Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

08.10.2014
Crocodilesille vahva valmennus

Crocodilesille vahva valmennus

Vaahteraliigassa jälleen pronssia saanut Crocodiles on kasannut poikkeuksellisen vahvan valmennusryhmän kaudelle 2015. Ryhmä on kokonaisuudessaan kotikutoinen ja lähes täysin seinäjokelainen. Jokaisella koutsilla on takanaan pelivuosia seuran edustusjoukkueessa.

Kotanen ottaa vastuun
Ensimmäistä kertaa kuuteen kauteen Crocodiles lähtee Vaahteraliigaan kotimaisen vastuuvalmentajan johdolla. Kaksi edelliskautta valmentaneet Rifenbarkit palasivat kotimaahansa ja nyt puikkoihin hyppää tuore kasvo liigatason valmennuksessa, Henri Kotanen.

Kotanen on aikaisemmin valmentanut juniorijoukkueita, seuran kakkosjoukkuetta Gatorsia, toiminut edustuksessa hyökkäyksen apuvalmentajana ja ollut mukana myös nuorten maajoukkuevalmennusryhmässä.

Tasokkaat apuvalmentajat
Hyökkäyksen puolella Kotasen apuna toimii mm. Crocodilesin kauden 2001 SM-kultaan johtanut Vesa Jalava, junioripuolella kannuksensa hankkinut Ari Havulehto ja Joni Mäkelä.


Hyökkäyksen pelipaikkakohtaisina koutseina toimivat lisäksi keskushyökkääjien toiminnasta vastaava Mikko Rissanen, linjaa opastavat Harri-Pekka Aho ja Antti Ojala, sekä laitahyökkääjiä kouluttava Atte Westerlund.


Puolustuksessa Kotasen apukoordinaattorina tulee toimimaan Esa Katila. Heidän tukenaan pelipaikkakohtaisina koutseina toimivat puolustuksen takakentän miehiä opastavat Tuomas Leinonen, linjamiesten kanssa hääräävä Janne Pisto, sekä tukimiehiä koulivat Samu Juppo, Eero Martinmäki ja Olli Makkonen.


Kotanen innoissaan
Päävalmentajana vastuuta kantava Henri Kotanen on pestistä innoissaan. Miksipä ei? Mies pääsee valmentamaan kotikaupungin omaa joukkuetta hyvän taustaryhmän kanssa.


- Kauheasti tässä ei ole vielä ehtinyt asioita sulatella, sillä päätös tehtiin vasta eilen, naurahtaa uusi päävalmentaja.


- Sen verran kuitenkin on asioita puitu ja puhuttu valmennusryhmän kanssa, että meillä on vain yksi ja ainoa tavoite alkavalle kaudelle, eli Suomen Mestaruus.
Kotanen ei lähde hehkuttamaan pelikirjoilla tai -tavoilla, vaan valmistautuu tekemään ne sen jälkeen kun nähdään, millainen joukkue on kasassa.


- Ensin katsotaan joukkue ja sen jälkeen katsotaan, mitä sillä joukkueella on mahdollista toteuttaa. Tietenkin toiveena on, että pelinrakentajamme olisi sen verran laajakatseinen, ettei tule pelkkää jenkki jenkille heittelyä. Juoksulla on kyettävä luomaan tilaa heitolle ja puolustuksessa painotetaan perusasioita, suostuu Kotanen valottamaan ideologiaansa.

- Viime kauteen verrattuna me tarvitsemme ehdottomasti laajemman materiaalin edustukseen. On fakta, että viime kaudella materiaali ei laajuudeltaan riittänyt, listaa Kotanen toivelistaansa.


Olosuhteet tarjoavat mahdollisuuksia
Crocodiles on kyennyt luomaan Seinäjoelle Suomen parhaat olosuhteet amerikkalaisen jalkapallon harjoittelua varten talvikaudella. Yhdessä SSU:n ja Sisun kanssa rakennetussa omassa hallissa on hyvä treenata etenkin nyt, kun halliin on saatu Pohjois-Amerikasta erinomainen kalusto treenaamista varten.


- Nämä olosuhteet ovat harjoituskaudelle ihan omaa luokkaansa Suomessa. Se on sitten toinen juttu, miten meille käy kun kevät koittaa, viittaa Kotanen paljon puhuttuun kenttätilanteeseen, johon ei toistaiseksi ole tullut pitäviä päätöksiä.


Managerikin mielissään
Crocodilesin managerikaksikko Juha Laitila - Timo Tuokko on kaudesta toiseen onnistunut erinomaisesti joukkueen rakentamisesta. Omaa tarinaansa kertoo sekin, että seura on pelannut Vaahteraliigassa nyt 23 kautta ja saalistanut 14 SM-mitalia.


- Onhan tämä tilanne nyt aivan mahtava. Meillä on 14 valmentajaa, mikä on enemmän kuin koskaan olisin uskaltanut toivoa. Eipä siitä ryhmästä kauhean monta silmää tekevää 28 vuoden seurahistorian ajalta puutu, naurahtaa joukkueen toinen GM, Juha Laitila.


- Valmentajia ei joukkueessa ole tässä lajissa koskaan liikaa. Ei siellä NFL:ssakaan turhaan miehiä patsastele valmentajan tittelillä varustettuna. Lisäsilmät kentällä ovat apuna. Näin pystymme tarjoamaan pelaajille loistavat mahdollisuudet kehittyä, koska siitä hommasta vastaavat pitkälti juuri pelipaikkakohtaiset valmentajat, Laitila jatkaa.


- Nyt on valmennus saatu kasattua mainiolla tavalla. Sitähän pelaajat aina kyselevät, että kuka koutsaa. Nyt alueen pelaajat voivat vastata huutoon ja pistää nimiä papereihin kun homma on tältä osin hanskassa, heittää Laitila paljastaen sen verran, että sopimusuutisia on luvassa mahdollisesti jo tällä viikolla.


Crocodiles Vaahteraliiga Valmennus 2014-2015:
Päävalmentaja: Henri Kotanen.
Hyökkäys: Vesa Jalava, Ari Havulehto, Joni Mäkelä

Pelipaikka valmentajat:

- Mikko Rissanen RB
- Harri-Pekka Aho, Antti Ojala OL
- Atte Westerlund WR

Puolustus:
Koordinaattori: Henri Kotanen
Apukoordinaattori: Esa Katila

Pelipaikka valmentajat:

- Tuomas Leinonen, Esa Katila DB
- Janne Pisto DL
- Samu Juppo, Eero Martinmäki, Olli Makkonen LB

Henri Kotanen valmennusura
2008 Pelaajavalmentaja Seinäjoki Gators II-div
2009 Pelaajavalmentaja Seinäjoki Gators II-div
2011 U21 I-div Apuvalmentaja
2012 U21 SM Puolustuksen koordinaattori
2013 U21 SM Päävalmentaja/puolustuksen koordinaattori
2013 Crocodiles Vaahteraliiga Hyökkäyksen apuvalmentaja
2013 MJ-U17 kehitysjoukkue


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle