Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

20.08.2016
Voitolla työhön

Voitolla työhön
Crocodiles – Trojans 31-26 (25-19)
Crocodilesin runkosarjavoitto varmistui perjantai-iltana Jouppilanvuoren Eevia Areenan vaatimattomien valojen alla kovin tahmean ja huolimattoman esityksen jälkeen. Jos kotijoukkue ei olisi pompotellut palloa aivan niin ahkerasti vierasjoukkue Trojansille, olisi ottelu ollut todennäköisesti huomattavastikin selvempi.

Kotijoukkueen kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa olivat lähes identtisiä räpellyksiä, joiden avulla vierasjoukkue tempaisi 13-0 –johdon ennen kuin kaikki olivat edes ehtineet kunnolla istua alas.

Ensimmäinen rähmäys ja räpellys sattui Crocodilesin otettua Jani-Petteri Malkan potkun myötä hyökkäysvuoron haltuunsa ja pelinrakentaja Justin Sottilaren laitettua pallon edellisessä ottelussa loistaneelle Stevie Strotherille, joka pudotti pallon omalla 35 jaardin linjalla. Siitä Trojans kiitti ja kuittasi liigan etenijäkuninkaan, Chris Douglasin, juoksumaalilla ja sama toistui heti seuraavalla hyökkäysyrityksellä. Nyt Ilkka Koiranen palautti rähmäyksen pohjiin ja numerot olivat 13-0 vieraille. Että sellainen alku.

Nyt ei hyökkäys ampunut haulikolla itseään jalkaan, vaan sorsanmetsästystä ennakoiden tulitettiin pumppuhaulikolla kaikkiin ruumiinosiin ilman mitään harkintaa.

Laastaria alkoi löytyä itse aiheutettuihin henkisiin haavoihin vähitellen ja kolmas hyökkäysvuoro tuotti sitten jo jotakin konkreettistakin, mutta tällä kertaa vain kenttämaalin muodossa, jonka Spencer Cutlan potki haarukkaan. Oltiin numeroissa 13-3 troijalaisten tulitettua toisen lisäpisteen päätymännikköön.

Trojansin seuraava hyökkäysvuoro puolestaan päättyi syötönkatkoon, joka ei ollut ihan traditionaalinen koppi. Vieraiden pelinrakentaja Max Shortell haki ilmeisesti ns. screenheittoa, mutta linjassa isoilla miehillä oli kädet pystyssä ja kimmokkeen poimi siroihin näppeihinsä Thomas Malagodi antaen Crocodilesin hyökkäykselle uuden mahdollisuuden, mutta vieläkään ei Justin Sottilaren johtama orkesteri lukenut nuotteja synkronoidusti. Puntin jälkeen Trojans sen sijaan tuli vahvasti aina kotijoukkueen 19 jaardin kohdalle, mistä se neljännellä yrityksellä haki kenttämaalia. Jo kertaalleen lisäpistesuorituksessa epäonnistunut Jani-Petteri Malka tulitti nytkin pallon ohi ja näin pallo siirtyi kotijoukkueen haltuun.

Liikkeelle lähdettiin omalta 30 jaardin kohdalta ja yrityksiä tarvittiin tasan yksi. Justin Sottilare löysi lyhyellä heitollaan Niko Lesterin, joka rimpuili itsensä irti puolustajista ja karkasi sivurajaa pitkin 70 jaardin matkan maalialueelle saakka. Cutlanin lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli 13-10 vieraille.

Trojans ilmoittautui kuitenkin mukaan taisteluun ja pistikin pystyyn melkoisen pitkän ja hyvän hyökkäysvuoron tullen omalta 40 jaardiltaan väkisin ja väistämättä isäntien vitosen viivalle, mistä pelinrakentaja Max Shortell juoksi pallon maaliin. Tälläkin kertaa Malka potki pallon pöpelikköön, eli numerot olivat nyt vieraille 19-10.

Stevie Strotherin palautettua aloituspotkua mukavat 22 jaardia Justin Sottilare lähti hakemaan heitoillaan ratkaisuja. Yksi heitto Timothy Thomasille, kaksi Niko Lesterille ja lopuksi millimetrin tarkka ruotaisu maalialueelle André Feuerherdtille tuottivat kaventavan touchdownin ja Cutlanin potkun myötä oltiin numeroissa 19-17 vieraille.

Vähitellen myös kotijoukkueen puolustus alkoi kavuta omalle tasolleen. Vieraiden Max Shortellin elämä alkoi olla yritys yritykseltä tuskaisampaa ja hyökkäysvuoro päättyikin Thomas Malagodin säkityksen jälkeen lentopotkuun, jonka Niko Lester palautti 41 jaardin kohdalle.

Yksi lukuisista rangaistuksista, joita ottelussa nähtiin, oli driven olennaisin tapahtuma, jonka myötä oltiin vieraiden 32 jaardin kohdalla. Siitä Sottilare ja Feuerherdt järjestivät illan toisen kombinaation, jonka myötä isännät siirtyivät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Sottilaren heitto oli erinomainen maalialueen kulmaan, missä saksalaislaitahyökkääjän kädet olivat metrin verran korkeammalla kuin häntä puolustaneen Seikko Vennelän ja tuuletukset olivat ansaittuja. Cutlanin potkun myötä oltiin taukonumeroissa 25-19.

Toisella puoliajalla peli muuttui eräänlaiseksi asemasodaksi. Lopulliset ratkaisut nähtiin vasta viimeisen neljänneksen lopussa. Ensin Niko Lester karkasi Justin Sottilaren heitosta maalintekoon ja vielä ennen loppua ex-krokotiili Roman Runner kavensi kopillaan, mutta isäntien puolustus esti vieraiden ärhentelyt ja näin varmistui paitsi sarjan voitto, myös mitali.

Crocodilesille runkosarjan voitto oli kuudes kautta aikojen. Samalla ansaittiin ottelu lauantaiksi joko Tampere Saintsia tai Wasa Royalsia vastaan. Voitto tiesi myös sitä, että 2000-luvulla Crocodiles on Vaahteraliigan menestynein seura runkosarjassa. Voitto oli nimittäin runkosarjan 137. Vastaavasti kakkosena tässä tilastossa toisena olevalla Roostersilla voittoja on viisi vähemmän. Trojansilla puolestaan voittoja 2000 luvulla Vaahteraliigan runkosarjasta on 80.

Kotijoukkueen päävalmentaja Henri Kotanen oli syystäkin tyytyväinen mies. Hän myös löysi nopeasti ottelun ratkaisun.

- Otteluhan ratkesi pallonmenetyksiin, veisteli kotijoukkueen päävalmentaja Henri Kotanen ottelun jälkeen. Crocodiles nimittäin menetti pallon alussa kahdesti lahjoittaen näin 13 pistettä vierailleen.

- Ei olisi ollut ollenkaan näin tiukkaa ilman niitä. Toivottavasti nyt ei sitten lopuissa peleissä tule lainkaan pallonmenetyksiä, naurahti Kotanen.

Vaikka numerot olivat tiukat ja peli sekavaa, johtui se suurelta osin rangaistuksista, joita jaettiin tuomariston toimesta avokätisesti molemmille joukkueille yli 100 jaardia ja se on jo paljon se. Epäilemättä jokaiselle lipulle oli olemassa syy.

Yksi ottelun hahmoista oli tasaisen varmaa jälkeä tekevä pelinrakentaja Justin Sottilare, joka voitti kaksinkamppailunsa vieraiden Max Shortellia vastaan selkeästi. Sottilare heitti neljä maalia ilman syötönkatkoja ja lähes 300 jaardia. Shortell heitti yhden maalin, yhden syötönkatkon ja 231 jaardia joutuen myös kahdesti säkitetyksi, joista toisessa mies rähmäsi pallon isännille.

Juoksupelit eivät toimineet. Tai voisi kai pikemminkin sanoa, että molempien joukkueiden juoksupuolustukset toimivat. Liigan etenijäkuninkuuden voittanut Chris Douglas eteni vain 44 jaardia, joten voisi sanoa juoksupuolustuksen toimineen. Kotijoukkueen Stevie Strother ei päässyt pallo kainalossa kuin 40 jaardia.

Näin onkin nostettava hattua puolustukselle, joka pysäytti etenijäkuninkaan seisoville jaloille todella monta kertaa. Linjassa Thomas Malagodi ja Filip Zacok säkittivät pelinrakentajan ja pallonkantaja kaadettiin aloituslinjan takana peräti viidesti.

Joku voisi ottaa ilon irti runkosarjan voitosta ja lähteä voitolla yöhön. Crocodilesin on kuitenkin syytä lähteä voitolla työhön, sillä edessä on haastava semifinaali ja fokuksen pitää olla vain ja ainoastaan siinä. Muuten voi käydä hassusti ja siitäkin löytyy kokemusta.

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle