Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

05.08.2016
Seuraava pysäkki Vantaa

Seuraava pysäkki Vantaa

Neljän peräkkäisen vierasottelun putkeaan loppusuoralle saatteleva Crocodiles matkustaa sunnuntaina Vantaan Myyrmäkeen, missä se kohtaa vielä nollakerhossa olevan paikallisen TAFT:n. Moni tuijottaa sarjataulukkoon, jossa seinäjokelaisjoukkue on kakkosena ja uskoo edessä olevan kevyen kenttälounaan.

Ei muuten kannata. Vaikka TAFT ei ole ainuttakaan peliään vielä onnistunut voittamaan, on tähänkin otteluun syytä suhtautua vakavasti ja syvällä hartaudella, jos aikoo kairata mukaansa kaksi sarjapistettä ja varmistaa siinä sivussa kotiedun pudotuspeleihin.

Vaahteraliiga on tällä kaudella osoittanut sen, että sarjassa ei ole helppoja pelejä. Vaikka suurin osa otteluista on saattanutkin mennä jokseenkin ennakkokaavailuiden mukaan, monet niistä ovat olleet tiukkoja ja pelien sisällä on sattunut monenmoista.

Tässäkään tapauksessa Myyrmäkeen ei kannata mennä henkseleitään paukutellen ja kuvitella vain kaunistelevansa tilastoja. Sinne kannattaa ihan oikeasti mennä sillä asenteella, että peli pelataan tosissaan. Tämänkin lajin historiasta löytyy monen monta esimerkkiä siitä, miten voi käydä, jos asenne ei ole tapahtuman edellyttämällä tasolla.

Missään tapauksessa Crocodilesin asennetta ei järin suuresti voi tällä kaudella moittia. Joukkue on pelipäivän ollessa kalenterissa ollut jokseenkin joka kerta läsnä paitsi fyysisesti, myös henkisesti. Tai ainakin sen verran, että homma on hoidettu pisteiden valossa kunnialla.

kaksi ensimmäistä vierasottelua on jo kyetty hoitamaan esimerkillisesti kotiin. Ensin kaatui Royals Vaasassa 32-24 ja sen jälkeen Saints Tampereella 42-14. Kauden aiemmissa vieraspeleissä joukkue on jo kaatanut Butchersin ja Trojansin. Jäljellä ovat siis sunnuntain keikka ja sen jälkeen vielä visiitti Roostersin pesään Velodromille.

Tässä kohtaa sarjaa on kaikki edelleen auki Crocodilesin osalta. Voittamalla sunnuntaina kotietu varmistuu. Tappiolla jää paljon jossiteltavaa. Voittamalla niin sunnuntaina kuin seuraavana perjantainakin vieraissa Roostersin yli kahdella pisteellä jää runkosarjan viimeiseen otteluun Trojansia vastaan peliin jopa piikkipaikka.

Parasta on kuitenkin keskittyä yhteen ja ainoaan kamppailuun kerrallaan, joten jätetään spekulaatiot sikseen.

Lienee ihan kristallinkirkasta, että Crocodilesin hyökkäys tulee kokeilemaan kepillä kesäistä jäätä, eli pelinrakentaja Justin Sottilare etsii kirurgin tarkkuudella TAFT:n puolustuksesta ne potentiaaliset kohdat, joihin iskeä. Aina ajoittain otteluita seuraava alan harrastaja saattaisi olettaa, että ensin katsotaan, löytyykö juoksulinjoja. Palloa kantaa joka tapauksessa joku muu kuin ainakin tästä ottelusta taas sivussa oleva Kevin Marshall Jr, joka Tampereella teki kolme touchdownia.

Potentiaalisia paikkaajia löytyy niin Niko Lestrin kuin June Robinsoninkin muodossa tai sitten pistetään palloa sarjan ainoan kiinalaisen, Jie Lin, kainaloon. Tai yhden Koivumäen syliin. Tai sitten jonkun muun. Onhan noita.

Mikäli TAFT:n takakentän tilanne on niin murheellinen kuin miltä se näyttää, voi olla, että sieltä löytyy tilaa heittopeleille, joista Sottilare kyllä ihan oikeasti kovasti tykkää. Miehellä on kättä ja silmää sen verran, että tähän mennessä touchdownia on heittopelin jälkeen juhlittu jo 34 kertaa. Se on ihan kohtuullisen paljon kun viskoo melkein neljä maalia ottelussa. Jaardeja Sottilare on myös heittänyt liigassa eniten, eli reilut 275 jaardia ottelussa.

TAFT:n pelinrakentajan tontti ei oikein ole kadehdittava. Siellä on nimittäin pitänyt pikkaisen kiirettä. Pelinrakentajana ovat pelanneet tähän mennessä Cole Webb, Cedric Johnson ja jopa Stephen Stokes. Jokainen pystyy ihan omillakin tekemisillään aiheuttamaan päänvaivaa, eli jalat pelaavat siinä missä käsikin.

Joukkueiden kohdatessa Seinäjoella ottelun alku oli oikeasti erittäin tasainen, mutta lopulta numerot kirjattiin Crocodilesille selvästi 42-0 (21-0). Tuossa ottelussa myös kotijoukkueen nuoriso-orkesteri sai näytön paikkoja onnistuenkin ihan mukavasti.

Pisteiden tekemisestä kyseisessä kamppailussa vastasivat kolmesti onnistunut Tim Thomas, kahdesti TD:a tuulettanut André Feuerherdt ja Niko Lester. Sunnuntaina jälleen väliviikon jälkeen mukana oleva Spencer Cutlan potki kaikki lisäpisteet haarukkaan.

Yhteensähän joukkueet ovat Vaahteraliigassa kohdanneet 14 kertaa. Näistä ensimmäisen voitti TAFT 14-13 Joupiskalla, mutta sen jälkeen Crocodiles on vienyt viimeiset 13 kamppailua nimiinsä. Osa on ollut todella tiukkoja vääntöjä, kuten kesän 2014 vierasmatsi Vantaalla, joka päättyi Crocodilesin 23-20 –voittoon, mutta on siellä seassa muutama hiukan selvempikin kamppailu.

Tässä matsissa irti pääsee myös britti linjamies Thomas Malagodi, joka saapui pelaamaan muutaman matsin tälläkin kaudella oltuaan mukana joukkueessa jo kahdella edelliselläkin kaudella.

Numeroita tuijotellessa peli vaikuttaa siis etukäteen selvältä. Crocodiles hyökkäys on ollut liigan tehokkain tehtyään keskimäärin yli 37 pistettä otteluun. Kaiken rehellisyyden nimissä, kyllä tuolla pistemäärällä ottelu pitääkin voittaa. TAFT puolestaan on saanut aikaiseksi vajaat 14 pinnaa matsia kohti. Sillä voittaminen on vaikeaa, joskaan ei ihan mahdotonta.

Crocodilesin puolustus taas on antanut juuri tuon alle 14 pinnaa ja vastaavasti TAFT:n puolustus on joutunut antautumaan 34.8 pisteen verran matsia kohti.

Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta on, että TAFT:n heittohyökkäys on sarjajohtaja Roostersia parempi tähän mennessä! Roosters tosin on tilastokummajainen, sillä se on tässä kohdassa kautta sarjan huonoin heittojoukkue. Sitä ei muuten olisi ainakaan Seinäjoella uskonut todeksi. Toisaalta, ehkä punakone on tehnyt vain ja ainoastaan tarvittavan jokaisessa ottelussa ja sehän on siis riittänyt voittoon joka kerta.

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että nyt vastakkain on sarjan kaksi heikointa juoksuhyökkäystä. Ei oikein kauheasti imartele kumpaakaan.

Ei muuten imartele sekään vantaalaisia, että joukkue on pelannut jo 22 peräkkäistä tappiollista ottelua. TAFT on viimeksi voittanut ottelun Vaahteraliigassa 11.8.2014, jolloin Helsinki Wolverines kaatui 31-14.

Otteluhan alkaa Myyrmäessä klo 16.00 sunnuntaina, joten eipä sitten muuta kuin hoodeille katsomaan, miten homma hoituu.

Kaikki kohtaamiset Vaahteraliigassa

1992 Crocodiles v TAFT 13-14
1994 TAFT v Crocodiles 0-10
1994 Crocodiles v TAFT 60-0
1995 TAFT v Crocodiles 6-28
1995 Crocodiles v TAFT 58-0
1998 TAFT v Crocodiles 0-55
2012 Crocodiles v TAFT 21-6
2012 TAFT v Crocodiles 20-29
2013 Crocodiles v TAFT 27-13
2013 TAFT v Crocodiles 30-45
2014 TAFT v Crocodiles 20-23
2015 Crocodiles v TAFT 53-0
2015 TAFT v Crocodiles 14-59
2016 Crocodiles v TAFT 42-0

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi
Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen.www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle