Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

20.07.2014
Puolustus juhli Velolla

Puolustus juhli Velolla
69ers v Crocodiles 0-31 (0-13)

Kauden neljäs ottelu oli Crocodilesille samalla jo kauden kolmas vierasottelu joukkueen matkustettua Helsingin Velodromille toistamiseen kuluvalla kaudella. Vastustaja 69ers oli aloittanut kautensa hyvin kahdella voitolla ja yhdellä vierastappiolla, mutta nyt joukkue jäi totaalisesti Crocodilesin puolustuksen hampaisiin. Vieraat nollasivat isäntänsä ja sen lisäksi kotijoukkueen hyökkäys päätyi vähemmän mairitteleviin etenemislukemiin -19 jaardin verran.

Ottelu alkoi vieraiden kannalta mainiosti. 69ers vastaanotti aloituspotkun ja lähti omalle hyökkäysvuorolleen alkukaudesta loistaneen pelinrakentaja Marques Ivoryn johdolla. Jo ensimmäinen drive näytti kuitenkin sen, mitä on luvassa. Ashley Dewing säkitti pelinrakentajaa välittömästi yhdeksän jaardia ja lyhyen heittopelikuvion jälkeen Prince Gooden säkitti Ivoryn toistamiseen.

Lentopotku tuli Roman Runnerille, joka näytti ensin antavan pallon mennä, mutta nappasikin sen ja palautti potkun aina isäntien kolmen jaardin viivalle, mistä Mika Nissinen juoksi pallon maaliin kauden kuudennen TD:nsä merkiksi. Näin kolmen yrityksen jälkeen tilanne oli vieraille 6-0.

Alkukauden kolmessa pelissä lähinnä ilmasirkukseensa luottanut 69ers yritti yllättää vieraansa juoksemalla alussa enemmän. Tuo yllätys ei onnistunut, sillä myös kotijoukkueen toinen hyökkäysvuoro päättyi kovin nopeasti lentopotkuun.

Crocodilesin toinen hyökkäysvuoro puolestaan tuotti samanlaista jälkeä kuin ensimmäinenkin. Nyt vain edettiin pitkän kaavan kautta käyttäen sekä juoksua, että heittoa tasaisesti. Pallo tuotiin yhteensä yhdeksällä onnistuneella pelillä 69 jaardia, eli isäntien yhden jaardin viivalle ja siitä Doug Webster juoksi itse TD:n. Nyt myös Vili Rajamäki pisti pallon lisäpisteyrityksestä haarukkaan ja numerot olivat nopeaan tahtiin vieraille jo 13-0.

Toisella neljänneksellä Crocodilesinkin hyökkäys hieman hyytyi helteessä. Kolmen hyökkäysvuoron saldo oli missattu kenttämaali, menetetty rähmäys ja epäonnistunut heittopeli aivan jakson lopussa 10 jaardin kohdalta. Eipä toki onnistunut 69erskaan isommin juhlimaan, sillä kaikki kolme hyökkäysvuoroa päättyivät lentopotkuun.

Tauon jälkeen Crocodiles sai pallon haltuunsa ja Roman Runner palautti aloituspotkun mukavasti puoleen kenttään. Kolme kertaa joukkue otti uudet yritykset ja näin oltiin 69ersin kympin sisäpuolella, mistä Velipekka Jaakonsaari juoksi yhdeksän jaardin siivun tehden TD:n, jonka lisäksi Vili Rajamäki potkaisi lisäpinnan sisään. Numerot olivat vieraille 20-0.

Heti seuraavalla 69ersin hyökkäysvuorolla Crocodilesin puolustus näytti taas raateluhampaitaan. Ensin Tuomas Leinonen aiheutti rähmäyksen, jonka sai haltuunsa isäntien RJ Long, johon iski puolestaan Prince Gooden aiheuttaen uuden rähmäyksen, jonka hän poimi itse palauttaen sen maaliin saakka. Nyt lisäpisteet haettiin Mika Nissisen onnistuneella juoksulla ja vieraat johtivat 28-0.

Myös seuraava isäntien hyökkäysvuoro päättyi neljännellä yrityksellä Goodenin ja Thomas Malagodin säkitettyä pelinrakentaja Ivoryn. Kumpikin joukkue rähmäsi tämän jälkeen kertaalleen lahjoittaen pallon vastustajalle. Leinosen napattua rähmäyksen näppeihinsä Crocodiles pääsi liikkeelle omalta 44 jaardin kohdalta ja eteni niin pitkälle, että lopulta saldoksi muodostui Vili Rajamäen potkaisema kenttämaali, jolla samalla sinetöitiin loppunumerot helteisellä Velodromilla tulostaulun näyttäessä 31-0 vieraille.

Viimeinen neljännes ei surrempia hienouksia tarjoillut, vaan vieraat olivat tyydyttäneet suurimman ahneutensa pisteiden tekemiseen.

Kärjessä jatketaan

Voitollaan Crocodiles vankisti asemaansa Vaahteraliigan piikkipaikalla. Joukkue on nyt pelannut neljä kertaa ja voittanut kaikki pelaamansa ottelut. Toki myös matsin vähemmän pelanneet ja huomenna toisensa kohtaavat Roosters ja Trojans ovat vielä tappioitta.

Crocodilesin hyökkäys on tehtaillut eniten pisteitä sarjassa iskettyään neljässä kamppailussa yhteensä 175 pinnaa, eli keskimäärin noin 44 pinnaa ottelua kohti. Puolustus on antanut vastustajille vähiten pisteitä vastustajien onnistuttua saalistamaan 44 pinnaa, eli keskimäärin 11 ottelua kohti.

On toki myönnettävä, että Crocodilesin neljästä ensimmäisestä vastustajasta vain TAFT on ollut todella haastava ja kova ryhmä. Oman lohkon Wolverines, Indians ja 69ers on kaikki nyt kaadettu kertaalleen. Kovat pelit toisen lohkon Roostersia ja Trojansia vastaan ovat vuorossa seuraavina. Nyt katsotaankin, mihin Crocodilesin rahkeet kahtena seuraavana lauantaina riittävät.

Puolustuksen juhla

Ottelu oli kokonaisuutena Crocodilesin puolustuksen suurta juhlaa. Neljän linjassa Prince Gooden, Ashley Dewing, Thomas Malagodi ja Oskar Karlsson tekivät lähes mitä halusivat. Gooden keräsi tililleen 7,5 takalusta linjan takana. Niistä aiheutui takapakkia massiiviset 39 jaardia, minkä lisäksi hän palautti rähmäyksen maaliin 18 jaardin siivulla. Malagodille merkittiin yksi säkitys ja 1,5 taklausta linjan takana. Näillä mentiin taaksepäin 9 jaardia. Karlssonin saldo oli olla mukana yhdessä säkityksessä ja hyvää tuli kolme jaardia. Dewingin säkitys toi takapakkia isännille yhdeksän jaardia.

Koivumäen veljeksistä Juhani saalisti yhteensä 6,5 taklausta ja JP kolme. Muilta osin taklaukset jakautuivat 11 pelaajan kesken. Eniten isäntien pelaajista taisi ottaa osumaa QB Ivory, joka säkitettiin siis yhteensä kuudesti. Kotijoukkueen keskushyökkääjät eivät päässeet yhtään mihinkään, sillä kokonaissaldoksi jäi 14 plusjaardia, jotka kyllä kumoutuivat 75 miinusjaardin myötä.

Heitto ei kotijoukkueen osalta sujunut sen paremmin. Ivory heitti yhteensä 16 kertaa ja vain viidesti laitahyökkääjät saivat pelivälineen kiinni. Noilla kopeilla ei jaardeja kuitenkaan tullut kuin 14 yhteensä.

Hyökkäyksessä hyvää ja hiottavaa

Crocodilesin pelisuunnitelma oli ainakin tilastojen valossa juosta enemmän kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Kokonaisjaardit eivät nousseet kuin 126 jaardiin, mutta nyt on huomioitava myös se, että kenttäasetelmat olivat tämän tästä aivan valtavan hyvät vieraille. Juoksupeliyrtyksiä nähtiin 33. Kolme miestä myös juoksi TD:n Velipekka Jaakonsaaren oltua jaardien valossa ahnein.

Ilmakaruselli oli nyt ehkä hiukan rauhallisempi kuin aiemmin. Doug Webster pisti kuitenkin kivat tilastot taululle, sillä mies heitti 22/29 kertaa ja saldona oli reilut 200 jaardia, vaikka maaleja ei nyt heittopeleillä tullutkaan. Webster käytti kuutta eri vastuunkantajaa, joista Roman Runner keräsi eniten jaardeja ja Spencer Cutlan eniten koppeja.

Hiottavaa on ehdottomasti väärien aloitusten karsiminen hyökkäyksestä. Tälläkin kertaa annettiin vastustajalle tasoitusta pari-kolme kertaa ihan turhaan.

Hyvää oli myös se, että nyt hyökkäys eteni tasapainoisesti kontrolloiden palloa. Uusia yrityksiä otettiin 17 kertaa, mutta kotijoukkueelle niitä annettiin vain kolmesti.

Matsin ihan ylivoimainen sankari oli Prince Gooden Crocodilesin puolustuksesta. Mies on osoittanut olevansa painonsa arvoinen kultaa. Kenties kierroksen pelaajan valinta osuisi vaihteeksi puolustukseen ja jopa Kehä III:n ulkopuolelle.

Nuoria mukana

Ottelussa nähtiin Crocodilesin juniorityön helmiä debytoimassa Vaahteraliigatasolla. Mukana olivat nyt Kalle Laitila, Mikko Havulehto ja Marco Koivumäki. Eittämättä muutkin mahdollisuutensa saavat.

Jussi Koivumäelle 14 jaardin heiton kiinniotto puolestaan oli uran ensimmäinen koppi Vaahteraliigassa.

Täältä löytyy Jari Turusen ottamia makeita kuvia päivän ottelusta.

Täältä löytyy tilastot SAJL:n sivuilta.

 


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle