Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

07.08.2016
Peli selväksi heti kättelyssä

Peli selväksi heti kättelyssä
TAFT – Crocodiles 7-31 (0-31)

Crocodiles ratkaisi kolmannen peräkkäisen vierasottelunsa kamppailun ensimmäisellä neljänneksellä tehden kolme touchdownia. Siitä ei sarjajumbo Vantaan TAFT toipunut koko ottelun aikana.

Jo lähes kättelyn yhteydessä Crocodiles lähti omille teilleen, sillä Niko Lester palautti 75 jaardin aloituspotkun välittömästi maaliin saakka. Puolustus puolestaan pakotti vantaalaisten hyökkäyksen lentopotkuun ja näin iski vierasjoukkue uudelleen heti toisella hyökkäysvuorollaan.

Pelinrakentaja Justin Sottilare löysi heitollaan taas kerran joukkueensa parhaana palkitun Lesterin, joka teki toisen maalinsa. Tiimalasissa aikaa oli ehtinyt valua vaivaiset alle neljä minuuttia kun Spencer Cutlanin potki lisäpisteen haarukkaan ja näin oltiin vierasjohdossa numeroin 14-0.

Sekään ei riittänyt ahneille vesipedoille, vaan lisää tuli lunta tupaa TAFT:lle. Pelikelloon jäi reilut kaksi minuuttia jäljelle ensimmäistä neljännestä kun Sottilare löysi heitollaan Cutlanin ja lisäpistepotkun jälkeen ensimmäisen neljänneksen loppunumerot olivat Crocodilesin eduksi 21-0.

Toisella neljänneksellä vieraat ratkaisivat kotiedun tämän kauden pudotuspeleissä tekemällä vielä kymmenen pistettä ennen taukoa.

Lesterin ottelun kolmas touchdown syntyi Sottilaren neljän jaardin heitosta ja Cutlan potki paitsi lisäpisteen haarukkaan, myös yhden 43-jaardisen kenttämaalin. Näin MUP Stadionilla mentiin tauolle 31-0 –vierasjohdossa. Tuollaisista numeroista ei parempikaan joukkue ihan helposti nouse, eikä ainakaan tämän kamppailun jälkeen edelliset 23 otteluaan Vaahteraliigassa hävinnyt ryhmä, jollainen TAFT on.

Lester ja Cutlan muuten tekivät kahteen pekkaan kaikki 31 joukkueensa pistettä. Näistä kahden passin Lester värkkäsi 18 pistettä ja britti Cutlan loput 13.

Otteluhan oli kokonaisuutena varsinainen suomalaisen urheiluyhteiskunnan normien mukainen iloinen perhetapahtuma, jossa kaikki pelasivat.

- Niin muuten pelasivat. Ihan joka jätkä pelasi. Ekan puolustusdriven jälkeen ruvettiin pistämään reservejä sisään ja lopulta meillä ei puolustuksessa käynyt enää kentällä kuin yksi aloittava pelimies, iloitsi joukkueen päävalmentaja Henri Kotanen hyväntuulisena ottelun jälkeen.

On aivan oikein ja fiksua pistää nuoria pelaajia otteluun ja antaa heille peliaikaa, jos tulos sen sallii. Joskus tulee vielä paikka, että ei voi edes tuijottaa tulokseen ja silti on laitettava kokemattomampi pelaaja kehiin. Näissä otteluissa on hyvä hankkia tuota kokemusta ja kerätä downeja vyölle. Sieltä näitä omia poikia nousee isompiin rooleihin, sillä seuraavat pentueet ovat jo kovaa vauhtia tulossa vaanimaan paikkaansa liigatasolla.

Toisella puoliajalla Crocodiles ei pisteiden tekemisessä enää onnistunut. Yksi missattu fiilari, yksi rähmäys ja yksi syötönkatko sen sijaan hiukan jäivät harmittamaan valmentajaakin.

- No, voisi kai sanoa, että niissä perseiltiin huolella. Toisaalta hyökkäys rullasi kyllä kaksi neljännestä ihan mukavasti, Kotanen totesi.

Voitto Vantaalla tarkoitti sitä, että Crocodiles varmisti kotiedun tämän kauden pudotuspelien semifinaaliin. Vastaansa se saa joko tällä hetkellä kolmantena olevan Turku Trojansin tai nelosena majailevan Vaasan Royalsin, sillä vain ihme voi pudottaa vaasalaiset neljän sakista.

Toki tähän vaikuttaa myös se, että Crocodiles kohtaa jo tulevana perjantaina mestarijoukkue Roostersin TV-ottelussa vieraskentällä. Voittamalla sen enemmällä kuin kahdella pisteellä on vihreänuttuisilla vielä mahdollisuus jopa runkosarjan voittoon. Luonnollisesti se vaatisi sitten vielä voittoa runkosarjan viimeisessä ottelussa Trojansia vastaan kotikentällä.

Vaikka sunnuntain ottelu olikin lopulta kohtuullisen helppo juttu, eikä turboruuvia tarvinnut kiristää aivan äärimmäiseen asentoon, löysi päävalmentaja Henri Kotanen hyviäkin juttuja joukkueensa tekemisestä.

- Hyökkäys toimi kaksi neljännestä hyvin. Hyvää oli myös Thomas Malagodin paluu puolustuksen linjaan ja se, että näimme June Robinsonin pystyvän pelaamaan, vaikka emme häntä käyttäneetkään paljon, luetteli joukkueen päävalmentaja Henri Kotanen ottelun positiivisia asioita kotiedun lisäksi.

- Koko peli mentiin suomalaisilla keskushyökkääjillä Kevin Marshallin oltua poissa. Ekan puolustusvuoron jälkeen päästiin pistämään kakkosryhmä kehiin ja lopussa meillä kävi vain yksi aloittava puolustuksen pelaaja enää kehissä, eli kokonaisuutena tämä oli tällainen ”kaikki pelaa”-matsi, naurahti Kotanen.

Kotanen ei suostunut tarkemmin ottamaan kantaa siihen, kumpi olisi sopivampi vastustaja välierissä, Turku vai Vaasa. Pelattava sekin semifinaali ottelu kuitenkin on. On aivan sama, kuka on vastassa, jos tavoittelee menestystä, kaikki matsit on onnistuttava voittamaan.

- Royals on hyvässä nosteessa, eli tuskin heitä vastaan mitenkään mukava olisi pelata muuten kuin taloudellisesti, suostui Kotanen taiteilemaan.

Kotasen sanoissa on vinha totuus. Vaikka runkosarjan voittaja kuittaakin 1000 € palkinnon, tienaa Crocodiles taatusti moninkertaisesti tuon summan, jos Eevia Areenalle astelee vieraaksi Royals välieräpeliin. Noh, sallittakoon pieni spekulaatio, eli parastahan olisi voittaa runkosarja ja saada sen jälkeen Vaasa kotikentälle. Varmaa on se, että viime kauden finalistit eivät välierässä tule kohtaamaan.

Tilastotkin kertovat sen, että Crocodilesin hyökkäys toimi ja toteutti peliä oikeastaan vain kahden neljänneksen verran. Sen jälkeen ei suurtekoja enää nähty. Pelinrakentaja Justin Sottilaren päivää voisi kuvailla ehkä parhaimmillaankin keskinkertaiseksi. Mies heitti toki kolme maalia, mutta myös yhden syötönkatkon ja hänelle varsin vaatimattomat 203 jaardia. Toki onnistumisprosentti oli tälläkin kertaa yli 60, eli sen valossa ei Sottilarea järin paljon voi moittiakaan.

Juoksuhyökkäys oli pääsääntöisesti Jussi Koivumäen ja Jie Lin harteilla, jotka kantoivat palloa yhteensä 16 kertaa. Se ei ole järin paljon, mutta Niko Lesteriä käytettiin vain kahdesti, eli Kevin Marshallia ei pelivermeissä nähty tälläkään kertaa.

Numeroiden valossa ranskalaisen tukimies Matthieu Fayardin hankkiminen on ollut erinomainen veto. Mies oli taklaustilaston ykkönen, nappasi yhden rähmäyksen, säkitti pelinrakentajan kertaalleen ja kaatoi pallonkantajan kahdesti aloituslinjan takana. Aivan kelvollista toimintaa siis.

Yhteensä Crocodilesin puolustus taklasi pallonkantajan aloituslinjan takana peräti kahdeksan kertaa ja säkitti pelinrakentajan kahdesti, eli tässäkin valossa homma toimi kohtuullisen mukavasti. Luonnollisestikin kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nyt ei vastassa ollut liigan elittihyökkäys.

Englantilaisen Thomas Malagodin ensiesiintyminen tällä kaudella kertoi ainakin sen, että äijä on kunnossa ja tulee auttamaan juoksupelin tappamisessa todella paljon.

Kokonaisuutena tilanne näyttää tällä hetkellä Crocodilesin kannalta ihan hyvä ennen kahta viimeistä runkosarjan peliä, joista seuraavana on edessä Roosters vieraissa.

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi
Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen.www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle