Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

25.08.2016
Finaaliin tai lomille

Finaaliin tai lomille
Vaahteraliigakausi 2016 on pikku hiljaa päättymässä. Runkosarja on taputeltu ja jäljellä on vain kolme ottelua. Viikonloppuna pelattavaissa semifinaaleissä kohtaavat runkosarjan ykkönen, Crocodiles ja nelonen, eli Royals Vaasasta, sekä toisessa kamppailussa Helsinki Roosters ja Turku Trojans Brahenkentällä, Helsingissä. Crocodiles saa välierään kotiedun palkkiona runkosarjavoitosta. Samalla Crocodiles sai myös valita pelipäivän, joka osui nyt lauantaille. Molemmat ottelut voi katsella joko Ruutu+ -palvelusta tai Nelonen Pro -kanavalta, ellei pääse paikan päälle jännittämään koitoksia.

Yhteenvetona voi sanoa, että vain tulos ratkaisee tulevan viikonlopun otteluissa. Tarjolla on joko paikka finaalissa tai talviloma kavereiden kanssa finbaalia telkkarista katsellen. Siinä luulisi olevan tarpeeksi panosta. Kieltämättä jännitys tiivistyy, mutta sehän on tarkoituskin!

Veteraanit ja tulokkaat
Seinäjoen Jouppilanvuoren Eevia Areenan tekonurmella pelattavassa kamppailussa vastakkain on 20. kertaa semifinaaliotteluun valmistautuva Crocodiles ja ensimmäiseen välieräotteluunsa matkustava Royals. Liekö tuolla faktalla yhtään mitään tekemistä ottelun kanssa on sitten ihan toinen juttu, sillä menneistä ei saa kuin ehkä hiukan virikkeitä tulevaan. On kuitenkin syytä tuntea historiansa, että osaa valmistautua tulevaan.

Crocodilesin joukkueessa on melkoinen määrä pelaajia, joille kyseessä on miltei jokavuotuinen rituaali, eli välieräottelu. Royalsin joukkueessa tällaisia pelaajia on vain kourallinen ja se saattaakin olla eräällä tavalla kaksiteräinen miekka kuninkaallisessa huotrassa. Kaikki ovat varmasti innoissaan, mutta tuoko se lisää virtaa ja onnistumisia, vai aiheuttaako se hermostumista ja jännittämistä? Sellaista tirehtööriä ei taida löytyä, joka osaisi tuohon vastata absoluuttisen totuuden muodossa, eli tälläkin erää joudutaan vain spekuloimaan mahdollisilla lopputulemilla, joita voidaan sitten lauantai- ja sunnuntai-iltoina katsella jälkiviisaina.

Miten tähän on päädytty?
Vielä pari viikkoa sitten playoff-pakka oli totaalisesti auki. Kortit olivat levällään pitkin Vaahteraliigaa. Ainoastaan se oli varmaa, että Crocodiles ja Roosters sijoittuvat sijoille 1. ja 2., mutta näidenkään joukkueiden järjestyksestä ei ollut mitään tietoa ennen kuin viime perjantaina, jolloin Crocodiles otti ykkössijan Roostersilta haltuunsa kaatamalla Trojansin 31-26. Aiemmin viikolla Roosters oli puolestaan ottanut piikkipaikan takaisin haltuunsa Crocodilesilta kaadettuaan Royalsin kotonaan 28-14. Tuota otteluahan edelsi Roostersin kotitappio Crocodilesille tärkeällä neljän pisteen erolla lukemin 27-23.

Royalsilla on mahdollisuus varmistaa paikkansa välierissä jo Roosters -ottelussa, mutta näin ei käynyt ja kaikki jäi runkosarjan viimeisen matsin varaan. Sen Royals pelasi kotikentällään Tampere Saintsia vastaan voittaen lopulta selvästi 48-14. Tämä voitto piti vaasalaiset pudotuspeleissä, sillä tappio olisi tiennyt Saintsille välieräpaikkaa Roaylsin sijaan. Samalla Royalsin onnistui karistaa peikko hartioiltaan, olihan Saints kaatanut kuninkaalliset niin viime kauden runkosarjassa, divarin finaalissa kuin tällä kaudella jo kertaalleen Vaahteraliigassakin.

Runkosarjassa Crocodiles kärsi vain yhden tappion. Se tuli kotikentällä Roostersille. Royals puolestaan saalisti pitkään ja hartaasti sitä yhtä "isoa" päänahkaa ja sai sen vihdoin kaadettuaan sadesäässä Trojansin kotonaan 28-25. Eli viime kauden kärkikolmikkoa vastaan Royalsin saldo on yksi voitto ja viisi tappiota. Kokonaisuutena Royals voitti ja hävisi yhtä monta kamppailua, eli kuusi tuli kumpaakin.

Toinen välieräottelu puolestaan on identtinen viime kauteen verrattuna sillä poikkeuksella, että nyt Roosters ja Trojans kohtaavat Helsingissä Turun Yläkentän sijaan. Viime kaudella Roosters voitti välierän vieraissa 33-10. Crocodiles puolestaan voitti viime kauden semifinaaliottelunsa 69ersia vastaan Seinäjoella 28-7.

Pohjalaista kissanhännänvetoa
Crocodiles on kohdannut virallisissa otteluissa Royalsin kahdesti, eli tämän kauden runkosarjan peleissä niin kotona kuin vieraissakin. Lisäksi ennen kauden 2015 alkua pelattiin treenipeli Seinäjoella. Jo tuon kamppailun jälkeen monesta suusta kuultiin, miten Royals on valmis suomalaiselle jefuhuipulle. Silloin ei kuitenkaan vielä ollut sen aika, sillä lopulta Royals jäi divarissa kolmanneksi hävittyään välierissä Saintsille. Näin nousu Vaahteraliigaan jäikin kabinettiin, mistä päätös liigapaikasta saatiin vaasalaisille ja ehdottomasti koko pohjalaiselle yleisölle mieleisenä.

Vaikka pilkkakirveet lentävät ja kuitteja heitellään monista suunnista yhtä moniin kohteisiin, kukaan ei voi väittää, etteikö Royals olisi tekemisellään piristänyt suomalaista jefuskeneä merkittävällä tavalla. Jotkut ottavat osan kommenteista pullisteluna ja uhoamisena, mutta se on puolestaan ihan oma taiteenlajinsa ja sopii pohjalaisille vallan mainiosti. Ne piirtää, joilla on liitua. Ei se sen kummempaa ole.

Kentällä Crocodiles on ollut Royalsille vielä liian vahva. Toukuussa nähtiin melkoinen asemasota, vaikka ei nyt ihan juoksuhautoja Jouppilanvuoren maaperään kaivettukaan. Silloin puolustukset dominoivat kamppailua ja saatiin nähdä se, että Royals on todellakin tullut jäädäkseen Vaahteraliigaan. Kotijoukkue oli kuitenkin parempi lukemin 17-6 (10-6) Timothy Thomasin napattua kiinni kaksi Justin Sottilaren tarjoilemaa heittoa touchdownien arvoisesti. Lisäksi Spencer Cutlan potkaisi yhden kenttämaalin lisäpistepotkun lisäksi. Vierasjoukkueen maalista vastasi pelinrakentaja Isaac Fisher omalla 12 jaardin juoksullaan.

Heinäkuun lopulla joukkueet kohtasivat uudelleen. Nyt paikkana oli Kaarlen kenttä Vaasassa. Alkukaudesta melkoisen surkeaan kuntoon mennyt luonnonnurmi oli jo hiukan parantanut ja ainakin näytti vihreältä. Ottelussa pisteitä tehtiin jo ihan eri tahtiin kuin kevään kamppailussa ja Royals käväisi jo johdossakin kahteen kertaan, mutta lopulta valkopaitainen vierasjoukkue juhli ja vei pisteet mennessän numeroin 32-24 (16-10).

Ottelun pisteistä vastasivat kotijoukkueen osalta uudet hankinnat, kahdesti TD:n arvoisen kopin napannut RJ Long, Denny John, sekä kuusi pistettä potkinu Godwill George. Vieraista puolustus aiheutti yhden kahden pisteen arvoisen oman maalin, minkä lisäksi June Robinson juoksi ensimmäisellä ja ainoalla pelaamallaan neljänneksellä touchdownin. Muilta osin pääosissa olivat kaksi kertaa Sottilaren heitoista tulettamaan päässyt Spencer Cutlan, joka myös potkaisi yhden 40-jaardisen kenttämaalin, sekä yhden TD:n tehnyt André Feuerherdt.

Mitä väittävät tilastot?
Tilastoiden valossa kotijoukkueen pelinrakentaja Justin Sottilare on melko lailla omassa kastissaan Vaahteraliigassa. Vaikka SAJL:n ja Vaahteraliigan omat sivut kertovat jotakin tarinaa ja YLE:n teksti-TV:n sivut taas toisenlaista faktaa, on Sottilare molempien tilastojen mukaan sarjan paras pelinrakentaja. Tällä kaudella Sottilare on heittänyt peräti 42 maalia ja vain kuusi syötönkatkoa. Pallo on saanut lentotunteja yhteensä 3174 jaardin edestä, eli keskimäärin 264,5 jaardia ottelua kohti.

Alkukauden jälkeen melkoiseen vauhtiin päässyt vierasjoukkueen pelinrakentaja Isaac Fisher ei liioin ole mikään huono kaveri pallon saadessaan. Mies pystyy tarvittaessa juoksemaan ihan itsekin, mistä osoituksena se, että jaardeja on tilille kertynyt kauden aikana 542. Heittojaardejakin on kunnioitettavat 2309 ja touchdowneja 25 kappaletta.

Jos puhutaan suorittamisesta joukkuetasolla, on kotijoukkueella Vaahteraliigan tehokkain hyökkäys. Se takoi pisteitä 35.4 ottelua kohti. Royalsin hyökkäys puolestaan oli sarjan neljänneksi tehokkain 25.1 pisteellään matsia kohti. Toisaalta, myös Crocodilesin puolustus loisti läpi kauden ollen niin ikään liigan paras. Se antoi keskimäärin vain 14.9 pistettä vastustajille. Royalsin puolustus sijoittui tässä vertailussa kolmanneksi antaen ainoastaan 18.8 pistettä ottelua kohden.

Yksi kategoria, missä Royals on ollut selvästi parempi kuin Crocodiles on juoksuhyökkäys. Syytkin ovat monelle tiedossa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Royalsin juoksu on pysäytettävä. Se oli nimittäin liigan toiseksi tehokkainta 146.8 jaardin saldollaan heti Roostersin jälkeen. Toisaalta Crocodilesin juoksupuolustus oli liigan paras antaen vain 101.8 jaardia ottelussa vastustajalle.

Tilastot väittävät myös, että Crocodiles on kaikista Vaahteraliigan joukkueista pitänyt palloa eniten hallussaan ajassa mitattuna. Ottelua kohti pallo on ollut noin 25 minuuttia Crocodilesilla kun taas Royals on tässä astreikossa toiseksi viimeisenä reilun 20 minuutin saldollaan. Aika ja tila, ne ovat todella olennaisia.

Crocodilesin hyökkäys vastaan Royalsin puolustus
Keväällä Crocodiles hyökkäys iski lyhyillä terävillä heitoilla juuri siihen Royalsin boxin, eli etuseiskan (tai kasin tai peräti ysin) taakse Justin Sottilaren kobrannopean käden toimesta. Juoksu oli jo tuolloin melko nihkeää vesipoedoille. Aivan kuten koko kausi on juoksun kanssa ollut nihkeää. Toki Steven Strotherin saapuminen helpotti hiukan hengittämistä ja ottelussa Roostersia vastaan vikkeläkinttuinen Southern Illinois Universityn kasvatti olikin elementissään.

Vaikka Strother ei Trojansia vastaan paljoakaan saanut aikaan, avaa hänen tulonsa lisää tilaa heittohyökkäykselle, sillä tilaa ei miehelle todellakaan voi antaa. Nyt testataan Royalsin 3-4 -frontti ja katsotaan, miten se saa pidettyä pienen vikkelän miehen kurissa.

On ollut todella mielenkiintoista huomata, että Royalsin heittopuolustus on ollut hyvä siinä valossa, että joukkue on kuitenkin pääsääntöisesti satsannut juoksun pysäyttämiseen. Joukkueen nuoret kulmapuolustajat uhkuvat itseluottamusta ja molempiin suuntiin pelaavan RJ Longin tuleminen on tehostanut heittpuolustuksen toimimista entisestään. Siitä huolimatta suurin haaste Royalsille tulee olemaan Timothy Thomasin, Spencer Cutlanin, Niko Lesterin, André Feuerherdtin ja Vili Rajamäen pysäyttäminen, koska Strotheria ei voi jättää vaille huomiota.

Ottelu tuskin ratkeaa siihen, että Crocodiles juoksee Royalsin yli. Sen sijaan kamppailu saattaa hyvinkin ratketa siihen, että Justin Sottilare löytää heitoillaan omat pelaajat aivan liian usein Royalsin takakentältä. Vieraiden kannalta yksi ongelma on taatusti se, että Sottilaren kädestä pallo lähtee tarvittaessa todella nopeasti, mutta saadessaan aikaa hän löytää pitkilläkin heitoilla todella tarkasti omat pelaajansa. Tässä valossa avainasemassa ovat juuri edellämainitut nuoret Rufail Khalifa ja Emmanuel Amudeng.

Alkukaudesta Royalsin puolustus koki todella kivuliaat suoneniskut. Ensin hajosi Stacey Thomas Seinäjoella ja heti perään Efe Evwaraye, eikä siinä kaikki. Päälle päätteeksi vielä Cameron Gradkin joutui jättämään kauden sikseen. Näillä kavereilla höystettynä ryhmä olisi ollut luultavasti sarjan kovin juoksuntappaja. Toisaalta silloin ei olisi luultavasti nähty sen enempää RJ Longia kuin Denny Johniakaan välttämättä Vaasassa. Vaikka paikkaajat eivät tulleetkaan suoraan niille paikoille, joilta miehiä hajosi, ovat he kuitenkin olleet todella merkittäviä tekijöitä.

Crocodilesin puolustus vastaan Royalsin hyökkäys
Crocodilesin heittopuolustus on liigan paras. Sen on syytä ollakin, sillä RJ Longin ja Denny Johnin tultua laitahyökkääjäkalustoon, on Royalsin heittohyökkäys parantanut menoaan todella paljon. Kolmas ihan vakavasti otettava laitahyökkääjä on raamikas Dmtri Doubitski, joka ei kuitenkaan ole samanlainen juoksukone kuin Long, John tai Porvoo Butchersista tälle kaudelle hankittu Phung Nguyen.

Työmaata riittää siis Crocodilesilla myös Royalsin heittohyökkäyksen suhteen. Tässä kohtaa on tietenkin eduksi, että Crocodilesilla on yksi Vaahteraliigan parhaista puolustuksen takakentistä. Safetykaksikko Juhani Koivumäki - Pierre Courageux kestää kyllä vertailun kenen tahansa kanssa, eikä kulmapuolustajilta ainakaan puutu kokemusta. Toni Haukkamaa ja Tuomas Leinonen ovat osoittaneet, että pelisilmää löytyy, sillä kaksikko on poiminut syötönkatkoja kuin marjoja syksyisessä metsässä.

Heittopuolustusta auttaa merkittävästi se, että linjamiehet ja tukimiesosasto pystyvät varmasti antamaan painetta Royalsin pelinrakentajalle, Isaac Fisherille. Thomas Malagodi keskellä vaatii lähes poikkeuksetta pari kaveria pysäyttämään häntä, jolloin Filip Zacok, Aatu Suhonen, Robin Mouton, Hannu Saarimaa, Teemu sinisalo ja Jarno Pynttäri saavat mahdollisuutensa iskeä sisään. Yksi todella erinomainen asia kotijoukkueen kannalta on se, että linjamiehiä löytyy paljon ja näin väsy ei ihan vähällä iske.

Tukimiehistä June Robinson on se, joka on innolla blitzaamassa, tai ainakin härnäämässä j näyttämässä blitziä. Jaska Värinen on tällä kaudella ollut ehdottomasti sarjan kovimpia tulokkaita ja hänen nopeudellaan on suuri vaikutus siihen, että hän myös johtaa Crocodilesin taklaustilastoa. Tukimiehistä kannattaa ehdottomasti huomioida myös Joonas Raatikainen, Mattheiu Fayard, sekä tällä kaudella osaamistaan väläytelleet Juho Nätynki, joka pystyy pelaamaan myös safetyna tarvittaessa, sekä Santtu Karjalainen.

Vaasalaisten juoksupeli on ollut orastavan hyvää siinä mielessä, että pääsääntöisesti palloa on kantanut kotimainen keskushyökkääjä, Tom Suoste. Suosteen saldo on ihan komea, sillä mies eteni hienot 818 jaardia. Hänen kohdallaan kannattaa kuitenkin huomioida se, että sarjan kahta parasta joukkuetta vastaan hänen jaardiensa yhteislukema on 108 jaardia, joista Crocodilesia vastaan mies kantoi yhteensä yhdeksän jaardia. Sen sijaan heikompia puolustuksia vastaan Suoste on kyllä paukutellut todella kovia lukemia.

Suoste ei kuitenkaan ole ainoa kykenevä keskushyökkääjä, sillä myös Joakim Jakobsson pystyy tarvittaessa stunttamaan tällä tontilla ja poimimaan vielä koppejakin. Mielenkiintoiseksi hyökkäyksen tekee se, että pelinrakentaja Isaac Fisher pystyy juoksemaan ja on juossutkin, sillä miehen saldo oli yli 500 juoksujaardia.

Älä unohda spessuja
Erikoisjoukkueet ovat suuressa roolissa tässäkin kamppailussa, jossa taistelua tilasta ja ajasta käydään täysin rinnoin. Crocodilesin potkupeli on tilastojen valossa parempaa kuin Royalsin ja se saattaakin olla avainasemassa. Jos Crocodiles pystyy pakottamaan Royalsin aloittamaan hyökkäysvuoronsa syvältä omalta alueeltaan, on se sellaisessa kuopassa, että siitä on vaikea nousta. Vastaavasti Crocodiles on pystynyt osoittamaan, että se pystyy pelaamaan pitkiäkin hyökkäysvuoroja kovempiakin puolustuksia vastaan.

Kenttämaaleilla on usein ratkaistu tärkeitä pelejä. Tässä osastossa Spencer Cutlan on Vaahteraliigan osastoa, sillä miehen jalasta on lähtenyt useita yli 40-jaardisia kenttämaaleja kun niitä on kipeästi tarvittu. Esimerkit löytyvät mm. viimeisestä Roosters-ottelusta Velodromilta ja Turun Yläkentän kiivaasta taistelusta ennen juhannustaukoa.

Potkun palauttajiksi Crocodilesilla on heittää todella nopeita kavereita. Niko Lester on ehtinyt tällä kaudella palauttaa pallon pohjiin saakka, mutta Stevie Strother on taatusti toinen ase, jota tullaan hyödyntämään tässä kohtaa. Mikäli Royals lähtee leikkimään määrämittaisilla potkuilla joita halutaan suunnata linjojen väliin, löytyy toisesta linjasta tarvittaessa esimerkiksi Timothy Thomas, Spencer Cutlan tai vaikkapa Juhani Koivumäki ja Jaska Värinen. Siinä sitä on sovittamista potkujen suhteen.

Toiseen suuntaan pallo lentää myös ihan kohtuullisen mukavasti. Aloituspotkuissa Crocodiles voi käyttää joko André Feuerherdtiä, joka pistää pallon vaikka vastatuuleen touchbackiksi tai määrämittaisia haettaessa Tomi Natria, joka kyllä osuu mukavasti sinne, minne pitääkin. Lentopotkuissa Spencer Cutlan on todellinen jokerikortti pistäessään pallot vastustajan 20 sisäpuolelle.

Siinä muutamia mietteitä lauantaina klo 15.30 alkavasta ensimmäisestä välieräpelistä. Tervetuloa paikalle seuraamaan kauden mielenkiintoisinta ottelua Vaahteraliigassa!

Crocodilesin aikaisemmat välieräottelut
1993 ECG v Crocodiles 45-12
1995 Roosters v Crocodiles 25-3
1996 ECG v Crocodiles 28-20
1998 Trojans v Crocodiles 62-0
1999 Roosters v Crocodiles 35-0
2001 Crocodiles v Trojans 29-7
2002 Crocodiles v Trojans 0-28
2003 Trojans v Crocodiles 39-0
2004 Roosters v Crocodiles 42-17
2005 Crocodiles v Trojans 51-12
2006 Crocodiles v Wolverines 7-12
2007 Crocodiles v Jaguaarit 40-27
2009 Roosters v Crocodiles 36-33
2010 Crocodiles v Roosters 42-28
2011 Crocodiles v Rajaritarit 38-28
2012 Crocodiles v Roosters 21-41
2013 Crocodiles v Wolverines 41-49
2014 Trojans v Crocodiles 28-7
2015 Crocodiles v 69ers 28-7

Seinäjoki v Vaasa
05.06.1988 Warriors v Crocodiles 14-13 (7-13)
20.07.1991 Crocodiles v Warriors 30-8 (16-0)
14.07.2001 Crocodiles v Vikings 51-7 (30-0)
20.07.2002 Vikings v Crocodiles 7-33 (7-18)
07.06.2003 Vikings v Crocodiles 0-34 (0-7)
08.08.2003 Crocodiles v Vikings 28-7 (6-7)
16.08.2003 Crocodiles v Vikings 34-12 (27-0)
27.05.2016 Crocodiles v Royals 17-6 (10-6)
24.07.2016 Rotyals v Crocodiles 24-32 (10-16)

 

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle