Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

27.07.2016
Lyhyt viikko ja muutama muu haaste

Lyhyt viikko ja muutama muu haaste
Vaahteraliigassa toisena oleva Crocodiles kohtaa perjantaina Nelonen PRO:n ja Ruutu+ -palveluiden kautta tarjolla olevassa ottelussa isäntäjoukkue Tampere Saintsin Pyynikillä. Matsi alkaa klo 18.30, mutta telkkarit, läppärit, tabletit ja muut härpäkkeet kannattaa varmasti säätää oikealle taajuudelle jo klo 18.00, jolloin preliminäärit alkavat.

Historian lehdiltä on havaittavissa, että Crocodiles ja Saints ovat kohdanneet yhteensä kuudesti ja kaikki nuo ottelut ovat päättyneet Crocodilesin voittoon. Myös Saintsin edeltäjä, jos näin voidaan sanoa, Pyynikki Patriots on tullut Vaahteraliigassa tutuksi kuuden ottelun verran. Näistä tamperelaisjoukkue on ottanut yhden voiton, eli yhteensä saldo Mansen ryhmiä vastaan on 11 voittoa ja yksi tappio liigapeleissä.

Crocodiles matkustaa Tampereelle poikkeuksellisen lyhyen treeniviikon jälkeen pelattuaan sunnuntaina Vaasassa, eli kyseessä on poikkeuksellinen viikko, mutta näitä on ollut tällä kaudella lähes jokaisella joukkueella. Tämä on tietenkin luonut omat haasteensa tekemiseen, mutta asiahan on luonnollisestikin ollut tiedossa jo pitkän aikaa.

Omat haasteensa tulevalle TV-kamppailulle luovat myös muutokset kotijoukkueen rosterissa. Pelinrakentaja Dominic Bonan käryäminen pisti puhelinlangat laulamaan ja lopputulemana on uusi kasvo pelinrakentajan tontilla Avery Nelomsin muodossa siinä kohtaa kun peli starttaa. Crocodilesiakin edustanut keskushyökkääjä Veikka Lehtonen pelasi edellisessä kamppailussa tuolla tontilla Trojansia vastaan. Se puolestaan tarkoitti sitä, että mies joutui hiukan hankalaan tilanteeseen, eikä Saintsin heittopeliä voinut parhaalla tahdollakaan kutsua uhaksi. On kuitenkin syytä arvella, että tämä juttu tulee muuttumaan nopeassa tahdissa. Neloms on urallaan pelannut yliopistopalloa Virginia University of Lynchburgissa ja viimeksi hän on edustanut Puolassa Warsaw Dukesia. Suomeen Neloms saapui tiistaina, eli kuvioita on taatusti hierottu yötä päivää.

Kauden avausottelussa Seinäjoella tamperelaisten puolustuksen takakenttä oli ongelmissa pelinrakentaja Justin Sottilaren johtaman heittohyökkäyksen kanssa,mutta nyt ex-krokotiili Kari Titola on saanut valmennettavakseen Ranskan maajoukkuemies Damien Rosetten avittamaan tällä osa-alueella.

Pelinrakentajan vaihtuminen kesken kauden ei ole helppo juttu aina omalle joukkueelle, mutta se ei ole sitä vastustajallekaan. Nyt ei ole mitään käryä siitä, millainen tulevan vastustajan pelinrakentaja on. Onko luvassa heittoa vai juoksua vai molempia? Tietenkin netistä löytyy jokunen klippi Tampassa, Floridassa syntyneestä 26-vuotiaasta pelinrakentajasta, mutta niiden perusteella on vielä vaikea rakentaa ihan kaikkea perjantaita silmällä pitäen.Tällä viikolla Crocodilesin puolustus on voinut keskittyä vain korjaamaan omaa tekemistään ja kehittämään sitä.

Vaasassa pelatussa kamppailussa oli näkyvissä se, että puolustus oli hiukan muuttunut, elänyt ja treenannut ilman tiettyjä pelaajia. Ranskan maajoukkuemiehet eivät olleet monessakaan treenissä mukana, mutta pelissä nähtiin, että Pierre Courageuxin kaverit Robin Mouton linjassa ja Matthieu Fayard tukimiehenä tulevat olemaan selviä vahvistuksia joukkueeseen. Tällä viikolla on matkalaukkunsa kaupunkiin tuonut myös linjamies Thomas Malagodi.

Omat pienimuotoiset murheensa Crocodilesille ovat aiheuttaneet loukkaantumiset. Näitäkin on tietenkin tällaisessa lajissa jokaisella joukkueella, mutta kiusalliseksi tilanteen tekee se, että kyseessä ovat avainpelaajat, eli jenkit. Vaasassa June Robinson joutui jättämään ottelun sikseen jo ensimmäisellä neljänneksellä, eikä Kevin Marshall Jr pelannut lainkaan. Luonnollisestikin hyvä juttu oli se, että ottelu kyettiin hoitelemaan kotiin vaikka kehissä oli käytännössä vain yksi Pohjois-Amerikan apu. Jatkossa näin ei kuitenkaan voi kauden ratkaisuhetkillä olla, sillä silloin vastustajat saavat aivan liikaa tasoitusta.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen keväällä ei ehkä kertonut ihan kaikkea tamperelaisjoukkueen osaamisen tasosta. Kyseessä oli kauden ensimmäinen koitos ja moni liigatulokas saattoi hiukan jännittääkin kamppailua jouduttuaan heti melko kovaan paikkaan. Sen jälkeenhän Saints on osoittanut pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, aivan kuten joukkueen päävalmentaja rumasta tappiosta huolimatta vakuuttikin. Numerot 62-0 olivat tylyt, mutta siitä on jo aikaa, eikä tuon ottelun tulos vaikuta tulevaan peliin millään tasolla.

Tällä hetkellä Saints on tiukasti kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa kuudella sarjapisteellään ja joukkue tulee varmasti taistelemaan loppuun saakka tuosta tontista. Kauden kahdeksasta ottelustaan Majanderin suojatit ovat voittaneet kolme ja hävinneet avausottelun lisäksi neljä muuta. Kausi alkoi pyhimysten osalta kolmella peräkkäisellä rökäletappiolla, mutta sen jälkeen alkoi joukkueen hyökkäyspeli rullata ja tulostakin alkoi syntyä. Saints takoi neljässä peräkkäisessä ottelussa yhteensä 158 pistettä, eli lähes 40 pistettä ottelua kohti. Huono joukkue ei moiseen pysty.

Kahdessa peräkkäisessä matsissa Saints nousi myös melkoisesta ahdingosta voittoon, sillä TAFT oli jo ottamassa kauden ensimmäistä voittoaan Pyynikillä, mutta niin vain tamperelaiset iskivät toisella puoliajalla tarvittavat pisteet ja käänsivät kamppailun yhdellä pojolla itselleen. Myös Royals piti isäntiä pihdeissään johtaen vielä ottelun viimeisellä neljänneksellä kahdella touchdownilla. Tuo johto suli kuitenkin isäntien kyydissä ja lopusa juhlat olivat valmiit 49-42 -voiton myötä. Sen jälkeen tuli Bonan käry ja tappio Trojansille lukemin 39-0, eli asiat menivät taas kerran uuteen uskoon.

Crocodiles -hyökkäyksen osalta monelle lienee selvää, että aika usein mennään nakkelemalla palloa. Laitahyökkääjistä Timothy Thomas ja Spencer Cutlan ovat yhdessä André Feuerherdtin kanssa saalistaneet 1860 heitojaardia, 126 koppia ja 26 touchdownia Justin Sottilaren heitoista. Kun listalle lisätään Vili Rajamäen ja Niko Lesterin osaavat kädet, on heittouhka se suurin uhka myös Saintsin puolustukselle. Marshallin poissaollessa Niko Lester on ottanut isomman roolin keskushyökkääjänä, mutta kyllä myös Jie Li ja Jussi Koivumäki pystyvät soikiota kantamaan. Perjantain ottelusta tästä ryhmästä on Cutlan sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Myös parissa matsissa pallonkantajana nähty June Robinson on poissa.

Puolustuksen osalta on jo aiemmin mainituista syistä kohtuullisen vaikea sanoa, kuka joutuu minkäkinlaisen haasteen eteen. Jotainhan sieltä taatusti tulee, mutta kuinka ja missä muodossa jää arvailujen varaan. Ihan selvää on se, että hereillä on oltava, eikä tällaisessa pelissä ole minkäänlaista varaa ylimielisyyteen, sillä Saints jos kuka tarvitsee sarjapisteitä todella kipeästi. Neloms, joka nyt ottaa vastuun tamperelaisten pelinrakentelusta osaa mainiosti juosta ihan itsekin, sillä mies on urallaan pelannut myös laitahyökkääjänä. Jos taas katsellaan heittohyökkäystä, niin yksi kohteista on taatusti aiemmin Crocodilesissakin pelannut Tommi Pinta, joka täksi kaudeksi palasi Manseen Turku Trojansista. Myös Henri Laine lienee yksi Nelomsin suosikkikohteista.

Juoksupeleissä Saints on luottanut paitsi vasta pari matsia pelanneseen Veikka Lehtoseen, myös toiseen Lehtoseen, eli todella erinomaista jälkeä tehneeseen Tuukkaan. Jälkimmäinen Lehtonen on kantanut palloa 89 kertaa ja lähes 500 jaardia. Jos Crocodiles puolustus tukkii juoksun yhtä tehokkaasti kuin Royalsia vastaan, joutuu Saints taatusti heittämään ja se puolestaan pistää vierasjoukkueen puolustuksen takakentän ratkaisevaan asemaan tässä kamppailussa. Vastaavasti myös tamperelaisten puolella puolustuksen takakenttä saa olla hereillä, muuten käy hassusti.

Näillä eväillä tsekkaamaan miten maailma makaa Pyynikiltä katseltuna.

Saintsin ottelut
21.05. Crocodiles - Saints 62-0 (41-0)
28.05. Saints - Trojans 13-50 (0-24)
10.06. Roosters - Saints 62-18 (27-0)
21.06. Butchers - Saints 29-52 (10-31)
02.07. Saints - Butchers 28-38 (14-24)
08.07. Saints - TAFT 29-28 (14-28)
12.07. Saints - Royals 49-42 (21-23)
24.07. Trojans - Saints 39-0 (29-0)

Keskinäiset koitokset
1995 Patriots - Crocodiles 14-10
1995 Crocodiles - Patriots 28-12
1996 Patriots - Crocodiles 6-25
1996 Crocodiles - Patriots 12-10
1997 Crocodiles - Patriots 19-14
1997 Patriots - Crocodiles 6-21
2008 Saints - Crocodiles 23-32
2008 Crocodiles - Saints 40-38
2009 Saints - Crocodiles 14-47
2010 Saints - Crocodiles 10-31
2010 Crocodiles - Saints 35-0
2016 Crocodiles - Saints 62-0

 

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle