Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Uutiset 2012   Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   Uutiset 2008   Uutiset 2007

Uutiset

19.08.2013
Tuliaisina kotietu komeasti

Tuliaisina kotietu komeasti

TAFT – Crocodiles 30-45 (24-17)

Vaahteraliigan päätöskierroksen ottelussa Vantaan ISS Stadionilla oli paljon panosta niin kotijoukkue TAFT:lle kuin vierailija Crocodilesillekin. Vierailla oli mahdollisuus varmistaa sarjan kakkossija voitolla tai romahtaa neljänneksi tappiolla. Siinä olivat ainoat tarjolla olleet mahdollisuudet.

Ottelun alussa näytti jo siltä, että edessä on matka Velodromille sarjan puhtaalla pelillä voittaneen Helsinki Roostersin vieraaksi. Vaikka Crocodiles saikin ensin hyökkäysvuoron, ei hommasta tullut yhtään mitään. Outo, mutta aivan erinomainen, alusta teki hiukan tepposiaan valkoisessa paidassa pelanneelle vierasjoukkueelle.

Ensin kaatuiltiin ihan omia aikojaan ja lopulta pallo puntattiin kotijoukkueelle, jonka ensimmäinen draivi sujui mainiosti taitavan pelinrakentaja Miro Kadmiryn johdolla. Kotijoukkue iski ilmasirkuksensa voimala kahdesti onnistuen myös lisäpiste suorituksissa ja näin peli oli tuota pikaa jo 14-0. Ei muuten naurattanut.

Isäntien ensimmäisen TD:n teki Toni Lemmetyinen ja toisen liigan vaarallisimpiin laitahyökkääjiin kuuluva André Privott.

Toisella neljänneksellä alkoi myös Crocodilesin pelistä löytyi ajatuksen aineksia ja palloakin saatiin liikutettua. Kavennus syntyi Steven Adamsin löydettyä jälleen erittäin vahvan pelin pelanneen Rodney Brownin 26 jaardin heittopelillä. Nopeassa tahdissa iskettiin uudelleen.

Kadmiry sai pallon hyppysiinsä ensimmäistä kertaa palautuksen jälkeen ja vieraiden puolustuksen onnistui iskeä sen irti hänen hyppysistään. Pallon nappasi vieraille Stacey Thomas ja näin hyökkäys sai palata kentälle tekemään tuhojaan.

Jos Crocodilesin ensimmäisen TD:n rakentelun juoni lepäsi paljolti heitoissa, nyt mentiin tavarajunan tavoin maata pitkin yli ja ympäri TAFT:n puolustuksen. Huimaan kiitoon taas kerran päässyt Jocques Crawford sai Adamsilta soikion kainaloonsa kahden epäonnistuneen heiton jälkeen kolme kertaa peräkkäin ja Joc juoksi tarvittavat 43 jaardia maaliin Vili Rajamäen tasoitettua lisäpistepotkullaan ottelun.

Ennen taukoa nähtiin vielä pisteitä kummaltakin joukkueelta. Ennakkoasetelmissa ei TAFT:n odotettu juurikaan juoksevan, mutta seuraavalla draivillaan TAFT osoitti, että pallo kulkee maatakin pitkin. Lähinnä pallonkantajana kunnostautui  Greg Tellish, mutta myös Kadmiry osoitti olevansa kohtuullisen liukas.

TAFT tuli väkisin johtoon Tellishin puskettua 7 jaardin siivun pohjiin, mutta vastaavasti Crocodiles haki omalla vuorollaan kavennusta, kenties jopa tasoitusta. Tasoihin ei kuitenkaan päästy, mutta Vili Rajamäen kenttämaali piti vesipedot elossa, vaikka Akseli Olin kuittasikin juuri ennen puoliaikaa omalla potkullaan taukonumeroiksi 24-17.

Toinen puoliaika muodostui vieraiden näytökseksi. Heti toisen puoliajan aluksi Crocodiles pakotti isännät turnoveriin Rodney Brownin poimittua syötönkatkon. Adamsin heittojen johdolla päästiin yhdeksän jaardin päähän maalista, mistä Crawford juoksi pallon maaliin ja Rajamäki tasoitti ottelun lisäpistepotkullaan.

Varsinainen kulminaatiopiste ottelussa nähtiin seuraavan draivin päätteeksi. TAFT eteni väkisin Crocodilesin viiden jaardin kohdalle. Joukkueelle ei kenttämaali kelvannut vaan Kadmiryn heitoilla haettiin Toni Lemmetyistä, Juuso Lahermaa ja lopuksi André Privottia siinä kuitenkaan onnistumatta. Sen sijaan Tuomas Leinonen naulasi Privottin neljännellä yrityksellä vahvasti ja näin vieraat saivat pallon haltuunsa.

Vieraiden pitkä hyökkäysvuoro kulutti kelloa ja isäntien mielenterveyttä. Avainasemassa olivat Crawfordin 32 ja 33 jaardin juoksut. Luonnollisesti mies kantoi lopuksi pallon maaliin vieden vierasjoukkueen johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa.

TAFT:n seuraava hyökkäysvuoro päättyi edellisen tapaan. Vielä neljännelläkin yrityksellä haettiin väkisin heittopeliä ja kun ei Greg Tellish saanut palloa haltuunsa, sai Crocodiles pallon omalla 40 jaardin linjallaan, mistä Crawford keräsi jälleen tukun jaardeja ja juoksi kaiken kukkuraksi 29 jaardin siivun päättäen sen touchdowniin.

TAFT ei päässyt seuraavallakaan vuorollaan oikein liikkeelle, vaan pallo palautettiin lentopotkulla Crocodilesin 41 jaardille. Siitä Adams tuikkasi pallon Crawfordille, joka juoksi ensimmäisellä yrityksellä 59 jaardin TD:n venyttäen vieraiden etumatkaa.

Ottelun viimeisellä varsin pitkällä hyökkäysvuorollaan TAFT sai ehsoteltua numeroita Privottin TD:lla, jota tosin edelsi härski holding aivan upean matsin pelannut Edward Cheadlea kohtaan. Pelin oltua kuitenkin jo 45-24 ei edes Crocodilesin penkki jaksanut protestoida vaan juhlat olivat valmiit alkamaan.

Ottelun ehdoton sankari oli tietenkin viisi touchdownia juossut Jocques Crawford, jonka tilille kirjattiin reilut 250 jaardia. Rodney Brown teki yhden TD:n, keräsi 10 koppia ja 139 jaardia poimien myös tärkeän interin.

Crocodilesin puolustuksessa Juhani Koivumäki, Tobias Mäki ja Lauri Anttila keräsivät eniten taklauksia. Tuomas Leinosen neljä pallon maahanlyöntiä olivat kuitenkin elintärkeitä suorituksia TAFT:n heittokarusellin pysäyttämisessä.

Viides peräkkäinen voitto siis antoi Crocodilesille kotiedun välieräpeliin, johon sunnuntaina vieraaksi saapuu Helsinki Wolverines. Ahmojen edellinen vierailu on monilla tuoreessa muistissa huippumatsina, joten nyt otetaan uusinta klo 18.00 sunnuntaiehtoona.


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle