Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

16.08.2014
Paluu voittokantaan sujui

Paluu voittokantaan sujui
Crocodiles v Wolverines 63-0 (28-0)

Edelliset kaksi ottelua Vaahteraliigassa hävinnyt Crocodiles heräsi uudelleen eloon kotikentällään saatuaan omia kuvioitaan kuntoon. Nyt viime kauden hopeajoukkue joutui hiukan sijaiskärsijäksi saaden jo toistamiseen tylyä kyyditystä kotijoukkueelta.

Illan teema oli heti ensimmäisestä kotijoukkueen hyökkäysvuorosta alkaen selvä. Crocodiles eteni väistämättä kohti vieraiden päätyä ja lopuksi nyt keskushyökkääjän tontilla pelannut Spencer Cutlan juoksi pallon maaliin ensimmäisen kerran. Lisäpisteenkin mies kengitti haarukkaan Vili Rajamäen ollessa poissa kokoonpanosta.

Wolverinesin päästyä ensimmäistä kertaa kokeilemaan hyökkäystä joukkue onnistui kahdesti ottamaan uudet yritykset edeten aina Crocodilesin 25 jaardin linjalle saakka. Rajusti hehkutettu laitahyökkääjä, Sebastien Sagne, ei tällä kertaa erityisesti loistanut, vaan pudotteli palloja tämän tästä helpoissakin tilanteissa. Sen sijaan Anssi Karjala oli vieraiden paras ase Cedric Johnsonin ilmasirkuksessa, vaikka kiinniottojen määrässä Sagne toki olikin parempi.

Toisaalta vieraiden hyökkäystyöskentelystä ei kauheasti kannata otsikoita repiä, sillä juosten Wolverines jäi miinuksille, eikä heittopelilläkään saatu kasaan kuin alle 170 jaardia.

Crocodiles lähti liikenteeseen siis omalta 25 jaardin viivaltaan vieraiden neljännen yrityksen epäonnistuttua. Koko matka vastapäiseen kenttäpäätyyn mentiin jälleen ihan loppuun saakka. Cutlanin kaksi juoksua ja pelinrakentaja Doug Websterin upea 60 jaardin juoksu petasivat tontin seuraavalle maalille. Webster löysi heitollaan nyt kauden ensimmäisen TD:nsa tehneen Kris Kougian ja Cutlan potki pallon haarukkaan. Numerot 14-0 ja todettiin myös, että ei se Wolvo oikein suolla kulje.

Hassunhauskat kuviot vieraiden otteissa alkoivat oikeastaan tässä kohtaa. Hyökkäysvuoro jumittui kotijoukkueen 48 jaardille, mistä Lauri Lavanti potkaisi puntin. Se lensi kaikki kokonaista neljä jaardia. NELJÄ. No, toisaalta seuraavan hyökkäysvuoronsa päätteeksi Crocodiles joutui punttaamaan ensimmäisen ja ainoan kerran. Toisaalta paljon paremmin ei Lavannin seuraavakaan puntti onnistunut, sillä siitä tuli nolla jaardia potkun osuttua omaa pelaajaa sinne, minne aurinko ei juurikaan paista. Tachu Orue poimi pallon ja palautti sen vieraiden kympille.

Hyökkäyspeliinsäkin kelvollisesti keskittynyt kotijoukkue ei moista saumaa tuhrinut, vaan neljännellä yrityksellä Webster paikallisti Cutlanin, joka teki illan toisen maalinsa potkien myös lisäpisteen sisään ja näin oltiinkin jo numeroissa 21-0.

Wolverinesin jäätyä jälleen lähes askelmerkeilleen, löydettiin uusi mies punttaamaan. Nyt tuloksena ei ollut ihan samanlaiset katastrofit kuin kahdella edellisellä kerralla, sillä Toni Lempinen sai palloon lentämään 29 jaardia, joista Juhani Koivumäki otti 20 jaardia palautuksellaan takaisin ja oltiin miltei puolessa kentässä.

Crocodilesin sentterin piti ojentaa pallo kuudesti Websterille ja jälleen vihreänuttuisilla oli tumput kohti aurinkoista taivasta TD:n merkkinä. Ai niin, jos joku ei vielä arvannut, niin TD:n viimeisteli Spencer Cutlan 24 jaardin kiinniotolla. Tom Jonesin Walesin Tiikerin nimike on tällä menolla hyvää vauhtia siirtymässä Cutlanille. Potkun jälkeen taukonumerot 28-0 olivat kypsät.

Wolverinesin ensimmäisen puoliajan viimeisen hyökkäysvuoron puolestaan katkaisi Thomas Malagodi nappaamalla jo kauden kolmannen rähmäyksen haltuunsa palauttaen sitä kaupanpäälle 25 jaardia. Sääli, että puoliaika loppui tuohon suoritukseen, sillä Malagodin palautus päättyi vieraiden 20 jaardin sisäpuolelle.

Vaikka ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue dominoikin ottelua kaikilla mahdollisilla osa-alueilla, olisivat numerot hienoisella terävyydellä voineet olla toisenlaiset. Kumpaankin suuntaan. Crocodiles olisi saattanut tehdä parikin maalia lisää ja Wolverines olisi avannut pistetilinsä, ellei Sagne olisi tumpuloinut ihan urakalla ollessaan täysin vapaana jaardin päässä maalista ja pudottanut Johnsonin hyvää heittoa.

Toisella jaksolla kumpikaan ei aluksi saanut omaa hyökäyspeliään rullaamaan, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin Webster tarjoili Cutlanille 50 jaardin kaaripallon, josta britti teki lisäpistesuorituksen jälkeen lukemiksi 35-0. Hieroakseen suolaa haavoihin Crocodilesin aloituspotkusta tuli, joko puolivahingossa tai peräti tarkoituksella, on-side -potku, jonka sai kotijoukkue haltuunsa vieraiden 36 jaardin kohdalla.

Homma vaati viisi snappia ja taas oli peliväline paitsi vieraiden maalialueella, myös Cutlanin näpeissä. Potkun jälkeen numerot olivat 42-0 ja kuin hieroakseen suolaa ahmaparan haavoihin, seuraava vieraiden drive pistettiin poikki ja huonon snapin jälkeen Tuomas Leinonen poimi pallon itselleen vain kahden jaardin päässä maalialueesta. Kaiken kukkuraksi vieraat eivät tällä kolmannella neljänneksellä oikein osanneet laske yhteentoista saakka. Rangaistuksia tuli ja jaardin päästä maalista kaikki odottivat boksissa juoksua. Sen sijaan Webster heitti pallon Simo Suurkuukalle, jolle TD oli taatusti mieluisa ja huojentava. Cutlanin potkun jälkeen numerot olivat 49-0.

Seuraavan hyökkäysvuoronsa päätteeksi Crocodiles haki kenttäpotkumaalia, mutta sen Cutlan onnistui tulittamaan lähinaapuruston mäntyihin. Joukkue olisi toki voinut vaikka pelatakin neljännen yrityksensä, mutta jossain näitäkin on treenattava. Mitä ilmeisimmin näitä on treenattava lisää.

Wolverinesin esiteltyä jälleen puolihupaisan puntin, sai Crocodiles pallon vieraiden 30 jaardilla, mistä Cutlan otti ensin 15 jaardisen siivun, sitten Webster seitsemän jaardia lisää ja kaiken kruunuksi kokenut, mutta ikinuori Teemu Ivalo juoksi kauden ensimmäisen maalinsa Cutlanin siloiteltua tilanteeksi lisäpistepotkullaan 56-0.

Hyökkäys ei juuri ehtinyt henkeä vetää, sillä Sagne rähmäsi pallon Antti Kurenniemen aiheutettua tilanteen ja Juha-Pekka Hyvösen otettua pelivälineen haltuunsa Crocodiles iski uudelleen. TD vaati kolme juoksupeliä. Ensin Webster paineli 18 jaardia ja sen jälkeen Cutlan kahdesti yhteensä 15 jaardia. Lisäpistepotkun jälkeen loppunumerot olivat valmiit, 63-0.

Spencer Cutlan oli kaikilla potentiaalisilla mittareilla ottelun hahmo. Mies oli aivan omassa kategoriassaaan tehden kuusi touchdownia ja potkaisten yhdeksän lisäpistettä. Yhteensä pistesaldo oli siis 45 pistettä. Hän myös otti viisi koppia, joilla tuli hyvää 110 jaardia ja neljä maalia. Juosten mies pinkoi komeat 140 jaardia 18 yrityksellä tehden kaksi maalia. Ihan hyvin rissulta, joka ei elämässään ole keskushyökkääjänä pelannut.

Websterin saldo oli juosten 98 ja heittäen 203 jaardia. OK, numerot eivät ole heittojen osalta mitenkään maagiset, mutta kenttäasetelmat olivat tällä kertaa kotijoukkueelle niin hyvät, ettei moisella teholla maaleja tehdessä voi kauheasti jaardeja tullakaan. Hyvää heittopelissä oli se, että kuusi eri pelaajaa sai tililleen koppeja.

Puolustuksen tilastot ovat mitä ilmeisimmin jossain bittiavaruudessa, mutta ilolla sai laittaa merkille sen, että rookie Toni Mäkelä nappasi nimiinsä uransa ensimmäisen säkityksen kyykytettyään vieraiden Cedric Johnsonia. Vieraiden juoksuhyökkäys eteni totaaliset -9 jaardia, joten voisi sanoa juoksupuolustukseen olleen ihan ok.

Vierasjoukkueen pelinrakentaja Cedric Johnson oli ylhäinen yksinäisyys varsin vaatimattomassa, mutta sitkeästi jaksaneessa Wolverinesissa. Mies heitti yli 40 kertaa, mutta vain 13 taisi osua omille. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että prosentit olisivat Johnsonin takia huonot. Syyttävä sormi osoittaa pikemminkin niihin kavereihin, joiden pitäisi saada pallot kiinni.

Ottelu palveli Crocodilesia siinä mielessä, että joukkuei sai itseluottamuksensa takaisin ja teki työnsä niin kuin oletettiinkin. Myös Jarno Pynttärin ja Antti Ojalan paluu rosteriin oli erittäin ilahduttavaa materiaalin ollessa niin kapea kuin se tällä hetkellä on.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle