Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

19.06.2016
Loistava nousu voittoon

Loistava nousu voittoon
Trojans – Crocodiles 24-27 (16-7)
Crocodiles haki ensimmäisen voittonsa Turun Yläkentältä sitten vuoden 2011, jolloin Trojans oli koko Vaahteraliigan yhteinen ja yleinen nyrkkeilysäkki. Tuolloin numerot kirjattiin vierasjoukkueelle 77-7. Myös vuonna 2010 Yläkentällä oli kohtuullisen kivaa. Silloin numerot kirjattiin Crocodilesille 63-0. Vastaavasti listaan voisi liittää muutaman huomattavasti epämiellyttävämmänkin reissun, mutta antaapa nyt olla.

Helpolla tuo voitto ei mukaan lakeuksille lähtenyt, mutta eihän se olisi puoliksikaan niin maukasta, jos kaikki pelit päättyisivät ylivoimaiseen voittoon.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kamppailu kulki kotijoukkue Anders Trojansin johdolla. Heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan kotijoukkue pystyi pistämään pisteitä taululle keskushyökkääjä Chris Douglasin lyhyellä juoksulla ja potkaisija Joni-Petteri Malkan lisäpistepotkulla. Malka vei joukkueensa jo 10-0 –johtoon toisella neljänneksellä, mutta myös vierasjoukkue alkoi vähitellen saada koneensa käyntiin ja Kevin Marshall Juniorin juoksu kavensi numeroiksi 10-6.

Ensimmäistä otteluaan Trojansin asussa pelannut pelinrakentaja Max Shortell osoitti nopeasti olevansa kovan luokan vahvistus isännille. Heittopeli sai täysin uuden ulottuvuuden Trojansillakin, sillä 50 jaardin siivu aiemmin Crocodilesiakin edustaneelle Juuso Mäkiselle tuotti jokseenkin komean touchdownin. Lisäpistesuorituksen jälkeen taukonumerot olivatkin valmiit, eli 17-6.

- Tauolla tehtiin muutama muutos niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin. Vaihdettiin hieman pelaajien paikkoja ja haettiin erilaisia reagointivaihtoehtoja, kertoi joukkueen päävalmentaja Henri Kotanen puoliajan viilauksesta.

- Ensimmäisellä puoliajalla Trojansilla oli käytännössä kolme saumaa ja kolme kertaa he iskivät myös kolmella isolla pelillä. Ei saatu pysähtymään heidän hyökkäystään niissä kohdissa, Kotanen jatkoi.

Toisella puoliajalla Crocodiles kavensi Justin Sottilaren löydettyä heitollaan Timothy Thomasin, joka teki kauden kymmenennen touchdowninsa 10 jaardin heittopelillä.

Trojans iski vielä takaisin. Tarjolla oli melkoinen pommi, sillä akseli pelinrakentaja Shortellin ja Mäkisen välillä toimi jälleen, nyt peräti 81 jaardin verran. Näin Malkan potkun jälkeen kotijoukkue oli 24-13 –johdossa kun kolmatta neljännestä oli jäljellä reilut kuusi minuuttia.

Peli on kuitenkin pelattava loppuun saakka ennen kuin kannattaa isommin tuulettaa. Niin myös tällä erää. Heti viimeisen neljänneksen aluksi Justin Sottilare heitti kauden 20. touchdowninsa, jonka toimitti maalialueelle saksalainen AndréFeuerherdt. Lisäpistettä ei potkittukaan, vaan heitto löysi ottelun sankariksi nousseen Spencer Cutlanin ja oltiin lukemissa 24-21 isännille.

Isännät lähtivät hakemaa sitä lopullista tappoiskua Crocodilesin 39 jaardin viivalta, mistä pelinrakentaja Max Shortell viskoi pelivälineen taivaalle…. ja se päätyi kulmapuolustaja Tuomas Leinosen näppeihin. Näin Crocodiles kuittasi pelivälineen itselleen ja pääsi hakemaan ratkaisua.

Vielä sitä ei nähty, mutta vieraiden puolustuksen pysäytettyä ansiokkaasti Trojansin etenemisen nähtiin episodi, jonka voisi sanoa kääntäneen ottelun. Kun Ville-Valtteri Suojasen puntti meni niin sanotusti pahasti peffalleen, eli viime kaudella Yläkentällä kahdestikin Crocodilesia jekuttanut Suojanen joutui nyt maistelemaan karvasta kalkkia möhlittyään lentopotkun, josta Crocodiles sai pallon haltuunsa isäntien 18 jaardin viivalla.

Olisihan homman voinut ratkaista helpomminkin, eli TD:lla, mutta nyt ei päästy maalialueelle Trojansin puolustettua sitkeästi, joten homma meni kenttämaaliyritykseksi, jonka Spencer Cutlan kengitti sisään pelikellon kertoessa, että aikaa on jäljellä 2.55 minuuttia. Numerot olivat tasan kun Trojans pääsi hyökkäämään omalta 25 jaardin kohdaltaan.

Kukaan ei taatusti voi väittää, että ottelut näiden kahden joukkueen välillä olisivat tylsiä. On ihan varma asia, että kun Trojans ja Crocodiles iskevät yhteen, silloin sattuu ja tapahtuu. Niin tälläkin kertaa.

Trojansin hyökkäysvuoro ei suuremmin kohua aiheuttanut ja näin Suojanen pisti pallon taivaalle osuen tällä kertaa myös pelivälineeseen. Nyt tulikin todella loistava lentopotku, sillä se päätyi vieraiden haltuun vitosen viivalla, eli oltiin todella syvällä Crocodilesin alueella.

Hommahan ei mennyt alkuunkaan pelikirjan mukaan. Tarjolla oli yksi koppi ja pari epäonnistunutta heittoa. Ja punttihommia. Spencer Cutlanín lentopotku oli 40-jaardinen siivu, jonka nappasi näppeihinsä entinen krokotiili, Roman Runner. Sen sijaan, että Runner olisi heiluttanut kättä päänsä päällä ja ottanut fair catchin mies lähti palauttamaan palloa vieläkin syvemmälle Crocodilesin alueelle.

Se ratkaisu oli kohtalokas. Ei ainoastaan tuossa tilanteessa, vaan koko ottelun kannalta. Ja jos halutaan katsoa vieläkin pidemmälle, tuo töppäys saattoi maksaa jopa pudotuspelien kotiedun, mutta näistä asioista voi jutella sitten kristallipallon kanssa tuonnempana.

Joka tapauksessa Crocodilesin puolustuksen linjamies Filip Zacok nappasi Runnerin rähmäämän pallon näppeihinsä antaen vierasjoukkueelle mahdollisuuden tehdä jotakin niin kovin epätodennäköistä kuin voittaa matsin Yläkentällä.

Feuerherdtin ja Cutlanin kopeilla tultiin omalta 39 jaardin viivalta Trojansin 24 jaardin kohdalle. Siitä Justin Sottilare haki parilla heitolla touchdownia, mutta eivät olleet taivaankappaleet kohdallaan. Näinpä ratkaisua lähdettiin vierasjoukkueen toimesta hakemaan kenttämaalilla ja sen pisti haarukkaan Spencer Cutlan kun kellossa oli jäljellä vaivaiset 10 sekuntia.

Trojansin ja Max Shortellin ”hail Mary”, pitkä heittokuvio, ei enää tuottanut tulosta ja näin pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukana suorittamaan maakuntamatkailua Pohjanmaalle. 5 ja 0. Ei siinä sen kummempaa.

Alkukauden Crocodiles on saanut kuittia joka suunnasta siitä, miten joukkue on sarjan kärkiryhmässä vain helppojen peliensä ja suosiollisen sarjaohjelmansa johdosta. Selvä. Olkoon niin. Siis viisi helppoa vastustajaa?

Joka tapauksessa jokainen peli on pelattava ja jokaista vastustajaa on syytä kunnioittaa. Harvoja pelejä voitetaan sen enempää sosiaalisessa mediassa kuin muuten vain puhumallakaan.

- No, nyt on sitten pelattu se eka peli kovaa vastustajaa vastaan, jos näin voi sanoa, ja voitettu sekin. Tauon jälkeen testataan Roosters ja sitten tiedetään asetelmat kun kaikki on kohdattu, myhäili joukkueen päävalmentaja Henri Kotanen valitellen pulssinsa korkeutta vielä ottelun jälkeenkin.

Pelissä nähtiin myös se kummallisuus tälle kaudelle, että Justin Sottilaren heitto ei mennytkään oikeaan postinumeroon, vaan sen nappasi hyppysiinsä kotijoukkueen Roman Runner.

- Se syötönkatko oli hyvää pelinlukua meilläkin pelanneelta Roman Runnerilta, hiukan huono heitto ja vähän huonoa tuuria, mutta onneksi se ei ratkaissut mitään, analysoi Kotanen tuota interiä.

Vastaavasti kokenut kulmapuolustaja, Tuomas Leinonen, nappasi myös syötönkatkon, joka pohjusti lopulta mahdollisuuden voittoon. Filp Zacokin nappaama rähmäys oli myös erittäin olennainen juttu. Paljon sai kehuja myös Trojans päävalmentaja Henri Kotaselta.

- Heidän nopeutensa kyllä korostui nyt. Trojans oli joukkueena paljon nopeampi kuin tähän mennessä kohdatuista kukaan. Lisäksi heidän uusi pelinrakentajansa oli todella erinomainen. Sen lisäksi, että mies pistää palloa tarkasti laitahyökkääjille, hän kyllä juoksee, jos siihen annetaan saumaa, kehui Kotanen vastustajaa.

- Meiltä Filip ja June olivat todella isossa roolissa, kiitteli Kotanen puolustuksen avainhahmoja.

Heidän pysäyttämisensä ei tuntunut sääntöjen puitteissa onnistuvan millään. Trojans onnistui keräämään pitkästi yli 160 jaardia rangaistuksia, ja se on melkoisen paljon se. Yksi typerimmistä oli yleensä kovana ja rehtinä pelimiehenä pidetyn Sami Toivosen törkeily. Isku kypärällä suoraan Timothy Thomasin kypärään lähettikin miehen ansiosta aikaistettuun kylpyyn. Moista ei kovassa kontaktilajissa kaipaa kukaan.

- Meillä on edelleen ensimmäisenä tavoitteena kotietu pudotuspeleihin ja seuraavana pääsy finaaliin. Tauon jälkeen saadaan vastaan Roosters kotona ja sitten on kohdattu kaikki vastustajat Vaahteraliigassa. Sen jälkeen on sitten jonkinlainen käsitys siitä, missä kohtaa ollaan ja mitä pitää tehdä, Kotanen tiivisti tilanteen.

Mielenkiintoista on myös pelikellon hallinta. Pallo oli isäntien hallussa koko ottelussa vaivaiset reilut 17 minuuttia vieraiden pidettyä sitä itsellään lähes 31 minuuttia. Eipä ihme, että lajia kutsutaan vihreän veran shakiksi. Aika ja tila ratkaisevat. Tällä kertaa Crocodilesin eduksi.

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle