Crocodiles edustus
Juniorit
Crocodiles naiset
Cheerleaders
Edustus uutiset   Joukkue 2017   Joukkue 2016   Joukkue 2015   Joukkue 2014   Joukkue 2013   Joukkue 2012   Joukkue 2011   Joukkue 2010   Joukkue 2009   Joukkue 2008

Edustus uutiset

21.05.2016
Divarin mestarista silkkaa silppua

Crocodiles – Saints 62-0 (41-0)
Viime vuonna amerikkalaisen jalkapallon I divisioonan mestaruuden voittanut tamperelainen Saints joutui sellaiseen silppuuriin saatuaan Crocodilesilta kyytiä Jouppilanvuoren Eevia Areenalla murskaavin 62-0 (41-0) –numeroin, jotka eivät erityisen paljon jättäneet selittelyille sijaa.

Ainakin osa niistä kysymysmerkeistä, joita Crocodilesin yllä oli leijunut ennen kauden alkua, hälveni. Puheet siitä, että koolla olisi merkitystä, ovat vahvasti liioiteltuja. Crocodiles osoitti sen, että vauhti ja rytmi ratkaisevat.

Vierasjoukkue valitsi aloituspotkun, mutta eipä tainneet pyhimykset arvata sen valinnan seurauksia. Henri Laineen aloituspotku lenteli Niko Lesterin hyppysiin ja sitten mentiin. Lester pujotteli läpi koko kentän palauttaen pallon 88 jaardin päästä pohjiin saakka ja naftaliinista kaivetun Tomi Natrin potku lisäsi numeroiksi 7-0 kun aikaa oli käytetty oin 10 sekuntia. Tilastoihin kirjattiin 12 sekuntia, mutta vaikea uskoa, että Lester olisi matkalla huilannut. Tervetuloa Vaahteraliigan Saints.

Jos joku kuvitteli, että pelistä tulisi tiukka, ne haaveet sai haudata samaan hautaan Venäjän kiekkojoukkueen esityksen kanssa. Ei nimittäin tullut.

Saintsin hyökkäys oli kyllä näennäisesti läsnä, mutta tekeminen jäi todella vähiin. Niinpä pallo pistettiinkin lentopotkuilla taivaalle ja takaisin Crocodilesille peräti seitsemän kertaa, eli käytännössä aina. Vastaavasti Crocodiles ei puntannut ottelussa kertaakaan.

Kuten oletettavaa oli, vierasjoukkueen heittopuolustus oli se kohta, johon kotijoukkue piikkejään kiduttavasti iski. Pelinrakentaja Justin Sottilare oli kuin se iso ilkeä tyyppi yläasteella. Kiusasi pienempiään jatkuvasti. Jos jonkun kerran näytti siltä, että Crocodilesin hyökkäys pysähtyy hölmöjen rangaistusten takia, niin ihan kuin Sottilare olisi halunnut näyttää kieltään ja taas mentiin.

Sottilare pelasi melko varmasti parhaan ottelunsa Crocodilesin asussa. Aivan kuin mies olisi nyt ollut todella kotonaan tämän pelikirjan kanssa. Sottilaren pyörittämä ilmasirkus lähti käyntiin heti ensimmäisellä neljänneksellä.

Ensimmäinen heitto-TD syntyi 13 jaardin siivulla Spencer Cutlanille ja seuraava 26 jaardin heitolla saksalaiselle André Feuerherdtille. Miltei ikuisuuden kestäneen ensimmäisen neljänneksen viimeisen touchdownin teki keskushyökkääjä Kavin Marshall Jr Sottilaren heitosta, kuinkapa muutenkaan.

Toisella neljänneksellä Timothy Thomas ja Spencer Cutlan pääsivät nauttimaan Sottilaren tarjoilusta maalien muodossa.

Tauon jälkeen suurin palo pisteiden tekemiseen oli sammunut, eikä se varmasti mikään suuri shokki ollut. Tärkeintä oli saada peli kunnialliseen päätökseen ilman kolhuja ja siinäkin onnistuttiin.

Kolmannella neljänneksellä nähtiin ”vain” kaksi touchdownia kotijoukkueen tekeminä. Cutlan nappasi taas Sottilaren heiton kiinni ja Kevin Marshall Jr punnersi vaihteeksi maalin juosten. Viimeisellä neljänneksellä vain Thomas pääsi TD:n makuun ja tälläkin kertaa Sottilaren heitosta.

Onhan se toki luonnollista, että tahti hiipuu mitä pisteiden tekemiseen tulee, eikä ole edes millään tavalla tarkoituksenmukaistakaan nöyryyttää vastustajaa ehdoin tahdoin. Crocodiles nakkasikin kehiin nuoriaan ottelun loppupuolella. Mikko Havulehto ja Marco Koivumäki pääsivät peliin mukaan, mutta aivan erityisesti kannattaa nostaa esille tukimiehenä moisenkin debyytin Vaahteraliigassa tehnyt Jaska Värinen. Viime kauden Suomen turvallisuutta ja maamme itsenäisyyttä vaalinut nuorukainen tuli heti ryminällä paikalle ja teki vaikutuksen. Jos ei taivas putoa seinäjokelaisten (tai gallialaisten) niskaan, tästä kollista kasvaa moinenkin karju tukimieheksi.

Olisi väärin nostaa sen suuremmin ketään jalustalle, koska ihan kaiken rehellisyyden nimessä Saints oli sen verran heikko vastustaja, että voitto pitikin tulla. Tosin, kukaan ei takuulla odottanut tällaista saelkäsaunaa.

Huikean ottelun pelannut pelinrakentaja Justin Sottilare löysi heitoillaan laitahyökkääjiä tasaiseen tahtiin. Mies tuntui olevan mukavuusalueellaan umpisurkean tamperelaisten heittopuolustuksen seassa, sillä saldo oli komea seitsemän touchdownia ja massiiviset 408 heittojaardia.

Puolustuksesta ei isommin kannata vielä vetää suuriakaan johtopäätelmiä. Se on kuitenkin ihan varma juttu, että mm. Joonas Raatikainen, June Robinson ja Niko Lester olivat selkeitä vahvistuksia joukkueeseen. Ei tässä oikein voi ketään moittia, eli hehkutukset sikseen.

Vaikka Crocodiles olikin menettänyt talvella melkoisen määrän miehiä linjoistaan, se ei näkynyt tässä pelissä. Toisaalta, Saints ei ollut mikään mittari, jolla voitaisiin kertoa onko Crocodilesin linjoissa sittenkin jerkkua riittävästi päätyyn saakka.
Toisaalta, jos kokoa katosi, nopeutta tuli ja se näkyi. André Feuerherdt antoi Sottilarelle yhden vaarallisen aseen lisää heittohyökkäykseen ja Kevin Marshall Jr, joka juoksi komeat 161 jaardia, osoitti olevansa moinen ankerias pallo kainalossaan. Niko Lester tulee aiheuttamaan todella paljon murheita vastustajille sitten siinä vaiheessa kun hänen osaamisestaan kaikki ulosmitataan.

Tilastot

Tsekkaa myös Crocodilesin Yritysklubi

Muistathan että sanomalla Crocodiles tiskillä niin autokatsastus 49€ Seinäjoen autokatsastuksessa ja jälkitarkastus tottakai ilmainen. www.seinajoenautokatsastus.fi

 


Takaisin uutisiin


 • mainos__05
 • mainos__07
 • mainos__06
 • plu
 • mustajarvenliikenne
 • eepee
 • amarillo
 • abc
 • joupiska
 • epkk
 • se
 • pop
 • orat
 • marttilankortteeri
 • komiakaupunkiseutu
 • tuoretie
 • tms

 

 • tt-2
 • Eevia main logo circle
 • sponssibox

 

 •                                  Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Investium_2016_vaaka_RGB300
 • Eevia main logo circle