Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

27.07.2014
Crocodiles höyhensi kukonpojat

Crocodiles höyhensi kukonpojat
Crocodiles v Roosters 45-0 (31-0)


Asetelmat otteluun olivat varmasti haastavat molemmillekin joukkueille loukkaantumisten takia, mutta oman lisänsä tapahtumaan toki toi yli 30 asteen helle, joka kentän pinnassa kumuloitui yli 60 asteeseen. Onneksi tilanne oli sama kummallekin joukkueelle.


Vieraat tulivat matsiin ilman QB Robert Johnsonia ja RB Jaycen Spearsia, jotka olivat varmastikin ne avainpelaajat, jotka olivat parinkymmenen muun kolhiintuneen kukonpojan lisäksi sivussa. Toisaalta, Roostersin rosterista löytyy reippaasti yli 50 pelaajaa ja lentokentältä löytyy uusia, joten siellä on miehiä enemmän kuin monella joukkueella on koko kokoonpanossa.

Oli sieltä muutama sivussa Crocodilesiltakin. Janne Rautiainen, Jie Li, Tobias Mäki, JP Koivumäki, Teemu Ivalo ja Mika Mäkelä eivät kentälle päässeet 33 miehen rosterista.
Selitykset sikseen. Aina on ollut käsitys, että niillä pelataan, jotka terveinä ovat ja niin lujaa yritetään kuin rahkeissa on varaa. Pyyhkeen kehiin heittäminen ei pohjalaiselle luonteelle oikein sovi.

Höyhenet pöllysivät heti
Roosters otti vastaan aloituspotkun ja Ville Roiton hyvällä palautuksella joukkue pääsikin 41 jaardin kohdalle omalla kenttäpuoliskollaan. Sen jälkeen pöllähti ensimmäisen kerran. Joni Virtanen iski kiinni palloa kantaneeseen Jere Jussilaan, jolta peliväline irtosi hyppysistä. Thomas Malagodi nappasi pallon haltuunsa ja näin Crocodiles aiheutti ensimmäisen pallonmenetyksen vieraille. Tilanteessa oli kuitenkin pilli soinut jo aiemmin, mutta tällä kertaa tuomio meni näin, eikä kukaan kotijoukkueen leirissä valittanut.

Omalla hyökkäysvuorollaan Crocodiles eteni vieraiden 29 jaardille, mutta kolmen ensimmäisen yrityksen saldo oli -2 jaardia ja edessä oli neljäs ja 12. Doug Webster tarjoili tähän kohtaan pikku yllärin vieraille hakemalla heitollaan kulmaa kohti kiitäneen Spencer Cutlanin TD:n arvoisesti. Vili Rajamäen lisäpistepotku osui haarukkaan ja lukemat olivat 7-0.

Roostersin toinen hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun, jonka Juhani Koivumäki blokkasi ja kenttäasetelma oli taas mainio kotijoukkueelle. Nyt hyökkäys ei onnistunut pisteitä lisäämään, mutta puolustus teki sen taas. Jo viikko sitten puolustus iski TD:n 69ersia vastaan ja Tachu Orue katkaisi Eino Matikaisen heiton palauttaen pallon 65 jaardin siivulla pohjaan saakka. Lisäpinna myös haarukkaan ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen oltiin lukemissa 14-0.

Tahti kiihtyi taukoa kohti

Toisella neljänneksellä Crocodiles iski heti. Doug Webster lähetti 25 jaardin heiton Simo Suurkuukalle ja lisäpisteen jälkeen numerot olivat epätodellisen tuntuiset 21-0.

Aloituspotkun jälkeen Crocodilesin hyökkäys pääsi heti takaisin kentällä Matikaisen heitettyä toisen syötönkatkonsa Jussi Koivumäen käsiin. Webster kiitti ja kumarsi löytäen Roman Runnerin nyt 38 jaardin siivulla ja Vili Rajamäen lisäpisteen jälkeen lukemat olivat jo 28-0.

Roostersin osalta seuraava hyökkäysvuoro päättyi tismalleen samoin kuin edellinen: Matikainen heitti ja Jussi Koivumäki otti kiinni. Kolmas syötönkatko näki päivänvalon.
Vielä ennen taukoa kotijoukkue lisäsi pistetiliään helteessä yhdellä Vili Rajamäen potkumaalilla ja näin mentiin tauolle 31-0 –numeroissa.

Toisen neljänneksen lopulla sattui myös mielenkiintoinen episodi tuomariston annettua pallon vieraille kolmen yrityksen jälkeen. Crocodilesilla olisi ollut jaardi edettävänään, mutta neljään laskeminen oli kuumuudessa haastavaa.

Roostersin puolustus tiivistyi

Toisen puoliajan alussa Roostersin onnistui pysäyttää kotijoukkueen eteneminen ja John Clements palautti Cutlanin lentopotkua huikeat 77 jaardia. Roostersilla oli mainio tilaisuus päästä peliin mukaan, mutta Tuomas Leinonen katkaisi Eino Matikaisen heiton napaten kotijoukkueelle jo iltapäivän viidennen interin.

Pitkälle ei päästy tälläkään kertaa, mutta eipä päässyt pahasti yskinyt punakonekaan, sillä Jere Jussila rähmäsi pallon heti ensimmäisellä yrityksellä ja Ashley Dewing poimi pelivälineen kotijoukkueen haltuun.

Parin hyökkäysvuoron jälkeen Crocodiles sai pallon epäonnistuneen lentopotkun jälkeen vieraiden 41 jaardilta. Ensin Doug Webster juoksi itse 15 jaardia ja seuraavaksi Velipekka Jaakonsaari puhkoi puolustuksen 26 jaardin juoksullaan muokaten numeroita. Lisäpisteen jälkeen oltiin lukemissa 38-0.

Loppunumeroiksi 45-0 taituroi ottelun toisen TD:nsa juossut Velipekka Jaakonsaari peräti 62 jaardin kirmaisulla. Rajamäen lisäpisteen jälkeen ei ottelussa enää nähty pistesuorituksia.

Puolustus dominoi
Luonnollisesti krediittiä on annettava isäntien hyökkäykselle, joka iski taululle pisteitä tasaiseen tahtiin Doug Websterin johdolla. Heitoilla edettiin reilut 160 jaardia, mutta maaleja syntyi peräti kolme. Juosten mentiin tällä kertaa poikkeuksellisesti eteenpäin enemmän, eli 165 jaardia. Näistä VP Jaakonsaari saalisti 117 jaardia 13 jaardin keskiarvolla tehden myös kaksi maalia.

Todellinen ero joukkueiden välillä syntyi kuitenkin Crocodilesin puolustuksen onnistumisten kautta. Vieraiden pelinrakentaja pääsi ennätystenkirjoihin heittämällä peräti seitsemän syötönkatkoa. Tuomas Leinonen, Jussi Koivumäki ja Roman Runner kukin nappasivat kaksi ja Tachu Orue yhden interin palauttaen omansa pohjaan saakka.

Yhteensä Roosters kämmäsi pallon omalla hyökkäysvuorollaan isännille peräti yhdeksän kertaa. Lukema on tämän tason ottelussa täysin käsittämätön.

Roman Runner taklasi peräti yhdeksän kertaa syötönkatkojensa lisäksi. Prince Goodenille puolestaan kirjattiin jälleen kaksi säkitystä ja Joni Virtaselle 6,5 taklausta. Vieraiden ylivoimainen ykkönen puolustuksessa oli Santtu Äyräväinen.

Vierasjoukkue Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kertoi Roostersin ennakkovideolla, että haastavinta Joyppilanvuoren Nordic Nutrients Areenalle tehtävässä reissussa on bussimatka. No, voihan se olla niinkin, mutta se taisi olla vasta se matka kohti kotia, sillä ainakaan vieraiden otteista ei millään tavalla huomannut sitä, että kyseessä oli Euroopan Seurajoukkueiden Mestari tai viimeksi 18 runkosarjaottelua sitten hävinnyt Suomen Mestari.

Luonnollisesti tässä kohtaa voi katsella vierasjoukkueen poissaolijoiden määrää, mutta sekään ei taida ihan kaikkea kertoa. Joka tapauksessa voitto maistui kotijoukkueelle vallan mainiosti. Crocodiles jatkaa sarjassa nyt ainoana joukkueena ilman tappioita. Ensi viikon ottelu Turussa on jälleen se kauden tärkein ja haastavin, aivan kuten jokainen uusi tuleva ottelu.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle