Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

21.07.2016
Yhdessä pelissä kaikki on mahdollista

Yhdessä pelissä kaikki on mahdollista

Sunnuntaina kun Crocodiles matkustaa Vaasaan Royalsin vieraaksi, kaikki katseet kääntyvät jälleen Pohjanmaalle. Royalsille kyseessä on tätä elämää suurempi koitos, sillä joukkue ei ole toistaiseksi kyennyt kuin näennäisesti haastamaan Vaahteraliigan isot pojat. Tähän mennessä joukkue on ottanut ainoat pisteensä nollakerhon TAFT:lta kahdesti ja sarjan toiseksi viimeiseltä, Porvoon Butchersilta, kerran. Näillä pisteillä kovasti kohuttu joukkue on sarjataulukossa viidentenä taistellen kynsin, hampain, haarniskoin ja kaikenmoisin ilvein viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Crocodilesille kyseessä on yksi runkosarjan ottelu muiden joukossa, mikä ei suinkaan tarkoita, etteikö kyseessä olisi taas kauden tärkein matsi, sillä joka viikkohan seuraava peli on juuri sillä hetkellä se kauden tärkein, eli vesipetojen leirissä ei ole millään tavalla varaa aliarvioida paikallisottelua. Tietenkään kumpikaan ei halua kamppailua hävitä missään tapauksessa, mutta paineet taitavat kuitenkin olla Vaasan suunnassa, sillä Crocodiles ei voi paikkaansa playoffeissa menettää kuin totaalisella sulamisella ja käytännössä kaikkien loppujen peliensä häviämisellä.

Jo keväällä Royalsin vieraillessa Seinäjoella saatiin esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Vaasassa on joukkuetta rakennettu kuten menestyviä joukkueita oikeasti isossa maailmassa rakennetaan, eli puolustuksen kautta. Tämähän on tietenkin yksi näitä kuuluisia jefuviidakon kuolemattomia sananlaskuja, eli "hyökkäykset voittavat otteluita ja puolustukset mestaruuksia", eli kyllä joukkueen rakentanut jokapaikanhöylä, Seppo Evwaraye, ihan käryllä on hommasta.

Nousu divarista Vaahteraliigaan on ollut kuitenkin monessa mielessä ohdakkeinen, sillä kabinetin kauttahan Royals lopulta sarjaan nousi, vaikka ajatuksena olikin ottaa paikka pelaamalla. Toisaalta, Royalsin nousu oli paras juttu lajille moniin aikoihin. Hype, joka Vaasassa on onnistuttu rakentamaan joukkueen ympärille on monien mielestä yliarvostettua hömpötystä, mutta näinhän ei todellakaan ole. Sen sijaan Royals on onnistunut kertomaan niistä asioista, mitä he tekevät ja paikallinen media on osatnut jutun, jonka kautta myös katsojat ovat löytäneet paikalle.

Moista tekemistä on aivan turha kenenkään kadehtia millään tavalla. Sen sijaan monellakin Vaahteraliiga-paikkakunnalla saattaisi olla pienen tai kenties jopa suuremmankin itsetutkiskelun paikka. Jos homma onnistuu Vaasassa, miksi se ei muka onnistuisi muuallakin? On typerää vedota siihen, että on mökkeilyä tai kaupungissa on paljon lajeja tai siihen, että kilpailu on kovaa. Arveleeko joku, ettei näin olisi muka Vaasassa. Viimeksi kun tuli karttaa katseltua ja merellä kalassa käytyä se tapahtui juuri Vaasan rannikolla, missä muuten on mökkejä sitten ihan jonkin verran ja mukavia veneilyreittejä ihan joka janoon. Suomen jenkkifutis tarvitsee Royalsin kaltaisia ilmiöitä, kunhan ne kestävät, eivätkä katoa yhtä nopeasti kuin maisemille tulivat.

Seinäjoen suunnassa terve kilpailu on vain ja ainoastaan tervetullutta, sillä näin lajista keskustellaan ja laji näkyy enemmän kuin koskaan aikaisemmin tällä maailman kolkalla. Seinäjoen suunnasta Royals voi myös mieluusti tehdä kaikkea hienoa, kunhan pysyvät ruodussa kentällä ja pisteet kulkeutuvat Seinäjoelle. Ai niin, ja kaikille teille, jotka näette kuittailua ja peikkoja mönkimässä sängyn alta, niin tässä kohdassa kuuluu hyväntuulisesti vain hörähtää koko jutulle.

Sitten faktoihin
Joukkueet ovat kohdanneet näillä nimillä tasan kerran Vaahteraliigassa. Se tapahtui toukokuussa Eevia Areenalla. Sitä aiemminkin on toki kohdattu vaasalaisia soikiopallon parissa. Nimenä on ollut joko West Coast Vikings tai Wasa Warriors. Tällä sarjatasolla vaasalaiskollegoiden kanssa on isketty kipunoita kentällä kausilla 2001-03, sekä kuluvalla kaudella. Ensimmäinen yhteinen tapaaminen jefun parissa lajin rantauduttua näille kulmille nähtiin kuitenkin II divisioonassa jo 1988 ja silloin Warriors kaatoi Crocodilesin kotonaan 14-13. Kaudella 1991 joukkueet kohtasivat I divisioonassa, jonka Crocodiles voitti voittaen siinä sivussa jokaisen ottelunsa. Warriors kaatui Seinäjoella 30-8.

Kaudella 2001 West Coast Vikings jäi Vaahteraliigassa viimeiseksi ja kärsi Seinäjoella tappion numeroin 51-7. Samalla kaudella Crocodiles voitti ainoan Suomen mestaruutensa. Siitä on muuten jo aika kauan. Vikings sai lisenssin liigaan myös seuraavalle kaudelle, jolloin Crocodiles voitti Palosaarella pelatun ottelun 33-7. Seuraavalla kaudella Vikings pääsi kahdella voitolla pudotuspeleihin, minne tuolloin pääsi kuusi parasta. Kappas, kappas, sillä sarjassa kolmanneksi sijoittunut Crocodiles kiitti ja kumarsi saatuaan juuri vaasalaiset pleijareissa vastaansa ottaen kauden kolmannen voittonsa ja samalla kolmannen myös Seinäjoella samalla kaudella, sillä tuolloin Vaasasta ei löytynyt kenttää lajille liigakäyttöön. Ottelut päättyivät Crocodilesille 34-0, 28-7 ja pudotuspeleissä 34-12. Sittemmin vaasalaiset katsovat liigakartalta tähän kauteen saakka. Näin pääsarjatasolla Crocodiles on voittanut kaikki vaasalaisia vastaan pelatut viisi kamppailua piste-erolla 146-32.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa nähtiin puolustusten juhlaa. Kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei ollut ihan sitä parasta mahdollista, vaan palloja putoili, eikä juoksukaan oikein kulkenut. No, ehkäpä on sitten syytä antaa krediittiä puolustuksille. Royalsin kovin kasvo oli NFL-ryhmissä vieraillut Chris Young, joka on todellakin sarjan ykkösnimiä tukimiesosastolla ja ehtii sen lisäksi vielä hääräämään tarvittaessa hyökkäyksessäkin pallonkantajana. Young on ilman pienintäkään epäilystä yksi kaikkien aikojen kovimmista Amerikan avuista Suomessa. Kannattaa todellakin seurata kaverin tekemistä kentällä, oli hän sitten milloin missäkin.

Royalsin juoksupuolustus on Vaahteraliigassa sijalla kolme, heti Roostersin ja Crocodilesin jälkeen. Keväällä Kevin Marshall onnistui juoksemaan reilut 100 jaardia vaasalaisia vastaan, mutta keskiarvo on siitä kohtaamisesta pudonnut lukemaan 110.3 kun se Crocodilesin kohdalla on 96.7. Vaasalaisten heittopuolustus on myös kohentunut ja ollut todella erinomainen, sillä liigan tilastojen mukaan se on liigan paras. Joukkue on antanut vain 152.6 heittojaardia ottelua kohti. Crocodilesin heittopuolustus puolestaan on sijalla kolme.

Kokonaisuutena Vaahteraliigan paras puolustus löytyy kuitenkin Seinäjoelta pisteiden valossa. Jaardeilla kun ei pelejä voiteta, on olennaisempaa olla antamatta pisteitä. Crocodiles puolustus on ottelua kohti antanut vain vaivaiset 12.1 pistettä, kakkosena oleva Roosterskin 14.9 ja Royals, joka muuten löytyy kolmannelta sijalta, on antanut 16.4 pinnaa matsia kohden. Suurin ero joukkueiden välillä on kuitenkin hyökkäyksissä. Crocodiles on ollut Vaahteraliigan tehokkain pisteiden tekijä taottuaan keskimäärin 37.4 pistettä taululle. Royals on sarjan kolmanneksi heikoin tässä kategoriassa, sillä pelinrakentaja Isaac Fisherin johtamat joukot ovat saaneet aikaiseksi vain 22.3 pinnaa ottelussa eli noin kolme maalia.

Miten tähän on tultu?
Crocodilesin osalta kausi on sujunut jokseenkin toiveiden mukaisesti poislukien tappio kotikentällä Roostersille lukemin 29-27. Muut ottelut ovatkin sitten päättyneet voittoihin. Matkalla on murjottu Saints kotona 62-0, TAFT kotona 42-0, Butchers vieraissa 35-7 ja 52-19 kotona. Tiukat pelit on pelattu Roostersin lisäksi Trojansia vastaan vieraissa, joka päättyi Crocodilesin voittoon loppuhetkien kenttämaalilla 27-24, sekä tietenkin Royalsia vastaan, joka siis päättyi 17-6 Seinäjoella Eevia Areenalla.

Royals puolestaan on saanut huomata, että tahti on Vaahteraliigassa toinen kuin divarissa. Pisteensä joukkue on siis ottanut TAFT:lta vieraissa 17-0 ja kotona 40-0, sekä Butchersilta kotonaan 23-9. Nokkaan on tullut Crocodilesin lisäksi Trojansilta Turussa 26-21, Roostersilta kotona 14-7 ja peräti Saintsiltakin vieraissa melkoisen huvipuistoteeman jälkeen 49-42 ottelussa, jossa voittoa suorastaan tyrkytettiin kuninkaallisille kaikin voimin, mutta ei vain maistunut.

Kummallakin joukkueella on jäljellä viisi ottelua runkosarjassa ennen sunnuntain välienselvittelyä. Crocodiles saa kotikentälleen enää Trojansin, eli reissua on luvassa Tampereelle, Vantaalle ja Helsinkiin Vaasan lisäksi. Royalsilla on sunnuntain kotimatsin jälkeen jäljellä kotiottelut Trojansia ja Saintsia vastaan, sekä vierasreissut Helsinkiin Roostersin vieraaksi ja Porvooseen katsomaan, millainen on Butchersin nurmikenttä verrattuna vahvasti hiekalla höystettyyn Kaarlenkenttään.

Oma elementtinsä ottelussa on todellakin pelialusta, joka on niin sanottu luonnonnurmi. Kaarlenkenttä on kuitenkin kokenut vetisen kesän mittaan kovia, eikä suinkaan Royalsin takia, vaan sen vuoksi, että kentällä ovat pelanneet evakossa ollut VPS, FC Kiisto ja monet muutkin joukkueet. Kentän kunnosta ei siis todellakaan voi syyttää Royalsia.

Muutama sana pelimiehistä
Edellä tuli jo mainostettu isäntien tukimiestä, Chris Youngia, eikä tosiaankaan syyttä suotta. Royalsin puolustuksesta löytyy muitakin oman alansa huippuosaajia. Valitettavasti tästä ryhmästä ovat edellisen kohtaamisen jälkeen pudonneet Seinäjoella loukkaantunut Stacey Thomas, lähes välittömästi tuon kolhun jälkeen hajonnut Efe Evwaraye, sekä toinenkin tukimies, Cameron Grad, jonka kausi loppui polvivammaan.

On hiukan ironista, että Royalsin paras pallonkantaja on pelinrakentaja Isaac Fisher kokonaisjaardeissa ja tukimies Young keskiarvossa mitattuna. Fisher on juossut yhteensä 378 jaardia ja Youngin keskiarvo kantoa kohden on 6.9. Crocodilesin ykkönen jaardeissa on Kevin Marshall Jr. jolla on kuitenkin pari matsia Fisheriä vähemmän pelattuna. Keskiarvoissa paras on Niko Lester, joka puolestaan on pelannut vasta muutamassa pelissä keskushyökkääjänä. Marshallin lukema on 376 jaardia ja Lesterin keskiarvo 9.2.

Isäntien kohdalla mielenkiinto kohdistuu Crocodilesin junioreissakin oppeja ammentaneeseen keskushyökkääjä Tom Suosteeseen, joka on selvinnyt Vaahteraliigan debyyttikaudellaan aivan kelvollisesti. Myös uusi jenkki, tai no, uusi ja uusi, RJ Long on ihan pelimies, sillä hän tuli tutuksi jo sarjasta tomumajoille kadonneen Helsinki 69ersin väreissä. Toinen mielenkiintoinen laitahyökkääjähankinta on jenkki Denny John, joka tuli Ruotsista ryhmään kesken kauden.

Puolustuksessa kannattaa seurata, miten paljon isäntien puolustuksen takakenttä pääsee tuulettamaan vieraiden heittokarusellin onnistuessa tai epäonnistuessa. Ottelun ratkaisua voi luultavasti hakea juuri tästä nyanssista, sillä Crococdilesin Justin Sottilare on tehnyt melko tavalla hyvää jälkeä tällä kaudella ottelusta toiseen.

Oman mielenkiintonsa tähän kamppailuun tuo paitsi paikallisuus, myös se, että Crocodiles saa muskettisoturinsa nyt mukaan, eli kehissä ovat Ranskan maajoukkueen mukana ollut Pierre Courageux ja hänen maanmiehensä MM-kisojen All Starsiin valittu puolustuksen linjamies Robin Mouton, sekä tukimies Matthieu Fayard. Britti Thomas Malagodi ei vielä tässä ottelussa ole maisemissa.

Tällaisilla eväillä. Niin paitsi, löytyyhän Vaasasta tosiaan evästäkin, on donitseja ja on nyhtöpossua. Ei ilmeisesti kuitenkaan yhdessä. Tai mikä sen tietää. Toivottavasti kentällä on kuitenkin luvassa hyvä ja viihdyttävä peli. Ja jos toivoa saa, niin olisi kiva, jos vielä olisi hyvä keli. Matsi alkaa alkuperäisestä otteluajasta poiketen klo 15.30. Hyvä, että tuli puheeksi. Kaikki paikalle.

Jäsentenväliset
05.06.1988 Vaasa Warriors v Crocodiles 14-13 (7-13)
20.07.1991 Crocodiles v Vaasan Warriors 30-8 (16-0)
14.07.2001 Crocodiles v Vikings 51-7 (30-0)
20.07.2002 Vikings v Crocodiles 7-33 (7-18)
07.06.2003 Vikings v Crocodiles 0-34 (0-7)
08.08.2003 Crocodiles v Vikings 28-7 (6-7)
16.08.2003 Crocodiles v Vikings 34-12 (27-0) Q/F
27.05.2016 Crocodiles v Royals 17-6 (10-6)

 

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle