Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

27.08.2016
Kolmaskin kerta toden sanoi

Kolmaskin kerta toden sanoi
Crocodiles – Royals 14-9 (7-2)
Jouppilanvuoren Eevia Areenalla pelatussa Vaahteraliigan ensimmäisessä semifinaaliottelussa Botnia Bowl III:ssa, joksi kamppailu oli ennakkoon nimetty, Wasa Wa1ld Royals yritti kolmannen kerran kaataa Crocodilesin. Yritykseksi se jäi myös kolmannella kerralla ja näin kotijoukkue matkustaa ensi viikonloppuna Helsinkiin pelaamaan Suomen Mestaruudesta.

Kolmen kohtaamisen loppusaldo on kolme voittoa vesipedoille ja hiukan vähemmän vaasalaisille. Eli ei siis mitään. Nolla. Voittamisen ja hyvän yrityksen ero on suuri. Tosiasia nimittäin on, että Royalsia ei voi syyttää yrityksen tai taistelun puuttumisesta. Kumpaakin löytyi tälläkin kertaa. Ehkä jopa eniten, mitä kauden kolmea kamppailua jälkikäteen miettii. Silti matka hyvästä taistelusta hyvään voittoon on valovuosien mittainen, vaikka se tulostaululla olisi vain pisteen verran.

Jos oli luvassa tiukka taistelu kentällä, vieläkin haasteellisemmaksi sen tekivät olosuhteet. Puuskissa tuulen nopeus oli ilmeisesti lähemmäs 20 m/sekunnissa ja se on jo melkoinen. Onneksi sade ei sentään missään kohtaa yltynyt mitenkään järjettömäksi ryöpyksi.

Ottelusta tuli kuten oli ennakoitukin, todella vähämaalinen, puolustusten asemasota ja kamppailu kenttäasetelmista. Omat ongelmansa kotijoukkueelle aiheuttivat rangaistukset, joita se otti reilut 100 jaardia vaasalaisten pelattua puhtoisesti vain 13 rangaistusjaardin edestä.

Oman pikantin säväyksensä antoi vierasjoukkueen melkoinen hölmöily teikkauksessa. Kolikonheitossa nimittäin Royals makseli oppirahoja sen verran, että joutui aloittamaan molemmat puoliajat potkaisemalla pallon Crocodilesille. Melkoisen amatöörimäinen moka, jonka myönsi pelin jälkeen myös Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye.

Ottelun suurin sankari löytyi kotijoukkueen keskushyökkääjän tontilta. Tuore Turkista tuotu rastaletti, Stevie Strother, nimittäin teki kotijoukkueen molemmat touchdownit.

Otteluhan alkoi molempien joukkueiden hyökkäysten esitettyä kaikkea muuta kuin osaamistaan. Crocodilesin ensimmäinen drive päättyi punttiin ja Royalsin Isaac Fisherin välittömästi nakkaamaan syötönkatkoon. Tuomas Leinonen näytti taas kerran kaikille epäilijöilleen, että pelisilmä ei todellakaan ole penkkiä vasten. Mies luki Fisherin tekosia kuin avointa kirjaa ja nappasi pallon takaisin hyökkäykselle vieraiden 17 jaardin linjalla.

Kotijoukkueen tahmeaakin tahmeampi hyökkäys jatkui. Pallo saatiin toki jo yhden jaardin linjalle, mutta siinä loppuivat keinot ja pelikirjasta sivut. Punttihommiksi meni Royalsinkin seuraava hyökkäysvuoro, mutta juurikaan mehukkaampaa saldoa ei ollut tarjolla kotijoukkueelle sen toisen hyökkäysvuoron päätteeksi, sillä Spencer Cutlanin kenttämaalipotku painui ohi maalipuiden. Ensimmäinen neljännes päättyikin pisteettömänä.

Toisella neljänneksellä päästiin sitten jo pisteiden makuunkin. Ensimmäisenä tulostaulusta huolehtivaa tilastomiestä työllisti kotijoukkue. Vieraat yrittivät omalla hyökkäysvuorollaan edetä pääsääntöisesti Tom Suosteen ja Isaac Fisherin juoksuilla.

Siinä missä Royals uskoi nuoreen keskushyökkääjäänsä, Tom Suosteeseen, joka runkosarjassa heikompia puolustuksia vastaan eteni loistavasti, nyt liika oli liikaa. Vaahteraliigan paras puolustus antoi Suosteelle tilaa vaivaiset 28 jaardia.

Näinpä Crocodilesin hyökkäys hyödynsi omalta 20 jaardin linjalta lentopotkun jälkeen lähteneen hyökkäysvuoronsa tuloksellisesti. Stevie Strother alkoi saada sylinterit touhuamaan täysillä ja otti ensin kahdella juoksullaan 14 jaardia. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen pelinrakentaja Justin Sottilare löysi heitollaan Spencer Cutlanin 17 jaardin heitolla ja uudet yritykset antoivat jatkuvuutta.

Kas kummaa taas lensi yksi keltainen liina kentälle ja Crocodilesille oli edessään kolmas yritys ja matkaa uusiin peräti 15 jaardia. Se ei haitannut. Nopea heitto Strotherille, joka piti pilkkanaan vieraiden puolustusta 58-jaardisella kombinaatiolla, tuotti ottelun ensimmäisen touchdownin. Spencer Cutlanin potkun jälkeen kotijoukkue johti 7-0.

Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Royals päätyi punttamaan jälleen kerran, mutta eipä se kotijoukkueen hyökkäys lähtenyt käyntiin oikein vieläkään. Ensimmäiset pisteensä vierasjoukkue sai tuomariston todettua Justin Sottilaren syyllistyneen tahalliseen epäonnistuneeseen heittoon omalla maalialueella ja näin lukemat olivat 7-2, joiden kanssa lähdettiin myös tauolle.

Toinenkin puoliaika pistettiin käyntiin vaasalaisten potkaistessa jälleen pallon Crocodilesille. Justin Sottilare tarjoili heittoa ja pisti palloa myös Strotherille. Näin edettiin vierasjoukkueen 18 jaardin linjalle, mistä Strother otti ratkaisijan roolin ja karkasi vasemmalta sweepillä ohi linjan maalintekoon ja Cutlanin potkun jälkeen tilanne oli 14-2 kotijoukkueelle.

Aikaahan kellossa oli vielä vaikka minkä verran. Kolmattakin neljännestä oli jäljellä vielä 2.30, eli siinä ajassa voi sattua paljon ja monenmoista. Niin myös tapahtui.

Heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan Royalsin pelinrakentaja Isaac Fisher sai hyökkäyksensä rullaamaan todella mainiolla tavalla ja päästyään kotijoukkueen Crocodilesin kympille juoksi mies itse pallon maaliin. Lisäpisteen laittoi haarukkaan Godwill George ja numerot olivat kutkuttavat 14-9.

Kaiken kukkuraksi Crocodilesin seuraava hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon. Justin Sottilare pisti pallon kohti maalialueen takanurkkaa ja siellä ensimmäisenä käsineen oli vaasalaisten puolustuksen takakentän RJ Long, joka taatusti napsii tällaiset pallot, jos niitä tarjolle tulee. Vaikka Royals ei omalla hyökkäysvuorollaan päässyt yhtään mihinkään, päättyi kotijoukkueen seuraava hyökkäysvuoro juuri samalla tavalla ja nyt pallon poimi lupaava nuori kulmapuolustaja Rufail Khalifa.

Kellossa oli aikaa suorastaan ruhtinaallisesti, eli 3.55 kun Royals aloitti viimeiseksi jääneen hyökkäysvuoronsa. Isaac Fisher sai käteensä avaimet, joilla olisi voinut aukoa kotijoukkueen puolustuksen ja johdattaa kuninkaalliset Vaahteramaljaan. Niin hyvin kuin mies on alkukauden jälkeen pelannutkin, kyvyt eivät riittäneet vielä tässä kohdassa olemaan se johtaja, joka vie joukkonsa voittoon.

Royals pääsi yhdellä pitkällä Phung Nguyenin nappaamalla kopilla 35 jaardia eteenpäin, mutta sen jälkeen loppuivat konstit. Ensin Fisher heitti kaksi epäonnistunutta heittoa, sitten mies Säkitettiin June Robinsonin toimesta ja edessä oli neljäs yritys ja 11 edettävää uusiin Crocodilesin 46 jaardin kohdalla.

Vaikea sanoa asiaa paremmin tuntematta, kenen kone sakkasi, sillä tässä kohdassa Royals joutui käyttämään peräti kaksi aikalisää, eikä hommasta tullut sen valmiimpaa, nimittäin sen jälkeen tuli kaupan päälle vielä väärä aloitus ja edessä oli neljäs yritys ja 16 edettävänä uusiin, tai vaihtoehtoisesti 51 maaliin.

Niitti vieraiden arkkuun tuli kun Fisher ruotaisi pitkän heiton, jonka ranskalainen Pierre Courageux poimi näppeihinsä katkaisten heiton ja ottaen pallon takaisin kotijoukkueen haltuun. Aikaa oli tässä kohtaa jäljellä enää 2.03, eli yhdet uudet ja sitten kuitti, oli Crocodilesin näpeissä ja näinhän se meni.,

Justin Sottilare pisti pallon kahdesti Stevie Strotherin kainaloon ja mies juoksi 11 jaardia. Sen jälkeen nousivat kypärät kohti taivasta ja paikka finaalissa oli varma. Sottilaren rooli oli lopussa laittaa vain polvi maahan ennen juhlia.
Vaikka molempien joukkueiden puolustukset loistivatkin ottelussa, pystyi kotijoukkue kuitenkin ottamaan enemmän tilaa ja aikaa kuin vieraansa. Vaikka jokainen jaardi oli keväisen kamppailun tapaan todella tiukassa, poimi Strother niitä juosten 116.

Heittopeleillä Crocodiles saalisti ottelussa 227 jaardia, joista eniten rohmusi mainiosti pelannut Spencer Cutlan. Tilille kertyi kuusi koppia ja 90 jaardia. Sottilare löysi omia pelaajia 15 kertaa ja näitä omia oli käytössä pelinrakentajalla viisi.

Vierasjoukkueen kovasti ennen ottelua hehkutettu Suomi-keskushyökkääjä Tom Suoste jäi nyt kotijoukkueen puolustuksen pihteihin todella hyvin. Nuorukainen, joka junnuna on pelannut myös Crocodielsissa, saalisti tänään 28 jaardia ja koko kaudella kolmessa pelissä yhteensä 37 jaardia. Se ei vielä Hall of Fameen oikeuta.

Heittämällä Fisher löysi neljä eri hyökkääjää. Deniel John napsi neljä koppia ja 59 jaardia. Yhteensä Fisherille kirjattiin 168 heittojaardia, mutta mies juoksi myös itse saaden kuitenkin vain neljä plusjaardia.

Suuri ero tuli myös siinä, että kotijoukkueen puolustuskalusto pisti pallonkantajan katolleen aloituslinjan takana peräti 10 kertaa vieraiden onnistuttua tässä puuhassa vain kolme kertaa.

Kotijoukkueesta ahkerin taklaaja oli ihan oma kasvatti, Jaska Värinen, joka kellisti pallonkantajan tasan yhtä monta kertaa kuin vierasjoukkueen NFL-statuksella retkeilevä Chris Young. Ei se niin huonosti ole, ei etenkään kun monet niin hanakasti osoittelevat seuraa importtien määrästä. Ne piirtävät joilla on liitua ja silleen.

Ennakkoon Royalsin leiristä luvattiin vedellä Crocodilesia käkättimeen. Tälläkin kertaa. Tälläkään kertaa teot ja puheet eivät kuitenkaan kohdanneet. Monesti on aiemmin tullut todettua, että Pohjanmaalla uskalletaan sanoa asiat suoraan, eikä siinä ole mitään hävettävää. Nytkin vain kävi niin, että parempi voitti. Vaikka sitten ilman puheita.

Voitto tarkoittaa, että kotijoukkue Crocodiles saa lähteä keskittymään tulevan viikonlopun finaaliin nälkäisenä ja huomattavasti parempana kuin viime kaudella. Saa sitten nähdä, mihin se riittää. Vastustaja selviää huomenna Roostersin ja Trojansin välisessä kamppailussa.

Tilastot
Highlights

 

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle