lainkaan hassumin käyntiin. Kaarlen kentän ottelutapahtumaa on kiitelty runsaasti ja varmastikin aivan aiheellisesti.

Pelkkä treenipeli??
Moni näkee lauantaina Seinäjoella pelattavan naapurusten ottelun pelkkänä treenimatsina. Yhtä moni näkee kamppailun eräänlaisena tasonmittauksena paitsi sarjojen, myös seurojen välillä. Jokaisella on oikeus asettaa ottelulle juuri sellaiset raamit kuin haluaa. Ennakkoon vaikuttaa siltä, että moni kuitenkin haluaa olla paikanpäällä katsomassa, miten ottelu etenee.

On mahtava juttu niin lajille, kuin Pohjanmaallekin, että tällainen kamppailu on saatu aikaiseksi. Viime kaudella tahkottiin kaksi pakollista pre-season matsia, joista jäi lähinnä sellainen maku, että kaikki seurat pyrkivät säästelemään ykkösmiehiään ja varomaan loukkaantumisten syntymistä. Pelit eivät isommin sytyttäneet ketään ihan roihuaviin liekkeihin, mutta tulipa kokeiltua tuokin tapa edetä kautta kohti.

Lauantaina pelattva matsi on luonteeltaan varmasti erilainen. Siitä ei liene epäilystäkään. Ennakkoasetelmissa viime kauden SM-pronssijoukkue Crocodiles lähtee suosikkina kamppailuun I divisioonan Spaghettimaljan voittanutta Royalsia vastaan. Näinhän se luonnollisesti menee, vaikka perustaa tälle asetelmalle ei löydy kuin numeroiden ja sarjatasojen valossa. Joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet sarjapeleissä, eivätkä sen enempää treenimatseissakaan.

Vaasa Vikingsia vastaan on toki oteltu niin Crocodilesin kuin kakkosjoukkue Gatorsinkin toimesta, mutta sen jälkeen kun kuninkaallinen tunnelma on nostanut päätään Vaasassa, ei joukkueilta löydy yhteistä historiaa.

Tuttuja kasvoja
Vierasjoukkueen kokoonpanossa vilisee seinäjokelaispelaajille paljon tuttuja kasvoja. Moni Royalsin nuoremmista pelaajista on käynyt pelaamassa junnupelejä Crocodilesin asussa, mutta kokeneemmastakin orkesterista löytyy kavereita, joille vihreä nuttu on tullut vuosien saatossa tutuksi.
Tällaisia kokeineita kavereita ovat mm. puolustuksen linjassa edelleen taisteleva Thomas Ceken ja keskushyökkääjänä palloa kantava Ville Järviö.

Junioritasolla ovat myös mm. Tom Suoste, Vasanojan pojat (Oliver ja Walter) ja miltei puolet valmennustiimistä pelanneet Crocodilesin asussa.

Uusia kasvoja kehissä
Kotijoukkue esittelee kauden ensimmäisessä koitoksessaan koko joukon uusia pelimiehiä. Uusia kasvoja on noussut mukaan Gatorsista, menestyksekkäästi pelanneista junioreista, sekä niin kotimaasta kuin maan rajojen ulkopuoleltakin.

Gatorsista ovat mukaan nousseet linjamies Henri Jaakkola, puolustuksen tukimies Olli Makkonen ja puolustuksen takakentän Sami Ala-Louvesniemi. Junnuista edustuksen ryhmään ovat tiiviimmin tulleet Jaska Värinen, Filip Zacok, Jukka-Pekka Ristolainen, Timi Tuominen, Iiro Huhtala, Juha Luuri, Anton Pouttu ja Mikko Havulehto.

Tuoreita kotimaisia kasvoja ovat Rajaritareista saapunut puolustuksen takakentän Santeri Inkinen, sekä samasta seurasta saapunut puolustuksen linjamies Aatu Suhonen. Tukimieskalustoon tuli merkittävää apua Lauri Anttilan saatua opintonsa Amerikoissa päätökseen. Tosin miehen maanpuolustushenkinen harrastus, eli SA Int hieman verottaa tekemistä.

Jenkit uusiksi ja vähän muutakin
Viime kauden Amerikan avut on vaihdettu päivitettyyn versioon. Kolmesta kaverista kaksi on jo mukana joukoissa näyttämässä osaamistaan lauantai-iltana.

Puolustuksen linjamies Lane Stuht ei ole vielä maisemissa sen enempää kuin britti Thomas Malagodikaan. Sivussa ovat myös U19-maajoukkueen mukana Tanskassa taistelevat nuoret soturit J-P Ristolainen, Juha Luuri ja Iiro Huhtala. Muutaman pelaajan pelaamisen kohdalla on vielä kysymysmerkkejä, mutta tällä kaudella materiaali on sen verran leveä, että se kestääkin muutaman lommon paremmin kuin viime vuonna.

Pelinrakentajaksi hankittiin jo aikaisessa vaiheessa Saksan timantinkovassa GFL:ssa huikeita numeroita takonut Justin Sottilare. Keskushyökkääjäksi tai vaihtoehtoisesti puolustuksen takakentälle aikaisemmin Crocodilesia edustanut pelinrakentaja Dom Kegel suositteli elohopeamaisen vikkelää ja liukasta Damonshay Pittiä.

Kummankin otteet kiinnostavat todella paljon, onhan Crocodiles perinteisesti onnistunut ulkomaanapujensa hankkimisessa niin hyvin, että ne ovat vuodesta toiseen kelvanneet muihinkin seuroihin varsin mainiosti.

Ulkomaalaisosastolla viime kaudesta tuttuja ovat Malagodin lisäksi laitahyökkääjä Spencer Cutlan ja linjamies Ashley Dewing. Uusia brittejä ryhmässä ovat laitahyökkääjä Timothy Thomas ja linjamies Keenan Stewart. Tukimiesosastolle oli tulossa vielä Samuel Marshall, mutta rintalihaksen repeämisen myötä tehty leikkaus esti pelikuviot.

EM-kisoissa Itävallassa Suomen pronssiottelussa kaataneesta Ranskan maajoukkueesta sen sijaan löytyivät vahvistuksiksi Etienne Roudel ja Yann Dika-Baloteken. kansainvälinen ryhmä on siis jälleen jalkeilla, mutta samaan aikaan kehissä on myös todella paljon omia kasvatteja.

Yksi on joukosta poissa
Alkavan kauden oli tarkoitus olla myös läpimurtokausi viime kaudella PM-kisoissa MVP:ksi valitulle nuorelle Kalle Laitilalle. Näin ei kuitenkaan tule olemaan. Kalle poistui joukostamme tapaturmaisesti, mutta mielistämme hän ei katoa koskaan. Jokaisen pelaajan kypärä tulee kertomaan siitä, eikä kukaan tule liioin kantamaan Kallen pelipaitaa tällä kaudella, vaan sen paikka on pukukopissa omalla tontillaan.

Ajoissa paikkeille
Facebookissa kyseinen ottelutapahtuma on kerännyt jo 400 osallistujaa, joten näyttäisi siltä, että ottelu todellakin kiinnostaa Pohjanmaalla ja sille on tilausta.

Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle, sillä uudet kausarit ja seurakortit, joissa käytetään Seamchipiä ovat nyt ensimmäistä kertaa käytössä. Luonnollisestikin perinteeksi muodostuneella tavalla, eli käteisellä rahalla, pääsee myös matsiin nyt ja jatkossakin.

Vaasasta on tulossa ainakin bussillinen vannoutuneita kuninkaallisten fanittajia, joten eiköhän katsomonkin puolella saada aikaan kohtuullisen mukava ja hyvähenkinen verbaalinen taistelu.

Matsi alkaa Nordic Nutrients Areenalla klo 18.00, mutta jo klo 14.00 on ihan kiintoisaa käydä tsekkaamassa nuorten krokotiilien otteet Porvoon Butchersia vastaan. Tervetuloa viihtymään.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle