Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

13.06.2014
Crocodiles ratkaisi nopeasti

Crocodiles ratkaisi nopeasti
Wolverines v Crocodiles 14-79 (0-21, 0-21, 6-23, 8-14)

Vaahteraliigan 2014 televisioidussa avausottelussa Crocodiles vieraili sateen liukastamalla ja muutenkin heikkolaatuisella Helsingin Velodromilla ratkaisten ottelun isäntäjoukkue Wolverinesia vastaan jo ensimmäisen neljänneksen aikana.

Nuorentunut ja heikentynyt Wolverines, joka vielä viime vuonna oli hopealla, sai nyt kyytiä pahemman kerran. Vierasjoukkueen tasapainoinen hyökkäys toimi ensimmäisestä snapista lähtien. Doug Webster nimittäin heitti ensimmäisellä kosketuksellaan pelivälineeseen 24 jaardin heittomaalin Vili Rajamäelle, joka oli yksi illan sankareista keräten yhteensä 23 pistettä kahden TD:n ja 11 lisäpisteen muodossa.

Vastaavasti vierasjoukkueen puolustus pysäytti kotijoukkueen niille jalansijoilleen miltei jokaisella drivella. Tuloksena oli kolme-ja-ulos tämän tästä.

Vaikka todelliset asiantuntijat ovatkin tehneet selväksi näkemyksensä siitä, ettei Crocodiles voisi menestyä kotimaisin pallonkantajin tai nykyisellä heittopelillään, joukkue kumosi moiset uumoilut helposti. On tietenkin otettava huomioon se, ettei vain yhden jenkin voimin pelannut Wolverines ollut tässä kohtaa kautta kovin vahva mittari.

Ensimmäisellä neljänneksellä Doug Webster löysi heitoillaan vielä Roman Runnerin kahdesti TD:n arvoisesti ja näin toiselle kvartterille mentiin kolmen maalin vierasjohdossa.

Tahti ei toisellakaan neljänneksellä hiipunut, vaan Websterin käsi kävi jälleen ja Vili Rajamäki sai tuuletella ottelun toista maaliaan.

Vuorotellen palloa kantaneista keskushyökkääjistä pääsi oululaislähtöinen Mika Nissinen tekemään ensimmäisen liiga-maalinsa seitsemän jaardin juoksulla vieden vieraat Rajamäen lisäpisteen myötä jo 35-0 johtoon.

Viides Websterin heittämä TD oli yksi illan komeimmista. Hän löysi heitollaan muutaman komean blokinkin tarjoilleen Simo Suurkuukan, jonka palkinnoksi muodostui 30 jaardin heitto-TD. Tauolle mentiin yksipuolisen näytöksen jälkeen 42-0 vieraiden johtaessa.

Nissisen tavoin ensimmäisen TD:nsä Vaahteraliigassa pääsi tekemään myös Velipekka Jaakonsaari, joka juoksi pallon maalialueelle kahdeksan jaardin siivullaan. Janne Rautiainen ja Prince Gooden puolestaan hoitivat pari pistettä lisää safetyn muodossa taklattuaan Sebastian Sagnen maalialueella. Oltiin jo numeroissa 51-0.

Viisi maalia heittänyt Doug Webster oli seuraava maalintekijä juostuaan 15 jaardin rykäisyn maalialueelle kolmannella neljänneksellä.

Kotijoukkue sai hiukan balsamia syviin haavoihinsa Cedric Johnsonin ja Sagnen yhteistyön tuloksena. Ensin Sagne otti kiinni 17 jaardin heiton ja heti perään kotijoukkue tarjoili peräti 56 jaardin heittopelin, joka tuotti Sagnelle kauden ensimmäisen TD:n.

Ihan kuin tuo kavennus olisi ärsyttänyt vieraita. Velipekka Jaakonsaaren palautettua avauspotkun Crocodilesin 37 jaardin viivalle toinen keskushyökkääjä, Mika Nissinen, esitteli illan komeimman juoksun pinkomalla 63 jaardia TD:n arvoisesti. Sama mies oli asialla myös viimeisen neljänneksen aluksi, nyt jaardeja tuli tilille 10.

Johnson ja Sagne saivat vielä ehosteltua numeroita toistamiseen heittokuvioillaan. Nyt nähtiin 31 jaardinen siivu ja kaksi lisäpistettä nostivat kotijoukkueen numeroihin 14-72. Loppunumerot juoksi Jaakonsaari uransa toisen liiga-TD:n myötä.

Tasoero joukkueiden välillä oli suuri. Pelinrakentajavertailussa Doug Webster vei selkeän selkävoiton Cedric Johnsonista. Webster heitti 28 kertaa onnistuen näistä 16 kertaa. Jaardeja tuli 247 ja maaleja viisi. Websterin heittoja napsi kiinni seitsemän eri pelaajaa, joista eniten jaardeja saalisti Vili Rajamäki, kuudella kopilla 78 jaardia.

Johnson heitti kollegaansa enemmän, yhteensä 46 kertaa. Näistä 15 osui omille ja peräti viisi poimittiin syötönkatkoiksi. Jaardeja tilille tuli 204, joista Sagnen osuus oli 139 jaardia.

Vierasjoukkueen onnistujia oli niin paljon, että periaatteessa tähän voisi listata hyvillä mielin koko porukan. Peli antoi myös mahdollisuuden peluuttaa koko materiaalia pallon kummallakin puolella, mikä on aina hyvä juttu.

Puolustuksen poimimat viisi interiä olivat vahva näyttö. Pallon napsivat Johnsonin heitoista Joni Virtanen, Tuomas Leinonen, Roman Runner, sekä kahdesti oinnistunut Juhani Koivumäki, joka myös blokkasi näyttävästi yhden lentopotkun.

Prince Gooden osoitti olevansa juuri sellainen mies puolustuksen linjaan, jota on kaivattukin. Sinällään 5.5 taklausta ei kerro koko totuutta. Neljä linjan takana tapahtunutta pallonkantajan taklausta antaa kuitenkin osviittaa miehen vahvuuksista. Sen lisäksi hän sitoi jatkuvasti 2-3 Wolverinesin pelaajaa, jolloin muille jäi tilaa mellastaa.

Kris Kougian loukkaantuminen jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä oli harmillinen homma. Nilkka ja polvi vääntyivät ja edessä on huilia. Seuraava matsi on vasta kotiottelu Indiansia vastaan 4. heinäkuuta, joten kaiken järjen mukaan pelin vahvasti aloittanut Kougia on tuolloin ruodussa.

Erikoinen nyanssi ottelussa oli se, että Wolverines sai ensimmäisen kiinnipitorangaistuksena vasta 19 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Kuvien ja videoiden perusteella miehiä kuitenkin roikkui kiinni niin Prince Goodenissa kuin Janne Rautiaisessakin parhaimmillaan jopa kolme. Silti ei lippuja lentänyt kotijoukkueelle. Crocodiles sai lähes kaksi kertaa enemmän rangaistuksia kuin kotijoukkue, vaikka dominoi ottelua mielin määrin. Aika erikoista, mutta ei mitään uutta.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle