Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

27.05.2016
Crocodiles on Pohjanmaan valtias

Etukäteen melkoisesti hehkutettu pohjalaisten välien selvittely Vaahteraliigassa keräsi Eevia Areenan lehtereillä reilut 860 silmäparia, jotka saivat taatusti vastinetta rahoilleen, mitä jännitykseen tulee. Peli oli juuri sellainen kuin odottaa sopi ennakkoon.

Lopputulema oli myös sellainen, jota toivottiin kotijoukkueen leirissä. Kaksi pistettä jäi The Swampille, vaikka numerot olivatkin näennäisen tiukan 17-6 (10-6).

Wasa Wa1ld Royalsin puolustusta ei turhaan ole hehkutettu ja mainostettu kovaksi nipuksi. Chris Youngin johtama ydinryhmä pärjää mille tahansa Vaahteraliigan nipulle, eivätkä tulokkaatkaan nyt ihan järkyttävän huonoja olleet. Muutamia rookeille tyypillisiä juttuja toki nähtiin, mutta millään tavalla ei ns. nuorison tarvinnut hävetä.

Etukäteen arveltiin Crocodilesin hakevan samanlaista lyhytsyöttöpeliä kuin Tampere Saintsia vastaan, mutta se oli nyt laitettu jemmamerkkiseen piiloon. Tarjolla oli pommia pommin perään ja jos olisi käynyt niin, että herrat laitahyökkääjät olisivat pelkän läsnäolon lisäksi tehneet hommansa, olisi jo tauolla nähty erilaiset lukemat tulostaululla.

Nyt André Feuerherdt, Niko Lester ja Timothy Thomas pudottelivat pallot, joista olisi voinut tehdä ainakin kolme touchdownia lisää. Niissä ei ollut kulmapuolustajilla sen suurempaa ansiota, vaan ihan itse ne hölmöiltiin.

Vaikka tiedettiin, että Royalsin box on kova, iskettiin siihenkin sen verran aukkoa, että Kevin Marshall Jr kantoi pelivälinettä yli 100 jaardia, joka tällaisessa kamppailussa on sangen kunnioitettava suoritus. Vastaavasti nimittäin Royalsin juoksuhyökkäys eteni yhteensä 61 jaardia, joista muuten puolustuksen pääarkkitehti Chris Young poimi neljällä yrityksellä 26 jaardia.

Ottelun lopussa Royals joutui juuri siihen asemaan, johon kotijoukkue vastustajansa halusikin, eli nopea Isaac Fisher joutui viskomaan palloa tummanpuhuvalle taivaalle sen sijaan, että joukkue olisi voinut keskittyä juoksupeliinsä. Kotijoukkueen puolustuksen takakenttä on juuri niin kova kuin sopii olettaakin. Juhani Koivumäki, Pierre Couraquex, Tuomas Leinonen ja Niko Lester pitivät hyökkääjät pihdeissään todella tiukasti, eikä ilmaisia koppeja tullut.

Pisteillä ei liioin mässäilty. Ensimmäisellä puoliajalla tehtiin kuitenkin suurin osa ottelun niukasta saldosta. Ensimmäinen touchdown nähtiin ensimmäisellä neljänneksellä. Crocodilesilla oli edessään kolmas yritys ja 13 jaardia edettävänään kun pelinrakentaja Justin Sottilare löysi heitollaan Timothy Thomasin 28 jaardin siivulla ja kotijoukkue pääsi tuulettamaan.

Toisella neljänneksellä Royals puolestaan sai ensimmäisen todellisen drivensa käyntiin. Kaikki aiemmat olivat päättyneet lentopotkuihin, joista osa oli täysin luokattomia. Näin Crocodiles sai ottelussa tämän tästä erinomaiset kenttäasetelmat, joita se ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään.

Touchdowninsa Royals teki elohopeamaisesti liikkuvan pelinrakentajansa, Isaac Fisherin, omalla 12 jaardin juoksulla. Joukkueen potkupelin surkeutta kuvastaa se, että lisäpistekin kolahti tolppaan, mutta näitähän sattuu ja kokemusta löytyy Crocodilesinkin leiristä vastaavista tilanteista. Onnistuihan vieraiden puolustus blokkaamaan yhden kenttämaaliyrityksen, mutta toista ei.

Spencer Cutlan potkasi komean 41 jaardin kenttämaalin vieden isännät taukojohtoon 10-6. Asetelma oli näin katettu toiselle jaksolle hyväksi, sillä Crocodiles sai pallon haltuunsa ensin.

Noh. Siitä nyt ei sen suurempaa iloa ollut, sillä pisteitä ei saatu taululle, vaan lentopotkua tarjoiltiin. Helpottava ja ansaittu toinen touchdown tuli kotijoukkueen toisella hyökkäysvuorolla.

Vesipedot lähtivät liikkeelle poikkeuksellisen syvältä omalta alueeltaan, eli 15 jaardin viivalta. Justin Sottilare, joka operoi selvästi tehokkaammin tällä kaudella kuin viime vuonna löysi Timothy Thomasin ensin seitsemän jaardin heitolla, jonka jälkeen kotijoukkueen hyökkäyksen parhaana palkittu keskushyökkääjä, Kevin Marshall Jr juoksi pari kertaa vahvasti. Lopulta heittopeli kuitenkin oli se ase, joka viilsi melkoisen haavan kuninkaallisten haarniskaan Sottilaren pistettyä soikion taivaalle 58 jaardin verran Thomasin näppeihin ja näin kotijoukkue karkasi lopulta tavoittamattomaan johtoon.

Puolustukset olivat illan TV-ottelussa kuitenkin pääroolissa. Isännistä nuori Filip Zacok ja vielä nuorempi Jaska Värinen olivat taklaustilaston eliittiä. Kentän hahmo oli kuitenkin Royalsin Chris Young, joka oli ihan kaikkialla. EI hän kuitenkaan yksinään Crocodilesia pysäyttänyt, vaan Cameron Grad oli myös aivan erinomainen kaveri tontillaan. Kaiken lisäksi Young lähti mukaan hyökkäykseenkin, koska suomalaisten keskushyökkääjien voimin ei isäntien puolustusta puhkottu.

Kokonaisuutena kamppailu oli juuri sellaista kuin kunnon perjantai-illan futiksen kuuluukin olla. Kukaan ei saanut mitään ilmaiseksi. Ei sitten tuumaakaan. Joka ikisestä hikisestä jaardista oli tapeltava ihan tosissaan. Jos joku sanoo, ettei peli ollut viihdyttävä ja jännittävä, niin silloin on syytä miettiä, mitä sitä oikein peliltä haluaa.

Tällä kertaa puolustukset olivat suuressa roolissa. Jenkkifutis on parhaimmillaan juuri tällaista. Taistellaan kenttäasetelmista, pelataan kelloa ja vastustajaa vastaan. Käytetään aikalisiä taktisesti oikein. Shakkia parhaimmillaan.

Ja kaiken kukkuraksi voi vilpittömästi sanoa, että ottelun tuomaristo oli myös ottelun parhaimmistoa. Onhan se selvä, että kun ammattilaispiireissä pelit vedetään seitsemällä tuomarilla, virheet huomataan helpommin ja otetaan tarkemmin. Nyt vedetään kahden joukkueen ja viiden tuomarin voimin ja hyvin vedettiinkin.

Royalsin leirissä ei ole mitään syytä sirotella tuhkaa hartioille, jotka muuten ovat pikkuveljellä kasvaneet vuodessa ihan miehen mittoihin. Päinvastoin. Joukkue tulee pelaamaan syksyllä pudotuspelejä ja silloin katsotaan, miten pitkälle paukut piisaavat.

Moni on ollut valmis nylkemään krokotiilin jo ennen kauden alkua. Moni on ampunut itseään nilkkaan. Jos nyt ei ihan väärin ole tulkittu juttuja, niin voitosta tulee aina kaksi pinnaa ja kun tekee pisteenkin enemmän kuin vastustaja, silloin voittaa. Nyt niitä voittoja on pari.

Tilastot voi tsekata tästä.

 

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle