Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

19.07.2014
Pistetäänkö numerot sekaisin?

Pistetäänkö numerot sekaisin?

Crocodiles matkustaa kuluvalla kaudella jo kolmannen kerran pääkaupunkiseudulle. Iki-ihanalla Velodromilla vastaan asettuu Helsinki 69ers, joka avasi kauden kahdella voitolla. Edellisen ottelunsa joukkue kuitenkin hävisi selvästi Turussa paikalliselle Trojansille, joka seuran ilmoituksen mukaan on tällä kaudella Roostersin suurin ja ylivoimaisin haastaja.

Sarjataulukossa neljäntenä oleva isäntäjoukkue on tällä kaudella päässyt pisteiden makuun varsin mukiin menevästi siihen nähden, että koko viime kauden saldo oli yksi voitto ja ylivoimaisesti vähiten tehtyjä pisteitä. Ainoan voittonsa numerohemmot ottivat kotikentällään nyt I divisioonaa pelaavasta Jyväskylän Jaguaareista.

Kuluvan kauden voitot ovat irronneet samoista joukkueista, joita Crocodileskin on kohdellut kovalla kädellä. Indians kaatui Kouvolassa 35-13 ja Wolverines Velodromilla 55-0. Turussa numerot eivät vieraita imarrelleet, vaan tuloksena oli selkäsauna numeroin 58-19.

Crocodiles on 69ersin tavoin pelannut vasta kolme ottelua. Pari kertaa on käyty vieraissa ja kerran on oteltu Swampilla. Kauden avausottelussa Wolverines oli täysellinen vastaantulija sateisessa ja sangen vetisellä Velolla pelatussa kamppailussa vieraiden taottua taululle 79-14 -numerot. Ottelun hahmoja olivat kolme TD:a tehnyt Mika Nissinen, kahdesti maalanneet Roman Runner, Velipekka Jaakonsaari ja Vili Rajamäki, sekä viisi maalia heittänyt Doug Webster.

Kotiavauksessa kylmää kyytiä sai puolestaan Kouvola Indians. Nissinen jatkoi tehtailuaan juosten kaksi maalia. Samoin teki myös Runner lisäten saldoaan kahdella TD:lla. Loppunumerot 42-10 eivät jättäneet juuri selittelyille sijaa. Puolustuksessa Prince Gooden jatkoi siitä, mihin Velodromilla päätti, eli linjan takana pistettiin pallonkantajaa katolleen tiheään tahtiin.

Kaikella kunnioituksella, kauden ensimmäinen todellinen haaste joukkueen matkustettua Vantaalle. Isäntäjoukkue TAFT oli juuri niin vaikea vastustaja kuin ennakkoon tiedettiin. Trilleri ratkesi vasta kuusi sekuntia ennen ottelun loppua ja silloinkin TAFT:n epäonnen myötä. Potkumaaliyrityksen epäonnistuminen takasi voiton vesipedoille 23-20.

Crocodilesin sankareita ottelussa olivat kaksi TD:a tehnyt laitahyökkääjä Spencer Cutlan, 11 pinnaa yhteensä taiteillut Vili Rajamäki, sekä sangen vahvasti pelannut puolustus. Etenkin ottelun ensimmäinen puoliaika olikin puolustuksen osalta kauden parasta.

Mitä on luvassa hyökkäyksessä?

Sanomattakin selvää on, että ainakin kotijoukkue tarjoilee melkoista ilmasirkusta. Vaikka 69ersin hyökkäystä on monessa yhteydessä moitittu yksipuoliseksi, ei se nyt ihan niinkään ole. Joukkueen sentteri on antanut snapin vahvasti pelanneen amerikkalaisen pelinrakentaja Marques Ivoryn näppeihin yhteensä 167 kertaa, joista juostu on 72 kertaa. Eli melko tasapainoinen tuo hyökkäys on numeroiden valossa ollut.

Kokonaan toinen juttu on se, että 69ersin keskushyökkääjät eivät ole pystyneet etenemään juuri mihinkään, eli keskimäärin vain reilut 30 jaardia ottelua kohti. Vastaavasti Ivory on viskonut pelivälinettä 95 kertaa, joista onnistuneita heittoja on nähty 54 kpl. Peräti 13 eri pelaajaa on saanut jo koppeja, mutta ylivoimaisesti eniten on käytetty RJ Longia, jolla on jo 17 koppia ja peräti 142 jaardia per matsi. Mies on myös tehnyt yhtä vaille kaikki joukkueensa heitto-TD:t. Juosten on 69ers maaleja tehnyt kuitenkin ihan kelvollisesti, eli viisi.

Yhteenvetona siis QB Ivorylle painetta, tarkempi keskittyminen heittopeliin ja RJ Long kuriin, niin silloin kaiken järjen mukaan isäntien hyökkäyksen aseet on tylsytetty melko hyvin.

Vertailun vuoksi käydäänpä läpi myös Crocodilesin numeroita. Sentteri on pistänyt siannahkasoikion Doug Websterille huomattavasti 69ersia harvemmin, eli snappeja on nähty vain 156 kertaa. Näistä ilmasiltaa on Webster rakennellut 89 kertaa ja 67 kertaa on pallon kanssa juostu. Maaleja on syntynyt heitoilla jo 11 kpl. Juosten on viimeistelty kuitenkin ihan kelvolliset yhdeksän TD:a, eli tässä valossa tasapaino on olemassa miltei täydellisesti.

Samaa ei kuitenkaan voi sanoa jaardeista. Heittojaardeja Websterillä on eniten Vaahteraliigassa, eli 880. Juoksujaardeja joukkueella on puolestaan 368. Tikareita on isketty muualla Suomessa hanakasti Crocodilesin lapaluiden väliin juoksuhyökkäykseen puutteesta. Noh, vaikea on ymmärtää, miten pitäisi ryhtyä Remontti-Reiskaksi korjaamaan jotakin, mikä ei ole hajalla. Tähän saakka valmennus on tehnyt kotiläksynsä todella hyvin ja valinnut jokaiseen otteluun pelisysteemin sen mukaan, mitä tarvitaan. On se hyvä, että muut murehtivat nämä jutut valmiksi ja näin Crocodiles voi huoletta keskittyä omaan tekemiseensä.

Jos nyt vaikka hiukan leikkisi sitä, mikä se nyt onkaan... se, joita telkkarissakin on... joo, mentalisti. Siis jos leikkisi mentalistia ja heittäisi kehiin ajatuksen siitä, että nyt saatetaan hyvinkin nähdä enemmän juoksua kuin heittoa. Tai mistä sen tietää. Valmentajat ovat tuijottaneet läppäreiltään silmät kiiluen vastustajan pelejä ja hakeneet ne halkeamat sieltä, joihin kiilat isketään. Mika Nissinen ja Velipekka Jaakonsaari ovat ihan valmiita iskemään vaarnoja 69ersin tarjoamiin saumoihin, mutta kannattaa muistaa myös tuo ilmasilta, joka kantaa loistavasti niin Spencer Cutlanille, Roman Runnerille, Simo Suurkuukalle, Vili Rajamäelle kuin nuorelle Jerry Saarisellekin. Tälle kaudelle juuri 69ersista Crocodilesiin siirtynyt Kris Kougia ehti pelata vain osan Wolverines-pelistä ennen loukkaantumistaan, mutta kun mies palaa, on varmaa, että näyttöhaluja löytyy.

Mitenkäs tuo puolustelu?

Puolustaakin pitää. Se on ihan selvä juttu. Tällä kaudella Crocodilesin puolustus on toiminut ihan kohtuullisen kivasti, sillä joukkue on antanut vastustajilleen vähiten pisteitä tähän mennessä. Johtohahmoja ovat olleet Purdue Universityn riveissä Big Ten -divisioonassa kovia matseja pelannut Prince Ge Gooden, jolta on todellakin saatu juuri sitä, mitä on haluttu, sekä Kouvola Indiansia vastaan valitettavasti loukkaantunut Janne Rautiainen yhdessä Oskar Karlssonin kanssa linjassa.

Puolustuksen takakentällä kokenut Tuomas Leinonen, huikean atleettinen ja monipuolinen Roman Runner, sekä Juhani Koivumäki ovat osoittaneet sen, että kyllä sinne palloa voi heittää. Seuraamukset pitää vain kestää. Tähän mennessä takakenttä on poiminut kolmessa matsissa jo kahdeksan syötönkatkoa ja kerännyt niistäå 170 jaardia hyvää. Vastustajat puolestaan ovat saaneet kahdesti katkaistua Doug Websterin heiton palauttaen niitä yhteensä NELJÄ jaardia.

Puolustuksen tukimiehistä Jie Li aloitti kauden vahvasti, mutta olkapää teki taas tenän ja näin "Kiinan puolustusministeriä" ei nyt kehissä nähdä. Myös Tobias Mäki on ehtinyt osoittaa pystyvänsä avauskokoonpanon pelipaikan ottamiseen. Epäonnea oli myös "Tobylla" Kouvolaa vastaan, sillä siinä matsissa meni peukalo päreiksi.

Eipä hätiä. Uusina kasvoina tälle kaudelle tulleet Mika Mäkelä ja Joni Virtanen ovat yhdessä Kimmo Pasasen kanssa paikanneet ruudun erinomaisesti. Juoksu on pysähtynyt juuri niin kuin on pitänytkin ja erityisesti Virtanen on noussut esiin myös heittopuolustuksessa.

Kotijoukkue 69ersin puolustus on ollut myös todella vahva. Erityisesti heittopuolustus on toiminut tähän mennessä vahvasti.

Tällaisilla eväillä joukkueet lähtevät kohti kolmatta keskinäistä kamppailuaan. Viime kaudella Crocodilesin onnistui ottaa täydet pinnat kahdesta kohtaamisesta.

Matsi pelataan siis 14.30 Helsingissä Käpylän Velodromilla sunnuntaina. Kaikki pääkaupunkiseudun pohjalaiset voisivat vaikka tulla kannustamaan Crocodilesia neljänteen peräkkäiseen voittoon.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle